9 Perkara Menarik Mengenai FB Canvas

Skrg ni, dh ramai bisnes owner yg mula ‘berjinak-jinak’ dgn FB canvas ni..Tp sblm tu, Sifufbads nk bgtau dlu apa itu FB canvas ni..

FB canvas ni dicipta khas utk bantu owner bisnes promote product atau servis dlm smartphone dgn cara yg lbih CREATIVES dan MENARIK!

Kt sini, Sifufbads nk kasi tau 9 BENDA yg menarik utk Sifufbads kongsikan dgn korg semua..

Nah!! Ni 9 perkara yg best psal FB canvas utk korg yg msih xthu lg?

1# – Appear kat News Feed

Hanya skali klik jer, canvas ni dh muncul kt news feed screen smartphone korg..Dan bestnya, canvas ni lbh ‘ringan’ compare dgn blog/website atau minisite

2# – Available kat Mobile jer

Buat masa skrg, canvas ni mmg SPECIFIC kt mobile jer..

#3 – Di support oleh 6 Jenis Media

Kat FB canvas ni, ada 6 jnis media yg blh korg gunakan..

  • Gambar
  • Tilt-to-pan images
  • Video
  • Carousel
  • Text
  • Button

Jgn xtahu, yg video 360 pn boleh dimasukkan..

4# – Boleh diukur kadar effectiveness

Utk mengukur KE-EFFECTIVENESS-SAN canvas ads ni, korg boleh ukur guna “Average view time” dan “Average percent viewed”…

5# – No min spend budget

Jika korg ingin buat iklan..Xde minimum budget utk korg nk spend..Korg bebas..So, korg boleh mula dgn budget yg rendah dlu..

6# – Boleh scroll atas bawah..

Tapi, korg boleh swipe ke kiri atau ke kanan bila korg guna tilt-to-pan image atau carousel ads…

7# – VIDEO autoplay

Utk canvas ads ni, bila korg guna carousel ads dan masukkan video..Videonya akn auto-play dan trus ada sound..Menarik kn?

8# – Sebagai pengganti blog/website

Lps ni, korg yg newbie xperlu sibuk2 nk pikir buat website gempak bagai..Guna jer FB canvas ni pn dh ckup ok utk starting kan..

Bila dh grow nnt, baru tmbh dgn website…

9# – Boleh convert sales

Dgn FB canvas ni, korg boleh convert sales sbenarnya..Syaratnya..Korg masukkan segala BUYING TRIGGER yg boleh buatkan prospek nk membeli dgn korg.

Kalo dh baca nnt, SHARE kt kwn2 yg tk thu lg..

Ps: Nk tnya skit, kalo Sifufbads tnjukkan cara nk gunakan FB canvas..Nk ke? Kalo nk, KOMEN “canvas”

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Sedangkan laut lagi bergelora ini kan pula dunia bisnes Mana
  • Founder wajib kenalpasti prospek utk bisnes merekabila dah kenal mudahla
  • PERJUANGAN 19612018 YANG MENJADI INSPIRASI  Mula2 dulu aku berasa
  • Jadi seorg leader ni bkn shj perlu jdi pemikir yg
  • Korang mesti dah sedia maklum yg database ni sgt penting
  • KERANA SAYANGKAN IBU SANGGUP KORBAN MASA MUDANYA  Nur Farah
  • Selesai tadi Part 1 Cut Cost marketing sharing LIVE tadi
  • SATU RAHSIA YG PATUT ANDA AMBIL DARI KISAH IBU MUDA
[Free Video] Founder’s Foundation
[Free Video] Founder’s Foundation

Didedahkan! Founder’s Foundation Video Yang Bakal Menyelamatkan dan “Mengangkat” Bisnes Anda dari Hampir Mati Kelemasan di Benam Lumpur! Anda bakal pelajarinya dalam video bersiri ini.. dan ianya PERCUMA jer..