FB Ads Image Dimension

FB ADS IMAGE DIMENSION

Ramai yang saya lihat suka upload gambar di fanpage mahupun semasa buat iklan fb ads dengan saiz yang tidak betul, pakai upload sahaja.

Jadi anda rasa perlu ke kita tahu berapa saiz sebenar gambar timeline cover, page post dan lain-lain tu?

Jawapannya : Ya, perlu! Kerana jika anda upload gambar yang lebih tepat hasilnya akan lebih memuaskan!

Anda boleh lihat contoh perbezaan gambar yang upload mengikut saiz sebenar dengan tidak mengikut saiz sebenar.

FB ADS IMAGE DIMENSION_3

FB ADS IMAGE DIMENSION_2

Walaupun features di facebook ini sering bertukar-tukar, ini adalah yang paling up-to-date setakat ini. Anda boleh save gambar di bawah ini untuk rujukan semasa membina iklan atau gambar untk fb ads.

FACEBOOK AD IMAGE DIMENSION
Semoga artikel ini dapat memberikan manfaat buat anda semua..

 

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Assalamualaikum tuan Jamal,

    Terima kasih atas perkongsian artikel yang sememangnya bermanfaat. Imej yang menarik dapat menangkap perhatian pembaca.

    Teknik ini akan saya gunakan apabila saya nak promosikan produk “149 Strategi dan Teknik Menjana Wang Dari Internet “.

    Terima kasih sekali lagi tuan 🙂

  2. Firdaus says:

    Salam Sifu Jamal

    Memang informasi yang terbaik. Memudahkan newbies seperti kami semua.

    Semoga ilmu yang disediakan Sifu sentiasa mendapat perhatian daripadaNya

  3. Terima kasih
    pengkongsian yang berguna. senag nnt nk photoshop iklan. thank sifu

  4. Ezwan says:

    Salam Sifu…nnt sy nak buat Like Marketing Saiz utk Mobile saiznya brpa..???
    560×210 ker…???

  5. Cikhidayah says:

    Assalamualaikum sifu jamal… thanks atas teknik yg diberi..sgt bermanfaat bagi saya.. SEMOGA SIFU JAMAL LEBIH BANYAK BERKONGSI TEKNIK YG LAIN LG.. HANYA ALLAH SAHAJA yang dapat kebaikan sifu jamal:)

Program @ Sifufbads

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

19/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • MAIN REKOD PUN BOLEH MENANG?   Haaa korang mesti
  • Boss boss jugak tapi ada masanya nak jadi customer jugak
  • Nak tak jika SifufBads nak buat SPECIAL LIVE yang akan
  • Pernah tak korang baca posting bebisnes ni mcm baca surat
  • Sesambil revise buku branding ni SifufBads teringat pulak satu kisah
  • Macam mana nak yakinkan org beli produk kita kalau org
  • Bukan senang nak senang dan bukan susah nk senang
  • Layannn??? Takkan nak layan hari2 sifu???   Sabar2maksud kena
  • Setuju tak kalau SifufBads ckp sbb ketakutan dlm diri byk
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!