FB Ads Image Dimension

FB ADS IMAGE DIMENSION

Ramai yang saya lihat suka upload gambar di fanpage mahupun semasa buat iklan fb ads dengan saiz yang tidak betul, pakai upload sahaja.

Jadi anda rasa perlu ke kita tahu berapa saiz sebenar gambar timeline cover, page post dan lain-lain tu?

Jawapannya : Ya, perlu! Kerana jika anda upload gambar yang lebih tepat hasilnya akan lebih memuaskan!

Anda boleh lihat contoh perbezaan gambar yang upload mengikut saiz sebenar dengan tidak mengikut saiz sebenar.

FB ADS IMAGE DIMENSION_3

FB ADS IMAGE DIMENSION_2

Walaupun features di facebook ini sering bertukar-tukar, ini adalah yang paling up-to-date setakat ini. Anda boleh save gambar di bawah ini untuk rujukan semasa membina iklan atau gambar untk fb ads.

FACEBOOK AD IMAGE DIMENSION
Semoga artikel ini dapat memberikan manfaat buat anda semua..

 

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Assalamualaikum tuan Jamal,

    Terima kasih atas perkongsian artikel yang sememangnya bermanfaat. Imej yang menarik dapat menangkap perhatian pembaca.

    Teknik ini akan saya gunakan apabila saya nak promosikan produk “149 Strategi dan Teknik Menjana Wang Dari Internet “.

    Terima kasih sekali lagi tuan ­čÖé

  2. Firdaus says:

    Salam Sifu Jamal

    Memang informasi yang terbaik. Memudahkan newbies seperti kami semua.

    Semoga ilmu yang disediakan Sifu sentiasa mendapat perhatian daripadaNya

  3. Terima kasih
    pengkongsian yang berguna. senag nnt nk photoshop iklan. thank sifu

  4. Ezwan says:

    Salam Sifu…nnt sy nak buat Like Marketing Saiz utk Mobile saiznya brpa..???
    560×210 ker…???

  5. Cikhidayah says:

    Assalamualaikum sifu jamal… thanks atas teknik yg diberi..sgt bermanfaat bagi saya.. SEMOGA SIFU JAMAL LEBIH BANYAK BERKONGSI TEKNIK YG LAIN LG.. HANYA ALLAH SAHAJA yang dapat kebaikan sifu jamal:)

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Ramai usahawan diuji teruk dlm bisnes Buat apapun tak menjadi
  • Bila bergelar founder bisnes niBanyak hati yang kena dijagaDari atas
  • MILLIONAIRE FOUNDER DARI UIA Penat2 bljr UIA 6
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • Wanita ni pernah masuk lokap gara2 gagal bayar KWSP pekerjaTapi
  • Utk tingkatkan kredibiliti dan trust di kedai online andaAnda kena
  • Urang lain mau jd founder kamu jadi founder jugak! Tapi
  • Jika dulu dia dah bantu naikkan produk mak nya secara
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!