Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

5 Jenis Offer Yang Boleh Bantu Naikkan Sales Bisnes Anda Pada Bulan Puasa

Diterbitkan pada May 25, 2017 oleh

Tak lama lg kita nk masuk bulan puasa. Anda dh ‘READY’ ke nk ‘bertemu’ dgn bln yg mulia ni? Kalo ya, Alhamdulillah. Dlm kita smua beribadat kpd Allah, kerja harian jugak jgn dilupakan yer.

Sifufbads nk tanya ni..

Dh plan nk bg offer ape time puasa ni?

“BLM ADA LG SIFUFBADS?”

Laaaa…Masih ‘blur’ nk bg OFFER ape kat customer anda time puasa nnt? Jgn ‘blur’ lama2 sgt, takut tak sempat nk buat nnt. Sape yg rugi nnt.

Tp xpe, pd yg masih ‘blur’ tu. Meh baca dan faham apa yg Sifufbads nk SHARE ni. Wokeh!

So, hari ni Sifufbads nk kongsikan 5 cara yg blh anda guna utk gandakan sales anda time puasa nnt.

Dh READY nk tahu ke?

Kalo dh, boleh klik gambar seterusnya…

#1 DISKAUN

Anda boleh gunakan cara potong harga atau diskaun ni utk produk/servis anda nnt. Anda boleh pilih samaada nk buat LIMITED TIME atau pon dlm bentuk PAKEJ.

Cthnya, anda boleh CREATE pakej sempena ramadhan ni. Letak satu nama yg UNIK utk tarik audience. Pastu, WUJUDKAN pakej A,pakej B dan pakej C. Cuba SUSUN pakej tersebut dari mahal sampai ke plg murah..

Fhm ke?

#2 FREE GIFT

Jika anda tak berminat nk buat diskaun, anda boleh guna cara ni, dgn kasi FREE GIFT pon akan bantu anda naikkan sales.

TAPI….

FREE GIFT tu kena RELATED dgn produk/servis anda. Cari ler sesuatu yg boleh bagi VALUE kpd mereka yg membeli dgn anda..

Katakan anda jual telekung, anda boleh bagi bag telekung, stokin kaki, tasbih ataupon al-quran sebagai free gift.

Pointnya disini, cari something yg relate dgn produk anda..

Cuba anda share, apa free gift yg anda bg utk customer..

#3 – LIMITED EDITION

Disamping anda promote produk/servis yg sediaada, mgkin anda boleh keluarkan produk/servis yg LIMITED EDITION.

Katakan anda jual tudung, anda boleh UPGRADE design yg ada atau CREATE design yg khas utk bulan Ramadhan. Letakkan nama tertentu utk wujudkan USP dan rasa EXCLUSIVE bila customer membeli produk tersebut.

Anda boleh wujudkan LIMITATION dari segi MASA, KOUTA ataupon STOK itu sendiri..Masukkan element URGENCY dan SCARCITY time promosi nnt utk ‘kuat’kan promosi anda tu..

#4 CLEARANCE SALES

Anda ada produk yg masih tak terjual? Jika ada, gunakan kesempatan time ni utk buat FLASH SALES dan letak harga yg LEBIH MURAH dlm masa tertentu.

Cthnya, anda buat flash sales dlm masa 2 jam. Sblm flash sales, anda perlu inform dan hebohkan dulu, 2 3 hari lebih awal.

Sebaiknya, anda PILIH tarikh yg sesuai. Time gaji adalah masa yg lebih sesuai utk anda buat flash sales tersebut.

Ok?

#5 TESTER & SAMPLE

Ok..Cara terakhir ni lebih sesuai utk anda kumpul database. Anda boleh umpan prospek anda dgn bagi tester atau sample free. Dan sebagai balasan, mereka perlu bg maklumat mereka.

Cara ni sgt sesuai utk anda yg nak keluarkan produk terbaru utk brand anda.

Skrg, anda dh tau apa strategi nk guna pd bulan puasa ni kan?

So, apa tunggu lagi? Susun strategi marketing anda skrg!

Komentar (1)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!