Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Teknik Wannacry..

Diterbitkan pada May 26, 2017 oleh

Dh lama Sifufbads ‘taram’ dlm kepala otak ni. Sampai nk pecah rasanya. Fuhhh..Mmg bukan calang2 teknik ni..Bukan gak calang org yg boleh “hadam dan hadap” teknik dgn jayanya..Hanya mereka yg btul2 kuat dan berani jer yg akan berjaya..

Teknik ni akan buatkan org “terpaksa beli” dgn sukarela produk mknn anda. Tk kira la, anda jual kuih raya ke, kerepek ke, ayam percik ke…Asal jer produk mknn mmg SESUAI apply teknik ni..

AMARAN! JGN TERUS BACAAN KALO ANDA ADA “LEMAH SEMANGAT”

Haiii..Berani yer anda teruskan bacaan ni? Sifufbads sampai BERGETAR jari nk DEDAHKAN teknik ni..

Wokeh..Dh READY nk baca?

Kalo dh, sila KLIK next gambar.

#1 MENU TANGKAP LELEH

Anda perlu WUJUD nama menu/mknn yg ada WOW FACTOR utk membuatkan prospek anda tak tanya byk utk beli dgn anda..

“NAMA YG MCM NE SIFUFBADS?”

Nama yg ada keUNIKan dan blh buatkan menu/mknn jadi sebutan, kegilaan atau viral. Smpai tk tido mlm org buatnya, kalo tk dptkan produk anda tu.

Sbgai cth, jika anda jual kek pandan. Anda blh letak nama KEK PANDAN BERAPI. Kalo anda jual kuih tart nenas, KUIH TART NENAS LA BONITA. Dan kalo anda jual kerepek ubi, anda blh letak nama KEREPEK UBI TERLAJAK KENYANG.

Nama2 menu kt atas tu, just contoh. Mgkin anda blh cari nama yg lebih WOW!.

#2 USP “PAKSA BELI”

Selain tu, anda kena create USP pada produk anda. Tk kira ler dari segi BAHAN, PACKAGING atau PAKEJ.

Katakan anda nk wujudkan USP dari segi bahan pada kerepek ubi anda. Anda boleh UP kan bahan seperti ubi tu dtg dari mana. Sbgai cth, ubi yg anda gunakan dlm pembuatan kerepek tu, anda import dari BRAZIL..

So disini, kerepek yg anda jual tu dh berbeza dr pesaing anda. Anda blh HIGHLIGHT-kn USP tu kt
HEADLINE dan juga kt FAB.

#3 PRESENTATION YG MENGGIURKAN

Product presentation disini lebih kpd GAMBAR yg  anda gunakan utk iklan produk anda.

Utk nmpk gambar produk anda lebih BEREMOSI, anda perlu gunakan kamera DSLR. Supaya gambar anda nmpk lebih SHARP dan BERKUALITI.

Antara gambar yg perlu anda gunakan utk promote adalah..

(+) Gambar close up produk/menu
(+) Gambar premis
(+) Gambar event
(+) Gambar ber-authority
(+) Gambar aktiviti
(+) Gambar happy client
(+) Gambar pilihan menu/produk
(+) Gambar produk + owner

Faham?

#4 TESTIMONI SI JANTUNG HATI

Kalo sblm ni ayik guna testimoni bergambar jer..Apa kata kali ni, anda guna testimoni dlm bentuk video
lak.

Mcm ne nk dptkan video testimoni ni?

Mudah jer…Katakan anda jual kuih tart nenas, anda boleh bagi sample free kpd rakan2, jiran2 xpon sepupu2.

Pastu, bila dh bg free sample tu, anda mntk feedback dari mereka dan record dlm bentuk video. Dari situ, anda boleh jadikan feedback mereka sbgai video testimoni.

Anda rasa mudah x nk record video ni?

#5 TEKNIK HEADSHOT

Utk nmpkkan iklan lebih MATCHING dgn audien anda, masukkan elemen geografi dlm copywriting anda.Anda boleh masukkan elemen geografi dari segi location mahupon dialek setempat.

Katakan anda jual kerepek ubi di area Alor Star, anda perlu masukkan element geografi yg sesuai dgn location.

Sbgai contoh,

“SAPA LG YG NAK DAPATKAN KEREPEK UBI TERLAJAK

KENYANG YG PLG RANGUP, PLG BESAR SAIZNYA, PLG VIRAL DI AREA ALOR STAR DGN HARGA BUDGET?”

Selain tu, anda boleh juga try headline jnis problem ni

MASIH TERCARI KEREPEK UBI YG PLG TAK LEMAU, PLG LMBT EXPIRED DAN PLG DIPERCAYAI DI AREA ALOR SETAR?

Ok Settle! So far, anda faham ke apa yg Sifufbads dedahkan ni?

Komentar (5)

  1. Pingback: Teknik Wannacry.. - UstazWan.com

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!