4 Cara Mudah Untuk Elak Anda Akaun FB Ads Anda Disapproved & Flagged

Sebenarnya ramai yg buat bisnes yg high risk ni..Tak kira ler jual ubat kurus ler, produk intim ler, produk besar kecik ler..

Mmg tak dinafikan, bila jual produk2 mcm ni..Mmg “laju” salesnya..

Tapi tulah, FB mmg tak benarkan la korang promote produk2 mcm ni..Lagi2 buat iklan lak tu..

Jangan risau..Setiap masalah mesti ada SOLUTION nyer..Yg penting jangan putus asa..BUAT SAMPAI JADI..

“ADS SY ASYIK TAK APPROVE JER..”

Kalo tak approve tu still ok..Ada tu terus account nyer kena FLAGGED dan page kena UNPUBLISHED…Sedey…

“ADA TIPS TAK?”

Ni nk bg tips ler…Korang boleh cuba ler..Yg penting kena ada usaha…

  • STORYTELLING – Utk CW, korang buat jenis story..Nak story ape? Mgkin ada boleh story pasal testimoni dari customer..Cite ler..dari sblm dia consume sampai ler lps dia consume..

Dgn guna story ni, kita menjual secara SOFTSELL…Audien LEBIH MUDAH terinspirasi dgn story org lain…

  • DOUBLE MEANING – Utk ELAKKAN anda dikesan promote produk2 tersebut. Guna ler ayat2 double meaning yg MENGGAMBARKAN masalah dan solution utk produk tersebut..

JANGAN terus direct sebut masalah atau solution yg nk di HIGHLIGHT kan tu..Gunakan DOUBLE MEANING…

  • EJAAN – Anda juga gunakan ejaan yg tak tepat, ringkaskan ejaan atau ayat2 yg lain refer pada masalah2 tersebut..

Ianya lebih kurang mcm double meaning tadi gak…

  • ELAKKAN AYAT NEGATIF – Jgn ler sesekali korang gatal2 tangan nk gunakan ayat2 NEGATIF & SEXUAL yg FB awal2 remarks..

“APA YG AYATNYA?..”

Elakkan perkataan mcm DARA, KETAT, RAPAT, BESAR, MANTAP, GHAIRAH dan perkataan yg sama waktu dgnnya…

Wokeh..Settle!

Dh faham kan..Lps ni jgn ulang benda yg sama..Cuba korang apply tips yg Sifufbads bagi tadi tu..Mungkin bermanfaat utk korang..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. dora says:

    sifu, saya hanya jual produk penjagaan kulit, kenapa asyik kena disapproved add saya. minta explain boleh?

    1. SifuFBads says:

      produk kesihatan, kurus, kecantikan mmg ada masalah nk buat iklan. Potensi iklan x approved sgt tinggi. Cuba guna video. Jgn tunjukkan kulit. Just sharing manfaat produk je.

  2. dora says:

    upload video disapproved jugak tuan.. upload gambar tanpa satu perkataan disapproved jugak.. reported problem saya disapproved jugak.. kepala dah besar skrg.. pengunaan produk saya kat muka saja. apa masalahnya lagi tuan?

    1. Siti halimah asmizan says:

      Masalah kita sama la huhu

  3. Amalyna Izzaty says:

    Sifuuuu, kenapa iklan kita di fb sekarang ni susah nak approved even kita guna video.

  4. Shaf says:

    Sifu, beberapa bulan lepas saya punya account facebook kena disabled. Pada masa yang sama, ada fb ads yang tengah on going. Saya ada jugak set spending limit untuk ads tu. Tapi since dah kena disabled, saya masih akan dicharged untuk payment ke ? Atau hanya perlu jelaskan payment yang tertunda tu ? Saya sangat takut jika di charge berlebihan jika ads tu masih berlanjutan.
    Mohon penjelasan sifu 🙂

  5. Faizal says:

    Salam sifu, saya hairan post saya asik tak approved je sebab alasan dia ada sexual content padahal takde pun, sebab saya promote takaful insurans je, kenapa ya? Thanks

    1. fares says:

      sy pun sama,mcm2 dh betulkan tetap x approve sbb sexual content

Program @ Sifufbads

19/01/2019
ROI Chapter
IDCC, Shah Alam

13/01/2019
Missing Chapter Reloaded
IDCC Shah Alam

29/09/2018
HIIM Premier
IDCC Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • FREE  Alhamdulillah pembuka seminar Missing ChapterReloaded di IDCC Shah
  • Saya doakan satu hari nanti semua followers SifufBads ni dapat
  • Sape je x nak profit lebat bak cendawan tumbuh lps
  • YOU ARE DIGITAL MILLIONAIRE!!!   Tahniah!! Kpda yg hadir
  • Quality over Quantity! Usahawan terlalu ramai tapi semua tu berkualiti
  • Jumpe Sokk Kayyy  Kurang drpd 24 jam sahajee lagiii
  • Anggaplah kegagalan demi kegagalan itu sebagai satu starting point anda
  • 3 HARI LAGI!!!   Program yg akan berlangsung 2
ROI Chapter Class
ROI Chapter Class

Rasa Struggled Dalam Bisnes? Sales Makin Kecut? Profitnya Makin Menipis? Kos2 Semakin Meningkat? Dan, Rasa Bisnes Bakal ‘TERKUBUR’ 2019 Nanti? Izinkan SifufBads Bantu Anda! Lengkapkan Form di Bawah Sekarang!