4 Cara Mudah Untuk Elak Anda Akaun FB Ads Anda Disapproved & Flagged

Sebenarnya ramai yg buat bisnes yg high risk ni..Tak kira ler jual ubat kurus ler, produk intim ler, produk besar kecik ler..

Mmg tak dinafikan, bila jual produk2 mcm ni..Mmg “laju” salesnya..

Tapi tulah, FB mmg tak benarkan la korang promote produk2 mcm ni..Lagi2 buat iklan lak tu..

Jangan risau..Setiap masalah mesti ada SOLUTION nyer..Yg penting jangan putus asa..BUAT SAMPAI JADI..

“ADS SY ASYIK TAK APPROVE JER..”

Kalo tak approve tu still ok..Ada tu terus account nyer kena FLAGGED dan page kena UNPUBLISHED…Sedey…

“ADA TIPS TAK?”

Ni nk bg tips ler…Korang boleh cuba ler..Yg penting kena ada usaha…

  • STORYTELLING – Utk CW, korang buat jenis story..Nak story ape? Mgkin ada boleh story pasal testimoni dari customer..Cite ler..dari sblm dia consume sampai ler lps dia consume..

Dgn guna story ni, kita menjual secara SOFTSELL…Audien LEBIH MUDAH terinspirasi dgn story org lain…

  • DOUBLE MEANING – Utk ELAKKAN anda dikesan promote produk2 tersebut. Guna ler ayat2 double meaning yg MENGGAMBARKAN masalah dan solution utk produk tersebut..

JANGAN terus direct sebut masalah atau solution yg nk di HIGHLIGHT kan tu..Gunakan DOUBLE MEANING…

  • EJAAN – Anda juga gunakan ejaan yg tak tepat, ringkaskan ejaan atau ayat2 yg lain refer pada masalah2 tersebut..

Ianya lebih kurang mcm double meaning tadi gak…

  • ELAKKAN AYAT NEGATIF – Jgn ler sesekali korang gatal2 tangan nk gunakan ayat2 NEGATIF & SEXUAL yg FB awal2 remarks..

“APA YG AYATNYA?..”

Elakkan perkataan mcm DARA, KETAT, RAPAT, BESAR, MANTAP, GHAIRAH dan perkataan yg sama waktu dgnnya…

Wokeh..Settle!

Dh faham kan..Lps ni jgn ulang benda yg sama..Cuba korang apply tips yg Sifufbads bagi tadi tu..Mungkin bermanfaat utk korang..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. dora says:

    sifu, saya hanya jual produk penjagaan kulit, kenapa asyik kena disapproved add saya. minta explain boleh?

    1. SifuFBads says:

      produk kesihatan, kurus, kecantikan mmg ada masalah nk buat iklan. Potensi iklan x approved sgt tinggi. Cuba guna video. Jgn tunjukkan kulit. Just sharing manfaat produk je.

  2. dora says:

    upload video disapproved jugak tuan.. upload gambar tanpa satu perkataan disapproved jugak.. reported problem saya disapproved jugak.. kepala dah besar skrg.. pengunaan produk saya kat muka saja. apa masalahnya lagi tuan?

    1. Siti halimah asmizan says:

      Masalah kita sama la huhu

  3. Amalyna Izzaty says:

    Sifuuuu, kenapa iklan kita di fb sekarang ni susah nak approved even kita guna video.

  4. Shaf says:

    Sifu, beberapa bulan lepas saya punya account facebook kena disabled. Pada masa yang sama, ada fb ads yang tengah on going. Saya ada jugak set spending limit untuk ads tu. Tapi since dah kena disabled, saya masih akan dicharged untuk payment ke ? Atau hanya perlu jelaskan payment yang tertunda tu ? Saya sangat takut jika di charge berlebihan jika ads tu masih berlanjutan.
    Mohon penjelasan sifu ­čÖé

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Ramai usahawan diuji teruk dlm bisnes Buat apapun tak menjadi
  • Untuk kuatkan TRUST orang pada brand anda di onlineAnda sebagai
  • Untuk WIN dlm bisnesLagi2 yg ramai pesaingContent marketing adalah penyelamat
  • Bagaimana founder nfhboutiquegallery yg baru berumur 25 thn ini generate
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • Wanita ni pernah masuk lokap gara2 gagal bayar KWSP pekerjaTapi
  • Siapa cakap student tak boleh buat sales 6 angka sebulan?
  • Urang lain mau jd founder kamu jadi founder jugak! Tapi
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!