Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

5 Teknik Shoot Gambar Yang Digunakan Oleh Pakar Fotografi Seluruh Dunia

Diterbitkan pada Jul 12, 2017 oleh

Dlm kajian yg Sifufbads buat sblm ni..Ramai yg kurang ALERT dgn pemilihan gambar yg boleh GRAB attention audien yg tengok iklan anda di FB..

Gambar yg ada element WOW FACTOR biasanya dh boleh grab attention audien bila 1st time mereka terlihat iklan anda lagi..Ni dipanggil 1st IMPRESSION..

Agak2 kalo Sifufbads SHARE 5 teknik gambar yg PALING BERKESAN..Ada yg nk tahu ke?

“MESTI LA ADE..SY NK TAU SIFUFBADS”

Wokeh..Best sikit nk share kalo cam ni..Sebenarnya, teknik2 ni Sifufbads dh slalu guna..Tapi mgkin korang jer tak perasan..Kalo tak caya..boleh scrool down balik post2 lama Sifufbads.

Ok2..Dh malas nk cite panjang2..Moh ler lihatĀ gambar2 seterusnya tu kalo korang nk tahu..Gambar yg MENARIK dan BEREMOSI sangat membantu korang pengaruhi audience…

Pujangga pernah berkata, “1 PICTURES REPRESENT 1000 WORDS”

#1: BIRD EYE VIEW

#2: PROP

#3: FLATLAY ESSENTIAL

#4: CLOSE UP

#5: RULES OF THIRD

Amacam? Mudah je kan?

Nak buat gambar level profesional, anda tak perlu pun guna kamera yang mahal2. Guna kamera smartphone dah cukup. Teknik kena betul. Baru gambar jadi cun! Baru audiens tertarik nak baca iklan anda.

Saya dah tunjukkan caranya, kini giliran anda pula try buat. Semoga berjaya!

Komentar (10)

  1. Assalamualaikum sifu…
    1- FLATLAY ESSATIAL tu berkernaan warnakan?..adakah ia mempunyai warna yg terhad?..contohnya hanya hitam dan putih shj??

    2- RULES OF THIRD tu berkenaan grid ke sifu?..x faham..?

    1. Muhamad Najib

      Rules of third tu fungsi dia adalah dengan cara meletakkan objek gambar di tempat garis yang bersilang. Mengikut kajian teknik ini memberikan kesan yg lebih baik daripada meletakkan objek ditengah-tengah gambar

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!