5 Teknik Shoot Gambar Yang Digunakan Oleh Pakar Fotografi Seluruh Dunia

Dlm kajian yg Sifufbads buat sblm ni..Ramai yg kurang ALERT dgn pemilihan gambar yg boleh GRAB attention audien yg tengok iklan anda di FB..

Gambar yg ada element WOW FACTOR biasanya dh boleh grab attention audien bila 1st time mereka terlihat iklan anda lagi..Ni dipanggil 1st IMPRESSION..

Agak2 kalo Sifufbads SHARE 5 teknik gambar yg PALING BERKESAN..Ada yg nk tahu ke?

“MESTI LA ADE..SY NK TAU SIFUFBADS”

Wokeh..Best sikit nk share kalo cam ni..Sebenarnya, teknik2 ni Sifufbads dh slalu guna..Tapi mgkin korang jer tak perasan..Kalo tak caya..boleh scrool down balik post2 lama Sifufbads.

Ok2..Dh malas nk cite panjang2..Moh ler lihat gambar2 seterusnya tu kalo korang nk tahu..Gambar yg MENARIK dan BEREMOSI sangat membantu korang pengaruhi audience…

Pujangga pernah berkata, “1 PICTURES REPRESENT 1000 WORDS”

#1: BIRD EYE VIEW

#2: PROP

#3: FLATLAY ESSENTIAL

#4: CLOSE UP

#5: RULES OF THIRD

Amacam? Mudah je kan?

Nak buat gambar level profesional, anda tak perlu pun guna kamera yang mahal2. Guna kamera smartphone dah cukup. Teknik kena betul. Baru gambar jadi cun! Baru audiens tertarik nak baca iklan anda.

Saya dah tunjukkan caranya, kini giliran anda pula try buat. Semoga berjaya!

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. aini says:

    Boleh terangkan tak macamana bird eye view dgn rules of third sifu?

  2. Nurul says:

    Sifu boleh terangkan kat x jenis pic bird eye view dengan prop tu yg mcm mane?

    Trima kasih sifu

  3. gkerjaya says:

    Sangat-sangat berterima kasih atas perkongsian yang sangat baik ini

  4. INA says:

    Assalamualaikum sifu…
    1- FLATLAY ESSATIAL tu berkernaan warnakan?..adakah ia mempunyai warna yg terhad?..contohnya hanya hitam dan putih shj??

    2- RULES OF THIRD tu berkenaan grid ke sifu?..x faham..?

  5. najmi says:

    TQ sifu

  6. Azie says:

    Tq sifu atas perkongsian info

  7. Noor says:

    Tq sifu. Rules of third tu macamna?

    1. Muhamad Najib says:

      Rules of third tu fungsi dia adalah dengan cara meletakkan objek gambar di tempat garis yang bersilang. Mengikut kajian teknik ini memberikan kesan yg lebih baik daripada meletakkan objek ditengah-tengah gambar

  8. majelar says:

    Tq atas perkongsian. Ia membantu sy yg tiada basic jurufoto ni..

  9. Ezign says:

    Menarik. Kami biasa gunakan rule of third. Mungkin boleh cuba teknik shoot lain yang disebutkan. Terbaik!

Program @ Sifufbads

18/04/2019
The Foundr Chapter 2.0
Sifufbads Academy

07/04/2019
Missing Chapter IG Ads
Pulau Pinang

05/04/2019
Missing Chapter IG Ads
Terengganu

Follow Instagram @sifufbads

  • AMARAN ORANG RAJIN DILARANG BACA CAPTION DI BAWAH Ada ke
  • Haa Nak senang dapat pelanggan Kene la buat customer kenalpercaya
  • Buat apa buang masa buat marketing yg susah2 Kalau korang
  • LIMITED TIME  KINI TEMPAHAN BUKU 57 MARKETING SI PEMALAS
  • Setuju ke setuju sgt kalau SifufbBads cakap org yang ada
  • LIMITED TIME  KINI TEMPAHAN BUKU 57 MARKETING SI PEMALAS
  • YOU ARE DIGITAL MILLIONAIRE!!!    Tahniah kepada yg
  • TIK TOK TIK TOK 2 HARI LAGI   Debar
  • LIMITED TIME  KINI TEMPAHAN BUKU 57 MARKETING SI PEMALAS
MISSING CHAPTER IG ADS
MISSING CHAPTER IG ADS

Ketahui 5 Sebab kenapa Anda Patut Mulakan Instagram Advertising Tahun 2019 Ini, Atau Terus Biarkan Bisnes Anda “Tertinggal”Isi Form di Bawah Sekarang!