7 Rukun Ini Mampu Tingkatkan Trust Prospek Walaupun Bisnes Anda Masih Baru

Ramai yg nk buat sales besar..Tapi bape ramai yg buat preparation utk naikkan TRUST prospek pada mereka? Bila dh dapat TRUST dari prospek..Emmm..Mudah ler nak close sales..PAP PAP..Dh closing..

“TAPI MCM NE NK CLOSING MUDAH CAM TU?..”

Ada caranya..Bukan main HENTAM jer..Utk hari ni, Sifufbads nk SHARE 7 cara TINGKATKAN trust prospek anda dari 1x ganda jadi berkali kali ganda…Ada yg tahu ke?

“MESTI LA NAK…”

Kalo nak, anda tgk je gambar di bwh..

#1. TESTIMONI

Utk anda yg buat produk kesihatan,kecantikkan atau servis…Testimoni sangat PENTING utk anda dptkan TRUST lebih CEPAT dari prospek..

Masukkan testimoni anda di page..Tak kira ler..Dlm bentuk post ke, create album khas utk testimoni atau diruangan komen.

Nak lg BEST, masukkan gambar testimoni BEFORE AFTER..Tapi anda kena INGAT, gambar mcm ni “tak lepas” utk buat fbads…

Faham ke..

#2. AUTHORITY

Jika produk atau servis anda di “consume” oleh geng2 berAUTHORITY mcm artis,VIP, MUA atau org2 yg ada pengaruh yg kuat..

Anda boleh gunakan mereka sbgai “umpan” utk mereka membeli produk anda..Lagi2 yg ada FOLLOWERS yg kuat..

Sape AUTHORITY utk produk anda.Cer share kat komen tu..

#3. CREDIBILITY

Anda gak kena SHOW OFF apa CREDIBILITY yg anda ada..

Contohnya GAMBAR…

Gambar yg profesional, gambar staff pakai uniform, gambar join event, atau gambar dapat award..Asalkan gambar ni, da tunjukkan kekuatan pada produk anda..

Anda juga boleh buat LIVE FEED…Share jer tips2 atau aktiviti bisnes anda..Secara tak langsung, trust bisnes anda akan NAIK..

LIKE pada page pon menunjukkan credibility dan trust fans kepada anda..

#4. SOCIAL PROOF

Anda gak kena tunjukkan post yg TINGGI social proof…Post yg byk LIKE, KOMEN, SHARE..

Pastikan post tinggi social proof, PIN TO TOP kan..

#5. USP

Utk TAMBAH TRUST dan CEPATKAN CLOSING SALES anda..Anda kena wujudkan KEUNIKKAN pada produk..

Tak kira la pada NAMA, APPEREANCE atau BAHAN YG DIGUNAKAN..

Dats why..Sblm buat keluaran produk, anda kena buat RESEARCH dan SWOT ANALYSIS dulu..

#6. STRATEGY MARKETING

Pelbagai medium marketing anda..Jgn terlalu FOKUS pada satu medium..

Offline online..Kedua duanya anda kena TAPAU..Kuatkan BRANDING bisnes..Baru la mudah utk close nnt.

#7. COPYWRITING

Jgn tak tahu..COPYWRITING gak antara faktor TERPENTING yg pengaruh prospek utk beli dgn anda tanpa ragu2..

Dlm copywriting perlu ada EMOSI dan buatkan org nak RESPON lps membaca copywriting anda..

Ada RESPON, ada ENGAGEMENT dan TRUST utk prospek pon NAIK…

Tak caya..Try lerrr…

7 rukun ini kalau digunakan dengan cara yang betul, anda akan mudah nak tukarkan prospek jadi pembeli. Inilah teknik yang kami gunakan dalam sales & marketing Sifufbads. Student kami juga gunakannya.

Kalau anda ada masalah susah nak closing, inilah salah satu caranya. Ia dah terbukti berkesan!

Ok, itu je perkongsian saya harini. Harap ianya bermanfaat.

Ada belajar sesuatu tak dari post ni?

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Shimah says:

    Terbaik

  2. Izzad says:

    Ilmu sentiasa bermanfaat yg di kongsikan. T’KASIH sifu. ?

  3. farah says:

    Terima kasih sifu..

  4. Syed fazrul says:

    Alhamdulillah jazakallah sifu…

  5. faridmokhtar says:

    Tips dan Ilmu yang ringkas tapi hebat.. tima kasih sifu

  6. Halim says:

    Thanks sifu

  7. Normilah bt Sari says:

    Terima kasih Sifu.

  8. Suhaimi says:

    Terbaik sifu!…

  9. NAZIMAH says:

    salam sifufbads,
    saya seorang ibu tunggal yang sekarang sedang menganggur. Amat berminat nak mulakan biz online ni. Tapi saya bukan nak tawarkan produk tapi nak tawarkan servis sebagai virtual assistant atau typist dan segala kerja admin lain. Saya ada buat dah sikit kerja terjemahan tapi tak banyak. Bergantung pada bila ada je. Mohon dapat beri sokongan dan nasihat. Sebab saya tengah struggling di sini dengan anak sorang dan rumah lagi. terima kasih.

    1. SifuFBads says:

      puan boleh buat servis penulisan dan translation. boleh jual ebook atau buku. boleh join kelas2 penulisan utk kembangkan lg bisnes puan.

  10. izuddin b ngah says:

    terima kasih sifu..tip2 yg sgt berguna..

  11. azlin says:

    Alhamdulillah

    Terima kasih sifu dengan perkongsian ilmu ini ,Insyaallah saya akan berusaha mempraktikkan ilmu yang diberi.

    semoga sifu dan sahabat2 semua diberi kesihatan yang baik dan dilimpahi rezeki yg berkat aamiin

  12. Azzura says:

    Terima kasih SiFu…perkongsian ilmu yg amat bermanfaat. Terima kasih !

    1. sarina shariff says:

      Terima kasih atas tunjuk ajar yang tak jemu-jemu.
      Perkongsian yang memberi banyak menafaat.

  13. athirah says:

    terima kasih banyak Sifuu.saya akan praktikkan ilmu ni sekarang jugak!

  14. Syed azwan says:

    Tkaseh ilmu yg baik.

  15. sinar says:

    Terima kasih sifu

Program @ Sifufbads

19/01/2019
ROI Chapter
IDCC, Shah Alam

13/01/2019
Missing Chapter Reloaded
IDCC Shah Alam

29/09/2018
HIIM Premier
IDCC Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • FREE  Alhamdulillah pembuka seminar Missing ChapterReloaded di IDCC Shah
  • Saya doakan satu hari nanti semua followers SifufBads ni dapat
  • Sape je x nak profit lebat bak cendawan tumbuh lps
  • YOU ARE DIGITAL MILLIONAIRE!!!   Tahniah!! Kpda yg hadir
  • Quality over Quantity! Usahawan terlalu ramai tapi semua tu berkualiti
  • Jumpe Sokk Kayyy  Kurang drpd 24 jam sahajee lagiii
  • Anggaplah kegagalan demi kegagalan itu sebagai satu starting point anda
  • 3 HARI LAGI!!!   Program yg akan berlangsung 2
ROI Chapter Class
ROI Chapter Class

Rasa Struggled Dalam Bisnes? Sales Makin Kecut? Profitnya Makin Menipis? Kos2 Semakin Meningkat? Dan, Rasa Bisnes Bakal ‘TERKUBUR’ 2019 Nanti? Izinkan SifufBads Bantu Anda! Lengkapkan Form di Bawah Sekarang!