Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

7 Rukun Ini Mampu Tingkatkan Trust Prospek Walaupun Bisnes Anda Masih Baru

Diterbitkan pada Jul 12, 2017 oleh

Ramai yg nk buat sales besar..Tapi bape ramai yg buat preparation utk naikkan TRUST prospek pada mereka? Bila dh dapat TRUST dari prospek..Emmm..Mudah ler nak close sales..PAP PAP..Dh closing..

“TAPI MCM NE NK CLOSING MUDAH CAM TU?..”

Ada caranya..Bukan main HENTAM jer..Utk hari ni, Sifufbads nk SHARE 7 cara TINGKATKAN trust prospek anda dari 1x ganda jadi berkali kali ganda…Ada yg tahu ke?

“MESTI LA NAK…”

Kalo nak, anda tgk je gambar di bwh..

#1. TESTIMONI

Utk anda yg buat produk kesihatan,kecantikkan atau servis…Testimoni sangat PENTING utk anda dptkan TRUST lebih CEPAT dari prospek..

Masukkan testimoni anda di page..Tak kira ler..Dlm bentuk post ke, create album khas utk testimoni atau diruangan komen.

Nak lg BEST, masukkan gambar testimoni BEFORE AFTER..Tapi anda kena INGAT, gambar mcm ni “tak lepas” utk buat fbads…

Faham ke..

#2. AUTHORITY

Jika produk atau servis anda di “consume” oleh geng2 berAUTHORITY mcm artis,VIP, MUA atau org2 yg ada pengaruh yg kuat..

Anda boleh gunakan mereka sbgai “umpan” utk mereka membeli produk anda..Lagi2 yg ada FOLLOWERS yg kuat..

Sape AUTHORITY utk produk anda.Cer share kat komen tu..

#3. CREDIBILITY

Anda gak kena SHOW OFF apa CREDIBILITY yg anda ada..

Contohnya GAMBAR…

Gambar yg profesional, gambar staff pakai uniform, gambar join event, atau gambar dapat award..Asalkan gambar ni, da tunjukkan kekuatan pada produk anda..

Anda juga boleh buat LIVE FEED…Share jer tips2 atau aktiviti bisnes anda..Secara tak langsung, trust bisnes anda akan NAIK..

LIKE pada page pon menunjukkan credibility dan trust fans kepada anda..

#4. SOCIAL PROOF

Anda gak kena tunjukkan post yg TINGGI social proof…Post yg byk LIKE, KOMEN, SHARE..

Pastikan post tinggi social proof, PIN TO TOP kan..

#5. USP

Utk TAMBAH TRUST dan CEPATKAN CLOSING SALES anda..Anda kena wujudkan KEUNIKKAN pada produk..

Tak kira la pada NAMA, APPEREANCE atau BAHAN YG DIGUNAKAN..

Dats why..Sblm buat keluaran produk, anda kena buat RESEARCH dan SWOT ANALYSIS dulu..

#6. STRATEGY MARKETING

Pelbagai medium marketing anda..Jgn terlalu FOKUS pada satu medium..

Offline online..Kedua duanya anda kena TAPAU..Kuatkan BRANDING bisnes..Baru la mudah utk close nnt.

#7. COPYWRITING

Jgn tak tahu..COPYWRITING gak antara faktor TERPENTING yg pengaruh prospek utk beli dgn anda tanpa ragu2..

Dlm copywriting perlu ada EMOSI dan buatkan org nak RESPON lps membaca copywriting anda..

Ada RESPON, ada ENGAGEMENT dan TRUST utk prospek pon NAIK…

Tak caya..Try lerrr…

7 rukun ini kalau digunakan dengan cara yang betul, anda akan mudah nak tukarkan prospek jadi pembeli. Inilah teknik yang kami gunakan dalam sales & marketing Sifufbads. Student kami juga gunakannya.

Kalau anda ada masalah susah nak closing, inilah salah satu caranya. Ia dah terbukti berkesan!

Ok, itu je perkongsian saya harini. Harap ianya bermanfaat.

Ada belajar sesuatu tak dari post ni?

Komentar (17)

  1. salam sifufbads,
    saya seorang ibu tunggal yang sekarang sedang menganggur. Amat berminat nak mulakan biz online ni. Tapi saya bukan nak tawarkan produk tapi nak tawarkan servis sebagai virtual assistant atau typist dan segala kerja admin lain. Saya ada buat dah sikit kerja terjemahan tapi tak banyak. Bergantung pada bila ada je. Mohon dapat beri sokongan dan nasihat. Sebab saya tengah struggling di sini dengan anak sorang dan rumah lagi. terima kasih.

  2. azlin

    Alhamdulillah

    Terima kasih sifu dengan perkongsian ilmu ini ,Insyaallah saya akan berusaha mempraktikkan ilmu yang diberi.

    semoga sifu dan sahabat2 semua diberi kesihatan yang baik dan dilimpahi rezeki yg berkat aamiin

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!