Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

7 Sebab Kenapa Prospek Tak Nak Masuk ke Kedai Anda

Diterbitkan pada Sep 2, 2017 oleh

KETAHUI 7 TIPS NI, SBLM ANDA CKP KEDAI ANDA TERKENA SANTAU..

Bla xde org nk masuk kedai..Ada jer yg bunyi..”Kedai ko ni, dh kena guna2 ke smpai xde org nk masuk ni?..” Padahal dh macam2 dh buat..Tp result tetap sama gak..

Mgkin competitor tggi kt tmpat anda..Atau pn anda blm buat tips2 yg Sifufbads nk bg ni…Dgn 9 tips ni, akn bantu ubh sales kedai anda. Rmai onwer2 kedai/butik dh guna tips ni..

Sng cite, anda buat jer apa yg Sifufbads suruh ni..InsyaAllah, ada perubahan pd bisnes anda..

#1 – APPEARANCE

Antara sebab utama org xmasuk kedai anda adalah APPEARANCE kedai anda..

Bayangkan..Kalo kedai anda xmenarik dan sama jer dgn kedai2 org lain..Agak2 ada ke org nk masuk?

So..Anda kena buat deko2 sikit pd kedai anda mgikut pada modal anda..Xperlu nmpk gah sgt..

#2 – OFFER TAK MENARIK

Kalo anda xde buat OFFER yg blh tarik pd kedai anda..Mmg susah utk masuk kedai anda..

Lg2 kalo buat offer pn..Offer yg x menarik..

#3 – TAK MESRA CUSTOMER

Mgkin jugak disebabkan anda/staff x mesra pelanggan..Mgkin agk “kasar” ayat ni..Tapi, anda dgn team boleh improve lg layanan..

#4 – BRANDING TK KUAT

Walaupn kedai anda punyai USP yg kuat..Tapi kalo xbuat branding kt warga setempat..

Buat jer iklan kt warga setempat..Biar iklan slalu keluar wall feeds warga setempat..Secara tak lgsg, akan create AWARENESS pd brand anda..

Faham ke?

#5 – TAKDA USP

Utk TARIK prospek dtg ke kedai, anda kena CREATE USP (Keunikkan) pd bisnes anda..

Tak kira la dr segi kedai, produk yg anda jual atau pon pd nama bisnes..

Utk dptkn USP, anda kena buat SWOT analysis dulu..Dr analysis, anda akan nmpk USP bisnes anda..

#6 – TAK INTEGRATE BISNES

Ni antara DOSA BESAR owner kedai..X integrate bisnes antara OFFLINE dgn ONLINE platform..

Zaman skrg, kalo buat benda ni..Anda kan ketinggalan jauh..

#7 – TAK BUAT SALES

Bila ada kedai tapi xbuat sales/promo, mmg anda SILAP besar ler..

Cara utk tingkatkan sales dgn cepat..Xbuat promosi..Sbgai contoh, anda boleh special day atau pn fire sales..

Sebenarnya, byk lg sales yg boleh anda buat..Pilih jer yg mana sesuai dgn bisnes anda..

Jgn lupa SHARE kt kwn2 anda yg bukak kedai tu.

Komentar (0)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!