7 Sebab Kenapa Prospek Tak Nak Masuk ke Kedai Anda

KETAHUI 7 TIPS NI, SBLM ANDA CKP KEDAI ANDA TERKENA SANTAU..

Bla xde org nk masuk kedai..Ada jer yg bunyi..”Kedai ko ni, dh kena guna2 ke smpai xde org nk masuk ni?..” Padahal dh macam2 dh buat..Tp result tetap sama gak..

Mgkin competitor tggi kt tmpat anda..Atau pn anda blm buat tips2 yg Sifufbads nk bg ni…Dgn 9 tips ni, akn bantu ubh sales kedai anda. Rmai onwer2 kedai/butik dh guna tips ni..

Sng cite, anda buat jer apa yg Sifufbads suruh ni..InsyaAllah, ada perubahan pd bisnes anda..

#1 – APPEARANCE

Antara sebab utama org xmasuk kedai anda adalah APPEARANCE kedai anda..

Bayangkan..Kalo kedai anda xmenarik dan sama jer dgn kedai2 org lain..Agak2 ada ke org nk masuk?

So..Anda kena buat deko2 sikit pd kedai anda mgikut pada modal anda..Xperlu nmpk gah sgt..

#2 – OFFER TAK MENARIK

Kalo anda xde buat OFFER yg blh tarik pd kedai anda..Mmg susah utk masuk kedai anda..

Lg2 kalo buat offer pn..Offer yg x menarik..

#3 – TAK MESRA CUSTOMER

Mgkin jugak disebabkan anda/staff x mesra pelanggan..Mgkin agk “kasar” ayat ni..Tapi, anda dgn team boleh improve lg layanan..

#4 – BRANDING TK KUAT

Walaupn kedai anda punyai USP yg kuat..Tapi kalo xbuat branding kt warga setempat..

Buat jer iklan kt warga setempat..Biar iklan slalu keluar wall feeds warga setempat..Secara tak lgsg, akan create AWARENESS pd brand anda..

Faham ke?

#5 – TAKDA USP

Utk TARIK prospek dtg ke kedai, anda kena CREATE USP (Keunikkan) pd bisnes anda..

Tak kira la dr segi kedai, produk yg anda jual atau pon pd nama bisnes..

Utk dptkn USP, anda kena buat SWOT analysis dulu..Dr analysis, anda akan nmpk USP bisnes anda..

#6 – TAK INTEGRATE BISNES

Ni antara DOSA BESAR owner kedai..X integrate bisnes antara OFFLINE dgn ONLINE platform..

Zaman skrg, kalo buat benda ni..Anda kan ketinggalan jauh..

#7 – TAK BUAT SALES

Bila ada kedai tapi xbuat sales/promo, mmg anda SILAP besar ler..

Cara utk tingkatkan sales dgn cepat..Xbuat promosi..Sbgai contoh, anda boleh special day atau pn fire sales..

Sebenarnya, byk lg sales yg boleh anda buat..Pilih jer yg mana sesuai dgn bisnes anda..

Jgn lupa SHARE kt kwn2 anda yg bukak kedai tu.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Kalau sales ratus2 ribu atau juta sekalipun tapi keberkatan tu
  • Napok samo tapi buke dioo!  Businessman VS Entrepreneur Dua2
  • Tahukah anda hashtag memudahkan para pelanggan mencari anda di media
  • Nak capai success dalam hidup kene lah sentiasa improve diri
  • Alhamdulillah! Another amazing achievement dari team sifufbads  Alhamdulillah!! Rezeki
  • Salah satu cara tingkatkan kepercayaan orang terhadap produk atau servis
  • Gen Z golongan yang sedang menakluki dunia!  Siapa mereka?
  • DLM DUNIA BISNES NI KENE BERGERAK SERENTAK DUNIA  AKHIRAT!
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!