Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Inilah Top Secret Bagaimana Terangkan Kedai Anda Yang Makin Malap

Diterbitkan pada Nov 27, 2017 oleh

Tak ramai mereka yg ada kedai ni, ada fesbuk page utk kedai mereka..Ramai yg still selesa guna cara konversional ataupn dlm kata lain, lebih suka main offline…Mgkin sbb mereka ‘rabun IT’ atau dh selesa dgn income yg ada..

Tapi…

Utk mereka yg baru nk berjinak2 dgn online, anda boleh guna fesbuk sbgai platform awal anda utk promosikan kedai..Mesti ada yg tanya…

“KEDAI JNIS APA YG SESUAI NK PROMOTE KT FESBUK NI?”

Tak ade satu jenis kedai pn yg TAK BOLEH nk promote bisnes mereka guna fesbuk..Semua boleh…Even anda ada kedai pajak gadai, pn boleh promote…SEMUA BOLEH…

Tapi..Mesti lah ada caranya..Bukan promote secara meng-khinzir buta jer..Biar ada step by step..Baru betul..

FIRST STEP…Anda mesti kena ada kedai..Bkn kedai fizikal yg anda ada skrg ni..Maksud Sifufbads adalah KEDAI ONLINE atau pn nama sainstifik nya FESBUK PAGE…

Lepas dh ada fesbuk page, baru la anda START bahan2 yg menarik yg boleh SEDAPKAN bila prospek atau customer anda masuk ke dlm page anda nnt..

Maksud Sifufbads kt sini, anda kena masukkan sekurang kurang 10 posting utk elakkan page anda nampak KOSONG…Dan mesti ada yg akan tanya lg….

“SY NK POST APA SIFU?”

Haaa..Sifufbads dh thu dh apa yg anda tanya..Utk soalan anda tu..Meh Sifufbads jawab..Baca elok2 dan fahamkan..Point ni sgt PENTING…Ia akan membezakan anda dgn pesaing anda bila anda buat posting yg akn Sifufbads dedahkan kejap lagi…

INGAT! Faham elok2..PENTING sgt ni…

“BAIK SIFU…”

Baiklah..Sifufbads akn SHARE 3 elemen yg PATUT ada dlm posting2 anda nanti…Biasanya..3 elemen ni la yg ramai owner2 bisnes selalu LUPA nk buat..Walaupun mereka dh level OTAI dlm online marketing ni…

Ok..Yg PERTAMA adalah COMMUNITY…

Bila sebut jer community ni, dlm kepala anda mesti kena ingat satu keyword ni..Iaitu BANYAK!..Apa yg banyak tu?

Anda masukkan TESTIMONI yg banyak dlm page anda…Tak kira la..Testimoni boleh dlm bentuk VIDEO atau GAMBAR…Kalo dpt video testimoni lagi baik..

Utk anda yg tak banyak testimoni, anda boleh OFFER something free yg relate dgn bisnes anda…

Sebagai contoh..Katakan anda bukak kedai barber..Anda boleh bg free gunting rambut pada 10 org..Dan dari situ, anda mintak FEEDBACK mereka dlm bentuk gambar atau video..

Bila dh ada testimoni, upload ler masuk dlm page..Lebih banyak testimoni, lebih tinggi TRUST prospek pada bisnes anda…

Utk community lg, anda boleh tunjukkan aktiviti yg berlaku dikedai anda..Sbgai contoh kedai barber td, anda boleh buat posting yg menunjukkan ramai org tggu nk gunting rambut…

Kalo kedai anda mmg tak ramai org, mcm ne nk buat bg ramai org..MUDAH jer..Anda boleh offer something for free…Contohnya..Buat makan2, buat free consultation atau servis..Dari situ, anda ambik la gambar byk2 dlm jadikan posting…

Selain tu, anda boleh buat satu post yg bertujuan utk galakkan org utk komen..So, dari situ anda jadikan post tadi sebagai post utama dgn PIN TO TOP post tersebut..

“CAMNE NK GALAKKAN ORG KOMEN SIFU?”

Ada byk cara, salah satunya, anda boleh buat CONTEST…Katakan kedai barber td, anda boleh offer gunting rambut budak2 sekolah..Dan anda target-kan iklan di area kedai anda..

Sblm dtg tu, anda mintak mereka komen kt post anda..Contohnya, kalo nk gunting free, anda kena KOMEN “sy nk”

Tajuknya, mgkin berbunyi cam ni..

[ATTN: STUDENT2] – NK TAK KALO JOE BARBER NK BG FREE GUNTING RAMBUT KT KORG DARI JAM 10~11PG SABTU NI, ADA YG BERMINAT X?

So, anda boleh set-kan duration contest tersebut..So, lps jer abis contest..Anda tukar copywriting kpd copywriting menjual…

Bila dh KOMEN dh byk, ia dh jadi sebagai SOCIAL PROOF di page anda selain JUMLAH FANS yg anda ada…

Anda juga boleh buat LIVE…Mgkin anda boleh live dan tunjukkan AKTIVITI di premis anda..Atau pn, anda boleh share TIPS2 yg relevan dgn bisnes anda..

Katakan anda ada kedai repair aircond rumah..Mgkin anda boleh share tips tentang 7 PERKARA YG BUATKAN AIRCOND DIRUMAH ANDA CEPAT ROSAK DAN TAK TAHAN LAMA..

So, dlm live tu, anda boleh terangkan satu per satu apa yg menyebabkan ia terjadi..Dan diakhir live, anda boleh seeding atau promote bisnes anda dan tarik mereka dtg ke kedai…

Faham ke?

Kalo faham, Alhamdulillah..Anda cuba dulu apa yg Sifufbads bgtau td..Kalo tak buat..Mmg anda dlm KERUGIAN….

Sape kt sini yg rasa nk cuba? Kalo ya, KOMEN la “sy cuba” kt bwh tu…

Komentar (3)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!