Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

5 Kunci Bagaimana Buatkan Fans Tergila-Gila Nak Komen & Share Post Anda

Diterbitkan pada Apr 13, 2017 oleh

Perasan tak?

Skrg ni dah makin susah nak dapat engagement yg TINGGI kat fanpage. Rmai yg merungut dgn Sifufbads sebenarnya. Fans ramai tapi engagement kurang.

So, hari ni Sifufbads nak dedahkan secara XCLUSIF bagaimana 5 tips ni mampu buat fans anda TAK TIDO malam..

Berapa ramai yg bebetul nak tahu?

Ok..Kalo nak tahu, teruskan bacaan..

1# ASK QUESTION

Anda hasilkan posting, disarankan anda ‘kuatkan’ content posting anda dgn ASK QUESTION pada ayat2 terakhir di posting anda..

Sbgai contoh,

Dh baca? Dh faham? Dh Buat? Kalo dah buat, sila komen “saya”

Secara tak lgsg, akan mengalakkan audience utk KOMEN, LIKE dan SHARE post anda..

2# BE PERSISTENT

Gunakan pelbagai teknik utk nampak page anda LEBIH persis..

Sbgai cth,

  • Ask for likes
  • Buat post bergambar
  • Bertnya soklan kepada audience

3# BE SPECIFIC

Pastikan anda pelbagaikan bentuk posting dan content di page anda..Antara bentuk posting yg mendapatkan tinggi engagement adalah…

  • Inspirasi
  • Tutorial
  • Tips
  • Live Feed

Anda boleh PILIH utk gunakan gambar atau video. Tapi disarankan banyakkan utk gunakan video…

Lagi satu, posting time pon perlu tahu..Kaji dulu time bila paling byk engagement berlaku..

#4 LOVE YOUR FANS

Jgn terlalu rigid dan asyk memberi jer. Sesekali tu, buat ler Q&A session ke, sembang2 santai ke…Supaya berlaku two way communication antara anda dengan fans anda..

Cuba create engagement dgn cara ni..LEBIH mesra dan LEBIH dekat dgn audience.

#5 CONSISTENT

Utk dapatkan TRUST dari audience, consistency sgt PENTING utk tarik minat mereka utk engage dgn page anda…

Keep posting post dgn content dan gambar yg BERKUALITI..

Gambar sangat memainkan peranan utk create engagement yg LEBIH baik…

So, anda dah faham apa yg Sifufbads dedahkan ni? Jika yes, komen “faham”…

Komentar (3)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!