5 Kunci Bagaimana Buatkan Fans Tergila-Gila Nak Komen & Share Post Anda

Perasan tak?

Skrg ni dah makin susah nak dapat engagement yg TINGGI kat fanpage. Rmai yg merungut dgn Sifufbads sebenarnya. Fans ramai tapi engagement kurang.

So, hari ni Sifufbads nak dedahkan secara XCLUSIF bagaimana 5 tips ni mampu buat fans anda TAK TIDO malam..

Berapa ramai yg bebetul nak tahu?

Ok..Kalo nak tahu, teruskan bacaan..

1# ASK QUESTION

Anda hasilkan posting, disarankan anda ‘kuatkan’ content posting anda dgn ASK QUESTION pada ayat2 terakhir di posting anda..

Sbgai contoh,

Dh baca? Dh faham? Dh Buat? Kalo dah buat, sila komen “saya”

Secara tak lgsg, akan mengalakkan audience utk KOMEN, LIKE dan SHARE post anda..

2# BE PERSISTENT

Gunakan pelbagai teknik utk nampak page anda LEBIH persis..

Sbgai cth,

  • Ask for likes
  • Buat post bergambar
  • Bertnya soklan kepada audience

3# BE SPECIFIC

Pastikan anda pelbagaikan bentuk posting dan content di page anda..Antara bentuk posting yg mendapatkan tinggi engagement adalah…

  • Inspirasi
  • Tutorial
  • Tips
  • Live Feed

Anda boleh PILIH utk gunakan gambar atau video. Tapi disarankan banyakkan utk gunakan video…

Lagi satu, posting time pon perlu tahu..Kaji dulu time bila paling byk engagement berlaku..

#4 LOVE YOUR FANS

Jgn terlalu rigid dan asyk memberi jer. Sesekali tu, buat ler Q&A session ke, sembang2 santai ke…Supaya berlaku two way communication antara anda dengan fans anda..

Cuba create engagement dgn cara ni..LEBIH mesra dan LEBIH dekat dgn audience.

#5 CONSISTENT

Utk dapatkan TRUST dari audience, consistency sgt PENTING utk tarik minat mereka utk engage dgn page anda…

Keep posting post dgn content dan gambar yg BERKUALITI..

Gambar sangat memainkan peranan utk create engagement yg LEBIH baik…

So, anda dah faham apa yg Sifufbads dedahkan ni? Jika yes, komen “faham”…

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Abd shukor says:

    Tk sifu.
    Moga lbh succes

    1. atikah zurin says:

      ye sifu sy faham! bila boleh jumpa sifu ni jeles tengok yang lain dapat sembang borak tanya pelbagai soalan dekat sifu! nanti sy follow razi ke kelas sifu huhu

      1. salmah says:

        faham.. TQ sifu in shaa Allah masa akan dtg dpt join klas sifu.

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Bila bergelar founder bisnes niBanyak hati yang kena dijagaDari atas
  • Engagement di platform sgt PENTING utk korang bina RELATIONSHIP antara
  • MILLIONAIRE FOUNDER DARI UIA Penat2 bljr UIA 6
  • Ini umiemanis Dia merupakan founder pada butik imanishijab yg tersohor
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • Utk tingkatkan kredibiliti dan trust di kedai online andaAnda kena
  • Jika dulu dia dah bantu naikkan produk mak nya secara
  • BGMNA BUAT MILLIONS DLM MASA 1 TAHUN WALAUPUN BARU BERMULA
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!