5 Kunci Bagaimana Buatkan Fans Tergila-Gila Nak Komen & Share Post Anda

Perasan tak?

Skrg ni dah makin susah nak dapat engagement yg TINGGI kat fanpage. Rmai yg merungut dgn Sifufbads sebenarnya. Fans ramai tapi engagement kurang.

So, hari ni Sifufbads nak dedahkan secara XCLUSIF bagaimana 5 tips ni mampu buat fans anda TAK TIDO malam..

Berapa ramai yg bebetul nak tahu?

Ok..Kalo nak tahu, teruskan bacaan..

1# ASK QUESTION

Anda hasilkan posting, disarankan anda ‘kuatkan’ content posting anda dgn ASK QUESTION pada ayat2 terakhir di posting anda..

Sbgai contoh,

Dh baca? Dh faham? Dh Buat? Kalo dah buat, sila komen “saya”

Secara tak lgsg, akan mengalakkan audience utk KOMEN, LIKE dan SHARE post anda..

2# BE PERSISTENT

Gunakan pelbagai teknik utk nampak page anda LEBIH persis..

Sbgai cth,

  • Ask for likes
  • Buat post bergambar
  • Bertnya soklan kepada audience

3# BE SPECIFIC

Pastikan anda pelbagaikan bentuk posting dan content di page anda..Antara bentuk posting yg mendapatkan tinggi engagement adalah…

  • Inspirasi
  • Tutorial
  • Tips
  • Live Feed

Anda boleh PILIH utk gunakan gambar atau video. Tapi disarankan banyakkan utk gunakan video…

Lagi satu, posting time pon perlu tahu..Kaji dulu time bila paling byk engagement berlaku..

#4 LOVE YOUR FANS

Jgn terlalu rigid dan asyk memberi jer. Sesekali tu, buat ler Q&A session ke, sembang2 santai ke…Supaya berlaku two way communication antara anda dengan fans anda..

Cuba create engagement dgn cara ni..LEBIH mesra dan LEBIH dekat dgn audience.

#5 CONSISTENT

Utk dapatkan TRUST dari audience, consistency sgt PENTING utk tarik minat mereka utk engage dgn page anda…

Keep posting post dgn content dan gambar yg BERKUALITI..

Gambar sangat memainkan peranan utk create engagement yg LEBIH baik…

So, anda dah faham apa yg Sifufbads dedahkan ni? Jika yes, komen “faham”…

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Abd shukor says:

    Tk sifu.
    Moga lbh succes

    1. atikah zurin says:

      ye sifu sy faham! bila boleh jumpa sifu ni jeles tengok yang lain dapat sembang borak tanya pelbagai soalan dekat sifu! nanti sy follow razi ke kelas sifu huhu

      1. salmah says:

        faham.. TQ sifu in shaa Allah masa akan dtg dpt join klas sifu.

Program @ Sifufbads

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

27/01/2018
Seminar Online Marketing Branding Kickstart (OMBK) 2018
IDCC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Lebih byk org yg kita doakan insyallah lbh cpt juga
  • Alhamdulillah Rezeki Bila rezeki dtg ianya dgn izin Allah Betul
  • Tak byk org yg excited hari Isnin ni termasuk org
  • Tak lama dah Rahsia2 online branding yg bkl menaikkan
  • Dtg teman org ke Anugerah Personaliti Industri Usahawan Malaysia
  •  GENG KASI LANGGAR INI TEMPAT KASI SENGATT Dlm
  • Tahniah to jaziraorange atas kejayaan menerima award Inovasi Produk Penjagaan
  • Dari Drebar Bas Ke Jutawan Perfume Live esok SifuTalk bersama
  • on9branding in the making Belanja skit sifufbads
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!