5 Tips Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Launching Produk Baru

Skrg ni, byk bisnes owner keluarkan produk tnpa lakukan research terlebih dulu..Kbykkan hanya nmpk pada keuntungan berbanding manfaat yg akan bakal customer akan dapat..

Ptg ni, Sifufbads nak kongsi 5 TIPS mudah yg boleh anda gunakan sebelum keluarkan sesuatu produk..

Sila baca..Jgn tak baca taw..

#1 – MANFAAT BANYAK

Pastikan produk yg anda keluarkan tu, punyai byk MANFAAT yg boleh bakal customer anda dapat..Ni bertujuan utk produk anda lebih dikenali dgn cara yg lebih positif..

INI TIPS…Jika produk anda banyak manfaat, jangan JUAL manfaat sekali gus..Jual satu per satu…

#2 – YG SENANG REPEAT ORDER

Selain tu, anda kena make sure produk yg bakal anda keluarkan tu, mudah utk REPEAT ORDER..

Salah satu tips utk senang repeat order adalah dengan anda buat packaging yg lebih kecil kuantitinya dari compititer anda..

#3 – DEMAND PRODUK

Ni PENTING, anda harus pastikan yg produk yg anda keluarkan tu, adalah produk yg orang nak..bukan produk yg anda nak..Dalam kata lain, produk yg demand…

Skrg ni dh byk produk yg kurang demand dikeluarkan..Last2 skali, produk ‘parking’ bawah katil..

#4 – KAJI USER EXPERIENCE

Sblm anda kluarkan produk, kaji atau buat research dulu terhadap audience dan produk anda.

  • Kenalpasti masalah general audience
  • Kenalpasti masalah specific audience
  • Kaitkan dengan pengalaman lepas (linking teknik)
  • Kaji tentang competitor
  • Buat survey ttg demand produk

INGAT! Ni sangat PENTING utk produk..WAJIB buat…

#5 – ‘BERGURU’ ILMU BISNES

Sblm anda keluarkan, ni yg anda kena buat..’BERGURU’…Jika anda tak nak buat bisnes dan langgar tembok, anda kena ada MENTOR dan ILMU yg betul..

Bukan ape, jika dah ada ILMU, tak de la anda ‘teraba raba’ bila ada problem dlm bisnes..Jika anda tanya kpd org2 yg telah berjaya dlm bisnes, mesti mereka akan cakap..”Saya belajar dgn cikgu sekian2, sifu sekian”

ILMU adalah satu INVESTMENT yg tak merugikan malah menguntungkan…

Anda setuju tak dgn ape yg Sifufbads share ni? Kalo setuju, komen “setuju”

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. […] post 5 Tips Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Launching Produk Baru appeared first on […]

  2. Terima Kasih… artikel ini sangat bermanfaat dan membantu saya kelak.

  3. sila save artikel ini… in future boleh baca lagi

  4. Noor Zaina Binti Ahmad says:

    terima kasih di atas sharing ilmu ini. saya baru nak start buat produk. memang terbaik

  5. nikrohayu says:

    saya bersemangat bila baca website ni…

  6. Kay says:

    Banyak tips yg sy dapat dari web ni, tq admin.

Program @ Sifufbads

19/01/2019
ROI Chapter
IDCC, Shah Alam

13/01/2019
Missing Chapter Reloaded
IDCC Shah Alam

29/09/2018
HIIM Premier
IDCC Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Korang setuju kan kalau sifufBads ckp sape yg duk dalam
  • Sape je x nak profit lebat bak cendawan tumbuh lps
  • YOU ARE DIGITAL MILLIONAIRE!!!   Tahniah!! Kpda yg hadir
  • Sediakan servis COD ini adalah salah satu cara utk tingkatkan
  • Quality over Quantity! Usahawan terlalu ramai tapi semua tu berkualiti
  • 3 HARI LAGI!!!   Program yg akan berlangsung 2
  • Jumpaa Esok Founder2 bertuah!!   Rugi2 Sape yg lepaskan
  • 2 HARI SAHAJA LAGI   Kpd founder2 yg berminat
[Free Video] Founder’s Foundation
[Free Video] Founder’s Foundation

Didedahkan! Founder’s Foundation Video Yang Bakal Menyelamatkan dan “Mengangkat” Bisnes Anda dari Hampir Mati Kelemasan di Benam Lumpur! Anda bakal pelajarinya dalam video bersiri ini.. dan ianya PERCUMA jer..