5 Tips Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Launching Produk Baru

Skrg ni, byk bisnes owner keluarkan produk tnpa lakukan research terlebih dulu..Kbykkan hanya nmpk pada keuntungan berbanding manfaat yg akan bakal customer akan dapat..

Ptg ni, Sifufbads nak kongsi 5 TIPS mudah yg boleh anda gunakan sebelum keluarkan sesuatu produk..

Sila baca..Jgn tak baca taw..

#1 – MANFAAT BANYAK

Pastikan produk yg anda keluarkan tu, punyai byk MANFAAT yg boleh bakal customer anda dapat..Ni bertujuan utk produk anda lebih dikenali dgn cara yg lebih positif..

INI TIPS…Jika produk anda banyak manfaat, jangan JUAL manfaat sekali gus..Jual satu per satu…

#2 – YG SENANG REPEAT ORDER

Selain tu, anda kena make sure produk yg bakal anda keluarkan tu, mudah utk REPEAT ORDER..

Salah satu tips utk senang repeat order adalah dengan anda buat packaging yg lebih kecil kuantitinya dari compititer anda..

#3 – DEMAND PRODUK

Ni PENTING, anda harus pastikan yg produk yg anda keluarkan tu, adalah produk yg orang nak..bukan produk yg anda nak..Dalam kata lain, produk yg demand…

Skrg ni dh byk produk yg kurang demand dikeluarkan..Last2 skali, produk ‘parking’ bawah katil..

#4 – KAJI USER EXPERIENCE

Sblm anda kluarkan produk, kaji atau buat research dulu terhadap audience dan produk anda.

  • Kenalpasti masalah general audience
  • Kenalpasti masalah specific audience
  • Kaitkan dengan pengalaman lepas (linking teknik)
  • Kaji tentang competitor
  • Buat survey ttg demand produk

INGAT! Ni sangat PENTING utk produk..WAJIB buat…

#5 – ‘BERGURU’ ILMU BISNES

Sblm anda keluarkan, ni yg anda kena buat..’BERGURU’…Jika anda tak nak buat bisnes dan langgar tembok, anda kena ada MENTOR dan ILMU yg betul..

Bukan ape, jika dah ada ILMU, tak de la anda ‘teraba raba’ bila ada problem dlm bisnes..Jika anda tanya kpd org2 yg telah berjaya dlm bisnes, mesti mereka akan cakap..”Saya belajar dgn cikgu sekian2, sifu sekian”

ILMU adalah satu INVESTMENT yg tak merugikan malah menguntungkan…

Anda setuju tak dgn ape yg Sifufbads share ni? Kalo setuju, komen “setuju”

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. […] post 5 Tips Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Launching Produk Baru appeared first on […]

  2. Terima Kasih… artikel ini sangat bermanfaat dan membantu saya kelak.

  3. sila save artikel ini… in future boleh baca lagi

  4. Noor Zaina Binti Ahmad says:

    terima kasih di atas sharing ilmu ini. saya baru nak start buat produk. memang terbaik

  5. nikrohayu says:

    saya bersemangat bila baca website ni…

  6. Kay says:

    Banyak tips yg sy dapat dari web ni, tq admin.

Program @ Sifufbads

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

19/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • MAIN REKOD PUN BOLEH MENANG?   Haaa korang mesti
  • Marketing ni nadi pd bisnes apa2 pn mmg marketing yg
  • Boss boss jugak tapi ada masanya nak jadi customer jugak
  • Nak tak jika SifufBads nak buat SPECIAL LIVE yang akan
  • Sesambil revise buku branding ni SifufBads teringat pulak satu kisah
  • Macam mana nak yakinkan org beli produk kita kalau org
  • Pssstt Korang dah tengok ke first Music Video SifufBads ni??
  • Memandangkan ramai yg merayurayu suh sifufBads buat sambungan LIVE tentang
  • Bukan senang nak senang dan bukan susah nk senang
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!