9 Step Yang Newbie Perlu Tahu Sebelum Mulakan Bisnes Online

BAGAIMANA 9 TIPS NI MAMPU “BOOST-KAN” SALES 3 X GANDA UTK ANDA YG MASIH “NEWBIE” TU SEAWAL 30 HARI JER?

Mmg ramai newbie sejak akhir2 ni yg contact Sifufbads nk tahu apa yg mereka kena buat sblm start bisnes online. Ada tu, sblm just main offline 100%, ada tu baru jinak2 nk buat bisnes..

So, utk hari ni, Sifufbads nk SHARE 9 benda yg PALING WAJIB anda tahu sebagai newbie sblm start buat bisnes online.

“SIFUFABDS, SY NI BEBETUL NEWBIE..PLZ TLONG SY..”

InsyaAllah, Sifufbads nk tolong korang la ni..

Skrg ni, anda just tgk jer NEXT pic utk ketahui 9 tips tu. Jgn ckp Sifufbads tak payung taw..

#1: RESEARCH

Sebelum anda berbisnes kt online, anda kena la buat RESEARCH dulu..

Research pada MARKET, AUDIENCE & PRODUCT. Anda jugak kena ler buat SWOT Analysis ttg pesaing anda.

Dan dari situ, anda akan USP (Unique Selling Point) utk produk anda atau KEUNIKKAN pd bisnes anda.

USP sgt penting utk bisnes anda GROW lebih pantas.

#2: CUSTOMER AVATAR

Anda perlu lah wujudkan CUSTOMER AVATAR utk bisnes anda..

Anda boleh list-kan bakal customer anda based on..

DEMOGRAFI, GEOGRAFI, PSIKOGRAFI & SOSIOGRAFI.

Customer Avatar sgt membantu anda utk ELAK anda iklan pd audience yg bukan targetted.

Nk lg detail? Nah BACA NI

#3: BINA FANPAGE

Lepas dh tahu Customer Avatar, anda kena “kedai online” anda sendiri..

Kalo di FB ni, kedai online anda dipanggil FANPAGE.

Mesti nnt ada yg tanya..

“KALO PROMOTE KT PERSONAL FB X LEH KE?”

Nk tahu boleh tak boleh..Anda kena baca ni.

#4: BINA POST

Lps dh bina page, anda perlu penuhkan page anda dgn post2 yg RELEVAN dgn bisnes anda.

Minimum post yg perlu anda masukkan adalah 10 post.

#5: TAMBAH FANS

Ok..Ini penting..Utk wujudkan TRUST audience pd page dan bisnes anda, anda kena TAMBAH fans secara KONSISTEN.

Lg byk fans anda, lg tinggi TRUST audience pd page anda. Lg MUDAH utk anda CLOSE SALES..

#6: BOOST POST

Lps dh buat posting, anda boleh iklan salah satu post anda td menggunakan BOOST POST..

Utk tutorial boost post, Sifufbads akan tunjukkan pd post yg akan datang.

#7: ANALISIS IKLAN

Bila dh iklankan post anda, anda perlu analisa result dari iklan anda tadi..Nk tgk sama ada iklan anda tu MURAH ke MAHAL, Ada RESPON ke tak..

#8: KONSISTEN

Ni adalah KEYPOINT utk anda. Dlm tiap benda yg anda buat, KONSISTENSI sgt penting.

Anda perlu konsisten UPDATE page anda dgn content2 marketing..

Kalo nk tahu, content marketing tu ape, boleh KLIK SINI

#9: RULES FB

Kt FB ni, kalo nk iklan, kena FOLLOW rules dorang ni..Utk ELAK anda langgar rules FB ni, Sifufbads cadangkan anda baca link kt bawah ni..

 Semoga apa yang kami kongsikan harini dpt beri manfaat untuk anda.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Fariz says:

    Kedua2 like marketing dan post engagement/boost dinasihatkan kena buat setiap hari ke dengan budget berasingan ??

  2. usry says:

    bab nombor lapan ni ramai yang kantoi.. hihi

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Bila bergelar founder bisnes niBanyak hati yang kena dijagaDari atas
  • Engagement di platform sgt PENTING utk korang bina RELATIONSHIP antara
  • MILLIONAIRE FOUNDER DARI UIA Penat2 bljr UIA 6
  • Ini umiemanis Dia merupakan founder pada butik imanishijab yg tersohor
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • Utk tingkatkan kredibiliti dan trust di kedai online andaAnda kena
  • Urang lain mau jd founder kamu jadi founder jugak! Tapi
  • Jika dulu dia dah bantu naikkan produk mak nya secara
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!