5 Cara Tingkatkan Reach dan Engagement di Page Tanpa Guna FB Ads

Skrg ni org yg online bisnes mmg ramai..Ofkos bila dh buat online bisnes, kebanyakkan akan ada fanpages utk promote produk atau servis masing2..Bila dh ramai yg ada pages, timbul ler satu VIRUS yg akan terjadi pada setiap owner page..

“VIRUS APE TU SIFUFBADS? TAKUT LAK SY DENGOR..”

Virus ni bukan kt Malaysia jer, seluruh dunia ada masalah yg sama…Apakah VIRUS tu?

Jeng..Jeng..Jeng…

Haaa..Suspen tak?..huhu

Relax…Jgn buat2 suspen sgt…

Virus ni adalah ttg REACH dan ENGAGEMENT yg rendah di page..

Sape yg pernah TERKENA virus ni? Say aiiii!!!

“SY SIFUFBADS..CAM NE NK COUNTER VIRUS NI?..”

Ok..Ada 5 VAKSIN yg boleh anda gunakan utk COUNTER virus ni…Cucuk jer 5 VAKSIN ni dlm page anda.. InsyaAllah, page anda akan “BERSEMUT”..

Nk tahu 5 VAKSIN tu?

Jom tengok gambor yg NEXT tu..

EH..EH..EH.. jap!

Lepas dh tahu 5 vaksin tu, SHARE ler kat kawan2 anda yg ada page tu..Lagi yg dh BERSAWANG tu..

#1: CONTENT USER EXPERIENCE

Utk capai reach yg LEBIH tinggi, anda kena keluarkan posting2 yg berbentuk USER EXPERIENCE..

“USER EXPERIENCE NI APE?”

Content yg User Experience ni lebih kpd APA YG AUDIENCE anda MAHUKAN…

Katakan anda menjual penapis air…Anda perlu lah cari content2 mmg audience anda nak tahu sangat..

Contoh tajuknya..7 SEBAB ANDA PERLUKAN PENAPIS AIR DIRUMAH ANDA SEGERA SBLM ANDA MENYESAL SEUMUR HIDUP…

So, anda perlu start buat research dari skrg…Content yg betul2 USER EXPERIENCE akan bantu anda naikkan reach di page..

Tak caya, cuba la buat…

#2: CALL TO ACTION

Call-To-Action (CTA) juga mampu NAIKKAN reach dan engagement di page anda..

Utk saranan Sifufbads, diakhir setiap posting anda, cuba masukkan CTA yg SIMPLE,PADAT dan MENARIK utk org follow …

Contoh…

Dah baca, sila komen “sy dah”….

Itu pon dh cukup..Dan cuba nk lihat result antara LETAK cta dgn TAK LETAK cta…

Yg mana lagi ok…

#3: GAMBAR

Gambar yg ada element WOW FACTOR pn buat naikkan reach di page..

WOW FACTOR bermaksud bila org tgk gambar pon dh cukup utk buat org teruja dan excited nk baca post anda…

Sebab tu, Sifufbads selalu tekan PENGGUNAAN gambar LEBIH PROFESIONAL dan ada unsur EMOSI..

faham ke?

#4: LIKE, COMMENT, SHARE

LIKE, KOMEN dan SHARE jugak mampu buatkan reach anda naikkan BERGANDA GANDA..

Pastikan anda masukkan CTA utk suruh audience anda LIKE, KOMEN dan SHARE…

#5: HEADLINE

Dgn headline pon mampu buatkan reach di page meningkat…

Anda just perlu apply 1 dari 3 SUCCESSFUL HEADLINE IN THE WORLD jer utk buatkan audience TERPAKU dan SEBARKAN post anda…

Inilah antara teknik yang peniaga fb berpengalaman suka gunakan. Nampak macam x penting, tapi ia beri banyak kesan pada engagement post kita. Lepas habis baca ni, anda cuba la buat. InsyaAllah, engagement dan reach page anda akan bertambah skit demi skit.

Apa lagi cara yang boleh kita guna utk tambah engagement page? Ada sape2 tau tak?

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

19/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • MAIN REKOD PUN BOLEH MENANG?   Haaa korang mesti
  • Marketing ni nadi pd bisnes apa2 pn mmg marketing yg
  • Boss boss jugak tapi ada masanya nak jadi customer jugak
  • Nak tak jika SifufBads nak buat SPECIAL LIVE yang akan
  • Pernah tak korang baca posting bebisnes ni mcm baca surat
  • Sesambil revise buku branding ni SifufBads teringat pulak satu kisah
  • Macam mana nak yakinkan org beli produk kita kalau org
  • Bukan senang nak senang dan bukan susah nk senang
  • Setuju tak kalau SifufBads ckp sbb ketakutan dlm diri byk
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!