5 Cara Tingkatkan Reach dan Engagement di Page Tanpa Guna FB Ads

Skrg ni org yg online bisnes mmg ramai..Ofkos bila dh buat online bisnes, kebanyakkan akan ada fanpages utk promote produk atau servis masing2..Bila dh ramai yg ada pages, timbul ler satu VIRUS yg akan terjadi pada setiap owner page..

“VIRUS APE TU SIFUFBADS? TAKUT LAK SY DENGOR..”

Virus ni bukan kt Malaysia jer, seluruh dunia ada masalah yg sama…Apakah VIRUS tu?

Jeng..Jeng..Jeng…

Haaa..Suspen tak?..huhu

Relax…Jgn buat2 suspen sgt…

Virus ni adalah ttg REACH dan ENGAGEMENT yg rendah di page..

Sape yg pernah TERKENA virus ni? Say aiiii!!!

“SY SIFUFBADS..CAM NE NK COUNTER VIRUS NI?..”

Ok..Ada 5 VAKSIN yg boleh anda gunakan utk COUNTER virus ni…Cucuk jer 5 VAKSIN ni dlm page anda.. InsyaAllah, page anda akan “BERSEMUT”..

Nk tahu 5 VAKSIN tu?

Jom tengok gambor yg NEXT tu..

EH..EH..EH.. jap!

Lepas dh tahu 5 vaksin tu, SHARE ler kat kawan2 anda yg ada page tu..Lagi yg dh BERSAWANG tu..

#1: CONTENT USER EXPERIENCE

Utk capai reach yg LEBIH tinggi, anda kena keluarkan posting2 yg berbentuk USER EXPERIENCE..

“USER EXPERIENCE NI APE?”

Content yg User Experience ni lebih kpd APA YG AUDIENCE anda MAHUKAN…

Katakan anda menjual penapis air…Anda perlu lah cari content2 mmg audience anda nak tahu sangat..

Contoh tajuknya..7 SEBAB ANDA PERLUKAN PENAPIS AIR DIRUMAH ANDA SEGERA SBLM ANDA MENYESAL SEUMUR HIDUP…

So, anda perlu start buat research dari skrg…Content yg betul2 USER EXPERIENCE akan bantu anda naikkan reach di page..

Tak caya, cuba la buat…

#2: CALL TO ACTION

Call-To-Action (CTA) juga mampu NAIKKAN reach dan engagement di page anda..

Utk saranan Sifufbads, diakhir setiap posting anda, cuba masukkan CTA yg SIMPLE,PADAT dan MENARIK utk org follow …

Contoh…

Dah baca, sila komen “sy dah”….

Itu pon dh cukup..Dan cuba nk lihat result antara LETAK cta dgn TAK LETAK cta…

Yg mana lagi ok…

#3: GAMBAR

Gambar yg ada element WOW FACTOR pn buat naikkan reach di page..

WOW FACTOR bermaksud bila org tgk gambar pon dh cukup utk buat org teruja dan excited nk baca post anda…

Sebab tu, Sifufbads selalu tekan PENGGUNAAN gambar LEBIH PROFESIONAL dan ada unsur EMOSI..

faham ke?

#4: LIKE, COMMENT, SHARE

LIKE, KOMEN dan SHARE jugak mampu buatkan reach anda naikkan BERGANDA GANDA..

Pastikan anda masukkan CTA utk suruh audience anda LIKE, KOMEN dan SHARE…

#5: HEADLINE

Dgn headline pon mampu buatkan reach di page meningkat…

Anda just perlu apply 1 dari 3 SUCCESSFUL HEADLINE IN THE WORLD jer utk buatkan audience TERPAKU dan SEBARKAN post anda…

Inilah antara teknik yang peniaga fb berpengalaman suka gunakan. Nampak macam x penting, tapi ia beri banyak kesan pada engagement post kita. Lepas habis baca ni, anda cuba la buat. InsyaAllah, engagement dan reach page anda akan bertambah skit demi skit.

Apa lagi cara yang boleh kita guna utk tambah engagement page? Ada sape2 tau tak?

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Ramai usahawan diuji teruk dlm bisnes Buat apapun tak menjadi
  • Bila bergelar founder bisnes niBanyak hati yang kena dijagaDari atas
  • MILLIONAIRE FOUNDER DARI UIA Penat2 bljr UIA 6
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • Wanita ni pernah masuk lokap gara2 gagal bayar KWSP pekerjaTapi
  • Utk tingkatkan kredibiliti dan trust di kedai online andaAnda kena
  • Urang lain mau jd founder kamu jadi founder jugak! Tapi
  • Jika dulu dia dah bantu naikkan produk mak nya secara
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!