Bagaimana Cara Pantas Nak Upkan Brand Anda Guna Storytelling?

Dlm copywriting, teknik story antara teknik yg mampu “cetus” inspirasi pd audien bila membaca. Org2 di M’sia ni mmg suka baca story..Tk kira la..Gossip ke true story ke.

So, dlm bisnes, rmai owner2 bisnes yg guna teknik story ni utk bantu naikkan brand bisnes xpn personal..Ataupon utk cari agent..

Kbykkan dorg gunakn story utk…

  • Testimoni user produk
  • Testimoni kejayaan agent
  • Story diri sendiri..
  • Kejayaan org2 yg berinspirasi..

Tu yg byk student2 Sifufbads gunakan dlm bisnes dorg..

Kali ni, Sifufbads nk story kt korg psal bgaimana 4 cara ni bleh “upgrade-kan” level brand korg skrg..

Sblm Sifufbads bgtau ni, korg ready dgn buku nota dgn pen ke..Bkn ape..kalo baca jer tp xcatat apa yg Sifufbads kasi ni, takut lupa nnt..

Opps…Terbebel lak..Hehe

Okeh..POINT PERTAMA…

Korg boleh share based on CRITICAL PROBLEM yg produk/servis boleh SOLVE kan..Sifufbads bg contoh, anda jual produk hilangkn parut jerawat, anda boleh buat cite psal “7 tips hilangkan jerawat sepantas 3 hari..”

Mksdnya..Anda buat content yg related dgn bisnes anda..bg info2 yg RELEVAN dgn bisnes anda..Dan diakhir story, promote produk anda secara SOFTSELL..

Story mcm ni, kita namakann PROBLEM + SOLUTION…

Itu point first..Skrg point KEDUA lak…

Anda boleh create story yg berbentuk INSPIRASI..Mksud kt sini, story inspirasi psal diri anda..atau cite psal org lain…

Sbgai contoh, Dian Pixy guna story utk cite kejayaan agent-nya..Cuba anda scroll page Dian Pixy HQ..Tak silap tajuk post tu “BERGOLAK GADAI SBB NK JOIN TEAM DIAN..”

Selain tu, anda boleh follow gak satu page lg..Aunie Wajihah yg gunakan story utk UPKAN personal branding nya..

Anda rajin2 ler scroll page2 yg Sifufbads tau td..InsyaAllah, anda akan nmpk IDEA..

Tu no 2, skrg POINT KETIGA…

Anda gak boleh story psal produk anda..Citekan psal KEUNIKKAN yg anda nk HIGHLIGHT-KAN kt audien..Pastikan USP yg anda nk highlight tu mesti la “KUAT” utk audien excited nk baca cite anda td..

Dan POINT LAST skali..

Anda boleh UPKAN cite pasal customer anda in detail..Sbgai cth, anda jual produk kesuburan..Jadi anda boleh citekan experience customer yg berjaya dari sblm dia guna produk anda..Sampai la lps guna produk anda..

Sbenarnya..Audien SUKA nk tahu cite SEJARAH org lain..So, bila dorg dh baca story org lain..Dorg MUDAH terINSPIRASI dan terMOTIVASI dr story tersebut..

Anda boleh nampak tak?

Kalo nmpk, Alhamdulillah..Tp kalo x nmpk..anda kena baca blik dr atas blik berkali kali..

Selesai…

Program @ Sifufbads

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

27/01/2018
Seminar Online Marketing Branding Kickstart (OMBK) 2018
IDCC, Shah Alam

05/08/2017
Seminar Missing Chapter – Return 2017
IDCC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • NIAGA BERTAHUN2 TAPI ASET XDE LANGSUNG?  Sebagai usahawan adalah
  • SIAPA ALUMNI UITM?   Insyallah sifufbads bakal menyumbang kepada
  • SIAPA KENAL?  Ikut resmi padi makin berisi makin menunduk
  • JENG JENG JENG  slps 5 thn web sifufbadscom berwajah
  • Your image is your brand and you have only one
  • Hari ni turn team UDA HOLDINGS dibelasah oleh team Sifufbads
  • MERENUNG LUAR JENDELA   site visit bersama sahabat pejuang
  • 2ND DAY  Harini team UDA HOLDINGS kembali berasapSifufbads belasah
  • 3 BULAN LAGI   Kolobrasi kali ke2 sifufbads
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!