Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Bagaimana Cara Pantas Nak Upkan Brand Anda Guna Storytelling?

Diterbitkan pada Aug 24, 2017 oleh

Dlm copywriting, teknik story antara teknik yg mampu “cetus” inspirasi pd audien bila membaca. Org2 di M’sia ni mmg suka baca story..Tk kira la..Gossip ke true story ke.

So, dlm bisnes, rmai owner2 bisnes yg guna teknik story ni utk bantu naikkan brand bisnes xpn personal..Ataupon utk cari agent..

Kbykkan dorg gunakn story utk…

  • Testimoni user produk
  • Testimoni kejayaan agent
  • Story diri sendiri..
  • Kejayaan org2 yg berinspirasi..

Tu yg byk student2 Sifufbads gunakan dlm bisnes dorg..

Kali ni, Sifufbads nk story kt korg psal bgaimana 4 cara ni bleh “upgrade-kan” level brand korg skrg..

Sblm Sifufbads bgtau ni, korg ready dgn buku nota dgn pen ke..Bkn ape..kalo baca jer tp xcatat apa yg Sifufbads kasi ni, takut lupa nnt..

Opps…Terbebel lak..Hehe

Okeh..POINT PERTAMA…

Korg boleh share based on CRITICAL PROBLEM yg produk/servis boleh SOLVE kan..Sifufbads bg contoh, anda jual produk hilangkn parut jerawat, anda boleh buat cite psal “7 tips hilangkan jerawat sepantas 3 hari..”

Mksdnya..Anda buat content yg related dgn bisnes anda..bg info2 yg RELEVAN dgn bisnes anda..Dan diakhir story, promote produk anda secara SOFTSELL..

Story mcm ni, kita namakann PROBLEM + SOLUTION…

Itu point first..Skrg point KEDUA lak…

Anda boleh create story yg berbentuk INSPIRASI..Mksud kt sini, story inspirasi psal diri anda..atau cite psal org lain…

Sbgai contoh, Dian Pixy guna story utk cite kejayaan agent-nya..Cuba anda scroll page Dian Pixy HQ..Tak silap tajuk post tu “BERGOLAK GADAI SBB NK JOIN TEAM DIAN..”

Selain tu, anda boleh follow gak satu page lg..Aunie Wajihah yg gunakan story utk UPKAN personal branding nya..

Anda rajin2 ler scroll page2 yg Sifufbads tau td..InsyaAllah, anda akan nmpk IDEA..

Tu no 2, skrg POINT KETIGA…

Anda gak boleh story psal produk anda..Citekan psal KEUNIKKAN yg anda nk HIGHLIGHT-KAN kt audien..Pastikan USP yg anda nk highlight tu mesti la “KUAT” utk audien excited nk baca cite anda td..

Dan POINT LAST skali..

Anda boleh UPKAN cite pasal customer anda in detail..Sbgai cth, anda jual produk kesuburan..Jadi anda boleh citekan experience customer yg berjaya dari sblm dia guna produk anda..Sampai la lps guna produk anda..

Sbenarnya..Audien SUKA nk tahu cite SEJARAH org lain..So, bila dorg dh baca story org lain..Dorg MUDAH terINSPIRASI dan terMOTIVASI dr story tersebut..

Anda boleh nampak tak?

Kalo nmpk, Alhamdulillah..Tp kalo x nmpk..anda kena baca blik dr atas blik berkali kali..

Selesai…

Kategori: Tips-Tips

Komentar (0)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!