Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Bagaimana Nak Buat “Untung Besar” Senyap-Senyap?

Diterbitkan pada Sep 2, 2016 oleh

Bagaimana Nak Buat Untung Besar Senyap-Senyap

Ramai org igt, kalau nak untung besar, mudah jual di fb ni –> TIRU APA PRODUK YG LARIS DIJUAL!

Ramai tiru bolat-bolat!

Almaklumlah, OEM kan ada banyak..

Hasilnya, berlambak2 produk sama muncul di market. Beza pada kotak jer.. Beza nama aje! Bersaing satu sama lain. Maka tak heran lah kalau ada yang;

.. main”sailang”,

.. Fitnah produk org len

.. Cilok customer

.. Men jatuh harga..

.. Banyak produk jenis “HIT N GO” ..

Macam-macam! Hasilnya, produk x mmpu bertahan lama di pasaran.. Produk 100% pentingkan untung saja, tak pikir value kepada pengguna..

Ni yang sebab kan ramai TERSONTOT..

Akhirnya, ramai yang bilik tidur rumahnya – jadi “stor simpan stok”! Tidak pun, produk untuk kegunaan sendiri..

Walaupun, anda..

TIRU EXACTLY – jaga2! Anda dalam bahaya.. Xde USP, xde INOVASI, produk anda xleh survive..

“Sifufbads.. u ckp itu mcm, so apa i mau niage di fb ni? Takkan jual ‘kapal selam’ plak? Takkan jual ‘lembu’ plak?”

Rileks, saya x habis tulis lagi..

That’s why saya nak share ni..

“ANDA JUAL PRODUK YG ORG LAIN KURG JUAL DI FB!”

Tu dia..

Jual apa yg org len xbuat lagi di fb. Tapi dgn SYARAT;

–>ADA PERMINTAAN!

Takde demand, jangan jual!

“Saya ni jual produk baru! Satu2nya di dunia.. Manasaya tau ada demand ke tidak!”

Eh…Eh.. Eh! Boleh punye.. Lihat apa mslh org yg boleh produk anda setelkan.. Di situ ada masalah, di situ ada demand. Di situ ada bisnes..

Story skit..

Bro dalam gambar ni, jual surah yasin. Bkn jual satu-satu mcm kat kedai ye.. tapi jual bundle! Tempahan bsr.. Maybe utk corporate, utk sekolah, maybe u, utk event, dll..

Di fb, mmg ada org jual.. Tapi x smua tau mkting. tak expert dlm fb ads.. So, produk x ramai org tau..

Mcm bro ni.. dia buat fb ads, konsisten.. bina follower! Bina awareness.. maybe naskhah surah ysin dia unik, cantik designnya.. copywritingnya juga ‘SENTAP’..

Resultnya – whatsapp masuk setiap minit! HURU-HARA TUW.. sehari 6000 pcs.. kalau sebulan? leh capai 180k pcs..

Tu baru jual naskhah surah Yasin.. blum bisnes2 yg lain..

(jgn tiru plak idea surah yasin tu, nnti anda kecewa.. hehehehe)

“Woi sifufbads! Itu mcm, cer bagi idea – apa aku bleh jual?”

Haha.. tu anda pikirlah sdri…

Tapi, saya bg idea la jugak..

Maybe anda bleh try;

  • SERVIS JAHIT BAJU KURUNG CUSTOM? BLAZER KE? JAKET?
  • SERVIS MEKANIK KE RMH? REPAIR KETE? MOTO?
  • SERVIS PSG JUBIN? TILES? PAGAR RMH?
  • SERVIS MENULIS ARTIKEL? BUKU?
  • SERVIS CUCI KETE BULANAN KE RMH2 ? CUCI RMH?

“Aiyaa.. semua servis! Produk xde ka?”

Ok la.. bagi idea skit:

  • Jual mesin buat eskrem, ABC, cendol yg kecil, mobile..
  • Jual jaket Superbike, F1 ke..
  • Jual krim khas utk uban ke.. khas utk kutu ke..
  • jual tudung labuh budak ke? Tudung labuh baby?
  • buat kelas ajar “speaking London”? Kelas mandarin? Arab?
  • jual beg travel? beg ibu myusu?
  • Ada kedai mkn? restoran? lgi sng trik org ke kedai gna fb..
  • Jual brg kemas? Silver? permata?
  • Pakej travel? Ke kenyir? Ke hatyai? Ke Lombok? Ikut suka anda ler..

Berlambak2 lagi idea. Nak tulis semua, 3 hari 7 malam x habis!

Ramai lg org x buat di psrn fb ni.. Kalau ada pun, skit jer.. ataupun kurang aktif..

Padahal, demand ada.. tinggi!

Bkn x leh jual produk org len dah jual. Tapi nasihat saya;

WUJUDKAN USP..

KUATKAN BRAND..

KONSISTEN..

Ni ramai org fail ni..

Tak┬ának ssh2 – JUAL JE PRODUK YG ORG LAIN BLM JUAL/KURANG JUAL..

Itu je story kali ni. Ok lah, saya gerak dlu.. Gi jenjalan kat BALI… cari idea, ilmu baru..

Komentar (0)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!