Bagaimana Nak Buat “Untung Besar” Senyap-Senyap?

Bagaimana Nak Buat Untung Besar Senyap-Senyap

Ramai org igt, kalau nak untung besar, mudah jual di fb ni –> TIRU APA PRODUK YG LARIS DIJUAL!

Ramai tiru bolat-bolat!

Almaklumlah, OEM kan ada banyak..

Hasilnya, berlambak2 produk sama muncul di market. Beza pada kotak jer.. Beza nama aje! Bersaing satu sama lain. Maka tak heran lah kalau ada yang;

.. main”sailang”,

.. Fitnah produk org len

.. Cilok customer

.. Men jatuh harga..

.. Banyak produk jenis “HIT N GO” ..

Macam-macam! Hasilnya, produk x mmpu bertahan lama di pasaran.. Produk 100% pentingkan untung saja, tak pikir value kepada pengguna..

Ni yang sebab kan ramai TERSONTOT..

Akhirnya, ramai yang bilik tidur rumahnya – jadi “stor simpan stok”! Tidak pun, produk untuk kegunaan sendiri..

Walaupun, anda..

TIRU EXACTLY – jaga2! Anda dalam bahaya.. Xde USP, xde INOVASI, produk anda xleh survive..

“Sifufbads.. u ckp itu mcm, so apa i mau niage di fb ni? Takkan jual ‘kapal selam’ plak? Takkan jual ‘lembu’ plak?”

Rileks, saya x habis tulis lagi..

That’s why saya nak share ni..

“ANDA JUAL PRODUK YG ORG LAIN KURG JUAL DI FB!”

Tu dia..

Jual apa yg org len xbuat lagi di fb. Tapi dgn SYARAT;

–>ADA PERMINTAAN!

Takde demand, jangan jual!

“Saya ni jual produk baru! Satu2nya di dunia.. Manasaya tau ada demand ke tidak!”

Eh…Eh.. Eh! Boleh punye.. Lihat apa mslh org yg boleh produk anda setelkan.. Di situ ada masalah, di situ ada demand. Di situ ada bisnes..

Story skit..

Bro dalam gambar ni, jual surah yasin. Bkn jual satu-satu mcm kat kedai ye.. tapi jual bundle! Tempahan bsr.. Maybe utk corporate, utk sekolah, maybe u, utk event, dll..

Di fb, mmg ada org jual.. Tapi x smua tau mkting. tak expert dlm fb ads.. So, produk x ramai org tau..

Mcm bro ni.. dia buat fb ads, konsisten.. bina follower! Bina awareness.. maybe naskhah surah ysin dia unik, cantik designnya.. copywritingnya juga ‘SENTAP’..

Resultnya – whatsapp masuk setiap minit! HURU-HARA TUW.. sehari 6000 pcs.. kalau sebulan? leh capai 180k pcs..

Tu baru jual naskhah surah Yasin.. blum bisnes2 yg lain..

(jgn tiru plak idea surah yasin tu, nnti anda kecewa.. hehehehe)

“Woi sifufbads! Itu mcm, cer bagi idea – apa aku bleh jual?”

Haha.. tu anda pikirlah sdri…

Tapi, saya bg idea la jugak..

Maybe anda bleh try;

  • SERVIS JAHIT BAJU KURUNG CUSTOM? BLAZER KE? JAKET?
  • SERVIS MEKANIK KE RMH? REPAIR KETE? MOTO?
  • SERVIS PSG JUBIN? TILES? PAGAR RMH?
  • SERVIS MENULIS ARTIKEL? BUKU?
  • SERVIS CUCI KETE BULANAN KE RMH2 ? CUCI RMH?

“Aiyaa.. semua servis! Produk xde ka?”

Ok la.. bagi idea skit:

  • Jual mesin buat eskrem, ABC, cendol yg kecil, mobile..
  • Jual jaket Superbike, F1 ke..
  • Jual krim khas utk uban ke.. khas utk kutu ke..
  • jual tudung labuh budak ke? Tudung labuh baby?
  • buat kelas ajar “speaking London”? Kelas mandarin? Arab?
  • jual beg travel? beg ibu myusu?
  • Ada kedai mkn? restoran? lgi sng trik org ke kedai gna fb..
  • Jual brg kemas? Silver? permata?
  • Pakej travel? Ke kenyir? Ke hatyai? Ke Lombok? Ikut suka anda ler..

Berlambak2 lagi idea. Nak tulis semua, 3 hari 7 malam x habis!

Ramai lg org x buat di psrn fb ni.. Kalau ada pun, skit jer.. ataupun kurang aktif..

Padahal, demand ada.. tinggi!

Bkn x leh jual produk org len dah jual. Tapi nasihat saya;

WUJUDKAN USP..

KUATKAN BRAND..

KONSISTEN..

Ni ramai org fail ni..

Tak nak ssh2 – JUAL JE PRODUK YG ORG LAIN BLM JUAL/KURANG JUAL..

Itu je story kali ni. Ok lah, saya gerak dlu.. Gi jenjalan kat BALI… cari idea, ilmu baru..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Kalau sales ratus2 ribu atau juta sekalipun tapi keberkatan tu
  • Nak capai success dalam hidup kene lah sentiasa improve diri
  • Napok samo tapi buke dioo!  Businessman VS Entrepreneur Dua2
  • Tahukah anda hashtag memudahkan para pelanggan mencari anda di media
  • Alhamdulillah! Another amazing achievement dari team sifufbads  Alhamdulillah!! Rezeki
  • Salah satu cara tingkatkan kepercayaan orang terhadap produk atau servis
  • Gen Z golongan yang sedang menakluki dunia!  Siapa mereka?
  • DLM DUNIA BISNES NI KENE BERGERAK SERENTAK DUNIA  AKHIRAT!
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!