Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

5 Strategi Killer Bagaimana Nak Hadapi Tahun 2018

Diterbitkan pada Dec 18, 2017 oleh

DIDEDAHKAN – BAGAIMANA ANDA NAK ‘HADAP’ TAHUN 2018 NNT DENGAN 5 STRATEGI KILLER NI…

Tahun 2018 dh nak tiba tak lama lagi..Bg owner2 bisnes, anda dh WAJIB pikir dan buat planning utk strategi marketing yg lebih POWER utk terus sustain dlm ‘game’ 2018 nnt..

Dlm situasi lain..Ada player2 bisnes yg masih tercari-cari ‘rentak’ atau planning serta strategi marketing sblm masuk tahun ni nnt..

Jadi, sblm masuk 2018 ni, Sifufbads nk bantu anda yg still ‘blur2’ lg nk buat apa utk next plan…Ada 5 perkara yg Sifufbads nk highlight dan hopefully boleh bantu anda dlm bisnes..

Anda nak tahu ke apa strategi2 tu?

Nak thu, baca jer gambar2 kt bawah sampai abes. Sbb point TERKAKHIR tu yg PALING penting utk bisnes anda utk tahun depan…

1# – BRANDING

Ofkos utk nampakkan beza anda dan pesaing adalah brand..Tapi brand ni xboleh ‘berdiri’ sorg2..Dia kena ‘di-support’ dgn positioning..

Utk kuatkan branding + positioning, ada 3 perkara yg boleh anda buat…

  • Tambah follower di FB Page dgn Instagram
  • Wujudkan tagline/hashtag yg mudah org ingat anda..
  • Masukkan keyword2 USP macam PALING, LEBIH dan sebagainya…

Utk nk BOOSTER-KAN lagi brand anda, element CO.C.A perlu dimasukkan…Apa ke bondo nya CO.C.A tu?..Coca Cola ker? Kalo yg belum tahu tu..

Cuba follow LINK INI

2# – USP

Utk bezakan anda dan pesaing, USP pada bisnes anda sangat2 diperlukan..USP dari segi apa? Banyak sebenarnya..Antaranya…

  • Packaging
  • Design
  • Ingredient
  • Warna – Produk, Packaging, Brand
  • Audien

Dan..Utk dapatkan USP pada bisnes, anda WAJIB buat SWOT Analysis tentang pesaing..

  • S = Strength (Kekuatan)
  • W = Weakness (Kelemahan)
  • O = Opportunity (Peluang a.k.a USP anda)
  • T = Threat (Ancaman)

Boleh Sifufbads katakan, antara benda BASIC yg wajib anda buat bila nk bezakan produk anda dgn pesaing adalah SWOT analysis..SIYES ckap!!

3# – INTEGRATION MARKETING

Utk tahun 2018, kalo anda still bergantung pada satu platform, mungkin bisnes anda jadi ‘zombie’..Sbb jika pesaing anda dh buat integrate-kan bisnes mereka..Ofkos mereka akan lebih dikenali dan mungkin akan ‘lead’ market…

Dats why, anda kena start buat integration..Tak kira la..

  • Online – Online
  • Online – Offline
  • Offline – Online

Pilih jer mana yg relevan dan sesuai dgn bisnes serta budget semasa anda…

4# – CONTENT MARKETING

Point ni anda kena ‘hadam’ betul2 sebab ni la antara benda yg sesuai owner bisnes ‘tinggalkan’ dan buat2 tak penting..Utk game 2018 ni, anda kena banyak ‘added-value’ pada prospek…

Content marketing ni ibarat makanan utk anda mudah ‘jinakkan’ mereka membeli dgn anda..Content apa yg anda nk bg tu? Byk jer..Tinggal nak pilih jer..

  • Tips/ Petua
  • Tutorial
  • Demo produk
  • Live feed
  • Infografik

Kalo nak tulis, mmg byk..Banyakkan bagi perkara2 yg boleh tambah nilai pada mereka..Biar ler bg sampai mereka ‘muntah’ skali pn xpe..Janji content yg anda share tu FRESH, RELEVAN dan MATCHING dgn audien…

5# – AWARENESS

Last but not least..Ni antara point TERPENTING yg wajib anda ALERT..Utk naikkan brand dan nak brand anda sebut2, awareness sangat la penting..Jadi, anda kena FOKUS utk tingkatkan awareness ni..

“BAGAIMANA NK TINGKATKAN AWARENESS NI?”

Antara caranya..Integration Marketing..Anda kena start TAMBAH channel marketing anda..Jgn sesekali bergantung dgn satu channel jer..Guna platform lain jugak

  • Instagram…
  • Website…
  • Blog…
  • Landing Page..
  • Billboard..
  • Iklan sidebar…
  • Bukak booth..

Lagi byk channel, lagi cepat awareness tentang produk akan tersebar dan lagi cepat brand anda akan NAIK…

Sebenarnya..byk lagi Sifufbads nk share..Tp anda kena ‘hadam’ 5 benda ni dulu..

Moga2 tips2 yg Sifufbads bg, boleh bantu naikkan bisnes anda berkali kali ganda…

Anda dh start buat planning ke? Ce KOMEN skit kt bwh tu…

Kategori: Tips-Tips

Komentar (0)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!