Doktor Wanita Ini Dedahkan 5 Teknik Simple Untuk Tebalkan Sales Bisnes Beliau

DOKTOR MUDA NI DEDAHKAN HANYA APPLY 5 DARI 7 TEKNIK SIMPLE UTK ‘TEBALKAN’ SALES BISNES TAK SAMPAI 5 BULAN BERBISNES.

Dlm keadaan zaman ekonomi yg sdg mencabar ni, ramai golongan profesional mcm engineer, doktor, lecture…dah mula mencari ‘jalan’ utk tambah ‘duit poket’..Tak terkecuali la dgn seorang doktor ni…

“SAPE DOKTOR CANTIK NI SIFU?”

Haa..Mesti ramai yg nk kenalan dgn doktor ni..Meh Sifufbads kenalkan..Namanya Aina Nadia, Dr Nadia..Beliau adalah founder kpd page Anadia Skinestica – JDT..

Beliau juga sorang doktor dlm bidang primary care yg pada asalnya tapi beliau sangat berminat dgn aesthetics atau bahasa mudah nk sebut adalah bidang kecantikkan kulit..

Tak caya? Tengok jer kulit beliau..Cantik kan..

Pada mulanya, beliau telah membuka pusat aesthetic dan medispa ni di Kluang, Johor secara part time pada April 2017..Satu tempat yg population-nya hanya sekitar 40k~50k jer..

TAPI yg bestnya, time tu beliau masih keja sebagai doktor kerajaan..Sampai ler bulan 10 tahun 2017, beliau decide utk resign dari position kesayangan tersebut..Mmg bebetul2 sacrifice utk berjaya..

Time mula2 buat bisnes, beliau memang x tahu sgt bab2 marketing lagi2 fbads..Memang jauh skali ler..Time tu la terpikir utk cari mentor yg boleh ‘cucuk rapat’ serta guide bisnes still ‘setahun jagung’ ni..

Kalo tak kuat, memang akan cepat down..Dari situ, beliau ‘berjumpa’ dgn Sifufbads dan start follow segala apa yg Sifufbads bagi di dalam page, blog dgn kelas..

Tapi x ramai yg dh tahu, apa rahsia atau steps yg buatkan sales beliau meningkat secara konsisten dlm masa tak sampai 5 bulan..

Nak tahukan? Teruskan bacaan…

5 ULTIMATE STEPS JADI SANDARAN..

Bila ditanya, apa rahsia kenaikkan sales beliau secara konsisten?..Beliau sempat ler list-kan 5 perkara yg diamalkan sejak 5 bulan lalu..

#1: LIKE MARKETING

Bayangkan time mula2 berbisnes, like page beliau hanya bwh 1000 jer..Dari situ, beliau bertatih utk ‘tarik’ follower guna like marketing.

Dan kini follower page beliau bertambah jadi lebih 3000..Walaupun baru 3000, nk bina like bkn benda yg mudah sbb, utk dapatkan kos iklan yg rendah dan ‘meet’ KPI sangat la struggle dan mencabar..

So, antara rahsia utk dptkan like dgn kos yg rendah adalah SPLIT TEST..Split test ni byk cara..Split test dari segi AUDIEN, COPYWRITING dan jugak VISUAL..

Utk dptkan kos like yg rendah serta murah, anda kena ‘rajin’ buat split test..Bukan buat secara berkempen tapi berterusan..Sbb jual pd org dh kenal anda, lbh mudah dari jual pd bukan fans…

#2: GAMBAR

Jika boleh ‘flashback’ balik mula2 start bisnes dulu, gambar di page beliau agak amatur..Tapi lepas ‘ditegur’, balik terus beliau tukar pada gambar yg lebih profesional..

Utk capture audien dan nampakkan servis ataupn bisnes anda betul2 profesional, gambar jugak perlu nampak profesional..Baru ler MATCHING..

Just IDEA, anda juga blh tunjukkan credibility bisnes anda melalui gambar..

Contohnya, tunjukkan mesin atau peralatan yg anda gunakan, gambar staff yg lengkap beruniform, gambar founder, gambar aktiviti bisnes dan sebagainya..

Kalo nk cite bab gambar, memang 3 hari 3 malam tak abis..heheh

#3: CONTENT MARKETING

Selain gambar tadi, beliau jugak penuhkan page beliau dgn content2 marketing yg relevan..Contohnya, dalam page, beliau banyak up-kan demo tentang servis dan testimoni dari customer..

Beliau banyak share atau kongsikan tips2 atau petua2 yg relevan dgn audien yg beliau sasarkan..Tips utk content marketing..Anda kena share content2 match dgn apa yg audien nak, senang kata..USER EXPERIENCE…

#4: MOTHER OF HEADSHOOT

Antara top secret sales meningkat secara konsisten adalah DROP PIN..Beliau memang fokus iklan tarik ke premis..Hasilnya, premisnya sentiasa ada yg datang utk buat treatment..

So, utk tarik audien dtg ke premis, beliau akan buat promosi utk certain treatment..So, disini la beliau apply segala teknik launching yg telah ajar..Dan alhamdulillah..Menjadi!

#5: INTEGRATION MARKETING

Selain promosi di page, beliau jgak gunakan platform atau channel2 lain utk luaskan jajahan bisnes..Antara channel yg beliau gunakan adalah..

  • Instagram
  • Flyers
  • Banting/Banner
  • Follow up customer by Whatsapp

Utk create awareness yg berterusan, consistent marketing dan market di pelbagai channel sangat membantu utk tingkatkan brand awareness..

2 BISNES DALAM 5 BULAN..

Sape sangka..Beliau dh berjaya bina 2 bisnes dlm 1 masa..SATU, Anadia Skinestica di Kluang dan coming soon, akan buka di Johor Bahru dan Damansara pada pertengahan 2018.

KEDUA adalah produk kecantikan, Anadia Superskin International yg dh ‘tembus’ international market iaitu Brunei, Singapore dan Indonesia..

BAYANGKAN..Tak sampai 6 tahun produk beliau di pasaran, kini dh dpt permintaan luar negara..Satu pencapaian yg sangat LUAR BIASA!

PESANAN MANJA DARI DOKTOR COMEL..

Dlm interview sblm ni, beliau ada ‘tinggalkan’ pesanan utk mereka yg ada kelulusan..Katanya, tak semestinya ada kelulusan tinggi boleh terus berjaya dalam bisnes..

Dan utk berjaya dlm bisnes, perlukan somebody (mentor) yg boleh ‘push’ dan guide anda dgn cara yg betul berjaya dlm bisnes..Bukannya main redah dan asyik langgar tembok…

Semoga kisah doktor muda ni boleh jadi inspirasi utk anda yg ada kelulusan tapi masih takut2 nak berbisnes atau yg tengah ‘struggle’ dgn bisnes skrg..INGAT! Game 2018 mmg totally difference dari tahun ni..Ofkos anda kena siapkan diri dgn ilmu dan strategi yg proven.

Anda terinspirasi ke dgn kisah doktor ni?

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Kalau sales ratus2 ribu atau juta sekalipun tapi keberkatan tu
  • Nak capai success dalam hidup kene lah sentiasa improve diri
  • Napok samo tapi buke dioo!  Businessman VS Entrepreneur Dua2
  • Tahukah anda hashtag memudahkan para pelanggan mencari anda di media
  • Alhamdulillah! Another amazing achievement dari team sifufbads  Alhamdulillah!! Rezeki
  • Salah satu cara tingkatkan kepercayaan orang terhadap produk atau servis
  • Gen Z golongan yang sedang menakluki dunia!  Siapa mereka?
  • DLM DUNIA BISNES NI KENE BERGERAK SERENTAK DUNIA  AKHIRAT!
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!