3 Cara Bagaimana Bina Raving Fans Untuk Bisnes Anda Pada Bulan Ramadhan Ini

Pernah tak anda terfikir,camne nk buatkan org berebut2 nk dptkan produk anda? Lebih2 lg jika anda jual produk baru dan punyai demand yg tinggi. Caranya yg lain tak bukan dgn bina RAVING FANS.

“SAPE YG MEREKA NI?”

Mereka adalah golongan yg follow rapat bisnes anda. Mungkin tergila-gilakan anda. Jual la apa pun, mereka akan beli. Fuhh.. bestkan! Senang nak buat SALES PANTAS! Inilah antara rahsia bagaimana ramai student SifuFBads mampu jana sales dalam tempoh singkat!

Teringin nak ada raving fans sendiri? Jom terus bacaan anda lagi..

#1: UPDATE DAILY

Utk wujudkan raving fans, anda perlu sentiasa ‘aktif’ di fanpage.

Caranya bagaimana?

Mudah jer, dgn cara update daily posting atleast sekali satu hati..Maksimum, anda boleh update tiga kali sehari..

“Sifufbads, nak update ape?”

Macam2 anda boleh update..Anda boleh sharing any tips tak kira ler yg original dari anda atau pon yg diolah dari orang lain..

Tips2 tersebut mesti lah relevan dgn bisnes anda dan tips mesti yg boleh solve problem serta punyai element user experience.

Dah ada idea nak update ape?

#2: KARAKTER

Utk mendekatkan anda dgn fans, wujudkan satu karakter yg santai2 seperti Abe Mie, Kak Lin dan sebagainya..

Sbgai contoh, Caryazara menggunakan karakter Kak Nik…Kalo macam Marchmallowscaft menggunakan nama Kak Ton…

Macam anda, dah ada ke karakter utk bisnes anda? Kalo ada, share ler kat komen..

#3: LIVE FEED

Selain tu, anda boleh gak buat live feed. Tujuannya utk naikkan trust fans kepada anda..Live feed jugak mampu naikkan reach dan engagement yg tinggi di page..

Utk dapatkan engagement yg tinggi, banyakkan berkomunikasi dgn fans anda time live..Bykkan bertanya soklan..Tnya pendapat…

Dgn ada raving fans yg banyak, kos marketing anda akan lebih jimat dan lebih mudah utk menjual…Tak caya, cuba ler…

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. nikrohayu says:

    SAYA BERNIAGA BATEK…NAK CIPTA KAREKTOR MCM MANA YE

    1. SifuFBads says:

      guna panggilan spt kak leha, cik tun dll. guna panggilan khas utk wanita.

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Ramai usahawan diuji teruk dlm bisnes Buat apapun tak menjadi
  • Untuk kuatkan TRUST orang pada brand anda di onlineAnda sebagai
  • Untuk WIN dlm bisnesLagi2 yg ramai pesaingContent marketing adalah penyelamat
  • Bagaimana founder nfhboutiquegallery yg baru berumur 25 thn ini generate
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • Wanita ni pernah masuk lokap gara2 gagal bayar KWSP pekerjaTapi
  • Siapa cakap student tak boleh buat sales 6 angka sebulan?
  • Urang lain mau jd founder kamu jadi founder jugak! Tapi
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!