Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

3 Cara Bagaimana Bina Raving Fans Untuk Bisnes Anda Pada Bulan Ramadhan Ini

Diterbitkan pada May 22, 2017 oleh

Pernah tak anda terfikir,camne nk buatkan org berebut2 nk dptkan produk anda? Lebih2 lg jika anda jual produk baru dan punyai demand yg tinggi. Caranya yg lain tak bukan dgn bina RAVING FANS.

“SAPE YG MEREKA NI?”

Mereka adalah golongan yg follow rapat bisnes anda. Mungkin tergila-gilakan anda. Jual la apa pun, mereka akan beli. Fuhh.. bestkan! Senang nak buat SALES PANTAS! Inilah antara rahsia bagaimana ramai student SifuFBads mampu jana sales dalam tempoh singkat!

Teringin nak ada raving fans sendiri? Jom terus bacaan anda lagi..

#1: UPDATE DAILY

Utk wujudkan raving fans, anda perlu sentiasa ‘aktif’ di fanpage.

Caranya bagaimana?

Mudah jer, dgn cara update daily posting atleast sekali satu hati..Maksimum, anda boleh update tiga kali sehari..

“Sifufbads, nak update ape?”

Macam2 anda boleh update..Anda boleh sharing any tips tak kira ler yg original dari anda atau pon yg diolah dari orang lain..

Tips2 tersebut mesti lah relevan dgn bisnes anda dan tips mesti yg boleh solve problem serta punyai element user experience.

Dah ada idea nak update ape?

#2: KARAKTER

Utk mendekatkan anda dgn fans, wujudkan satu karakter yg santai2 seperti Abe Mie, Kak Lin dan sebagainya..

Sbgai contoh, Caryazara menggunakan karakter Kak Nik…Kalo macam Marchmallowscaft menggunakan nama Kak Ton…

Macam anda, dah ada ke karakter utk bisnes anda? Kalo ada, share ler kat komen..

#3: LIVE FEED

Selain tu, anda boleh gak buat live feed. Tujuannya utk naikkan trust fans kepada anda..Live feed jugak mampu naikkan reach dan engagement yg tinggi di page..

Utk dapatkan engagement yg tinggi, banyakkan berkomunikasi dgn fans anda time live..Bykkan bertanya soklan..Tnya pendapat…

Dgn ada raving fans yg banyak, kos marketing anda akan lebih jimat dan lebih mudah utk menjual…Tak caya, cuba ler…

Komentar (2)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!