Tutorial cara buat FB Ads Report

Dari iklan2 FB ads yg anda pernah jalankan sebelum ni, sebenarnya anda boleh semak kembali demografi audience yg memberikan respon (engagement) terhadap post yg dibuat. FB ads report juga antara tools utk ‘memburu’ prospek yg berkualiti selain Page Insight, Google Trends dan Audience Insight. Dengan menggunakan data2 ni, boleh membantu anda memilih data demografi audience semasa membuat iklan nanti.

Nak tahu cara bagaimana nak check data demografi pada iklan anda?

Saya nak Sifufbads!!!

Kalo nak, sila baca sampai habis..

Langkah pertama, Klik pada Manage Ads.

 

Kemudian,pilih FB ads account anda

Lepas tu, anda boleh pilih campaign yg diinginkan

 

Then, pilih dimensions yg diperlukan seperti dibawah. Utk filter iklan yg berkualiti, sila pilih ‘Performance & Clicks’ kerana ia menunjukkan jumlah klik yg dibuat oleh mereka yg berminat dgn iklan anda.

Kemudian, klik Breakdown. Pilih demografi yg mahu dikaji. (Dlm contoh ini,pilih Age & Gender).

Wokeh, anda boleh lihat hasilnya. Sebagai contoh disini, anda dapat disimpulkan bahawa kebanyakkan prospek yg klik iklan ini adalah “Male” yg berumur diantara “18-24” tahun.

Untuk dapatkan lebih banyak data demografi, anda boleh ulang step diatas tadi dengan memilih demografi yg berbeza.

Ok. Setakat ni jer yg Sifufbads nak share. Semoga tutorial ni bermanfaat dan membantu anda untuk dapatkan lebih targetted audience.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. […] post Tutorial cara buat FB Ads Report appeared first on […]

Program @ Sifufbads

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

18/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Usahawan luarbiasa adalah usahawan yg bkn saja usahanya lebih dari
  • TheFoundrChapter class days 1  day 2  Alhamdulillah jap
  • Sifufbads percaya semua orang ada impianTapi ramai yg berani bertindakBayangkan
  • Sapa sini selalu tengok go shop ke wow shop atau
  • Untuk bina trust secara berterusanBranding perlu kuatDalam bina branding anda
  • Zaman millenial macam sekarang niOrang dh tak suka tengok iklan
  • Sifufbads nk throwback sikit pasal kisah sorang usahawan kedai makan
  • throwbackKali ni Sifufbads nak story balik kisah sorang founder pada
JOM SERTAI HIIM PREMIER
JOM SERTAI HIIM PREMIER

7 Sebab Kenapa Anda Perlu Ketahui Strategi Sulit Dalam HIIM Premier, Atau Terus Setia Dengan Cara Lama Yang Bakal Buatkan Bisnes Anda Terkubur!