Tutorial cara buat FB Ads Report

Dari iklan2 FB ads yg anda pernah jalankan sebelum ni, sebenarnya anda boleh semak kembali demografi audience yg memberikan respon (engagement) terhadap post yg dibuat. FB ads report juga antara tools utk ‘memburu’ prospek yg berkualiti selain Page Insight, Google Trends dan Audience Insight. Dengan menggunakan data2 ni, boleh membantu anda memilih data demografi audience semasa membuat iklan nanti.

Nak tahu cara bagaimana nak check data demografi pada iklan anda?

Saya nak Sifufbads!!!

Kalo nak, sila baca sampai habis..

Langkah pertama, Klik pada Manage Ads.

 

Kemudian,pilih FB ads account anda

Lepas tu, anda boleh pilih campaign yg diinginkan

 

Then, pilih dimensions yg diperlukan seperti dibawah. Utk filter iklan yg berkualiti, sila pilih ‘Performance & Clicks’ kerana ia menunjukkan jumlah klik yg dibuat oleh mereka yg berminat dgn iklan anda.

Kemudian, klik Breakdown. Pilih demografi yg mahu dikaji. (Dlm contoh ini,pilih Age & Gender).

Wokeh, anda boleh lihat hasilnya. Sebagai contoh disini, anda dapat disimpulkan bahawa kebanyakkan prospek yg klik iklan ini adalah “Male” yg berumur diantara “18-24” tahun.

Untuk dapatkan lebih banyak data demografi, anda boleh ulang step diatas tadi dengan memilih demografi yg berbeza.

Ok. Setakat ni jer yg Sifufbads nak share. Semoga tutorial ni bermanfaat dan membantu anda untuk dapatkan lebih targetted audience.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. […] post Tutorial cara buat FB Ads Report appeared first on […]

Program @ Sifufbads

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

27/01/2018
Seminar Online Marketing Branding Kickstart (OMBK) 2018
IDCC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Lebih byk org yg kita doakan insyallah lbh cpt juga
  • Alhamdulillah Rezeki Bila rezeki dtg ianya dgn izin Allah Betul
  • Dtg teman org ke Anugerah Personaliti Industri Usahawan Malaysia
  • Kasi start action kasi stop itu sembang2 aahh
  •  GENG KASI LANGGAR INI TEMPAT KASI SENGATT Dlm
  • SIFUFBADS NAK TERBANG KE BORNEO MEI NNT KAMURANG MAU?
  • Tak lama dah Rahsia2 online branding yg bkl menaikkan
  • Tahniah to jaziraorange atas kejayaan menerima award Inovasi Produk Penjagaan
  • Dari Drebar Bas Ke Jutawan Perfume Live esok SifuTalk bersama
JOM SERTAI SEMINAR HIIM X-RAYA 28 APRIL 2018
JOM SERTAI SEMINAR HIIM X-RAYA 28 APRIL 2018

Jika Sifufbads buat kelas khas, special EDITION RAYA yang dinamakan High Impact Integrated Marketing (HIIM), untuk boostkan lagi sales anda utk Ramadhan ni walaupun produk korang “bukan produk trend raya”, adakah anda sanggup invest? Jika ya -> isikan NAMA, EMEL & NO HP anda sekarang untuk dapatkan info lanjut..