Tutorial cara buat FB Ads Report

Dari iklan2 FB ads yg anda pernah jalankan sebelum ni, sebenarnya anda boleh semak kembali demografi audience yg memberikan respon (engagement) terhadap post yg dibuat. FB ads report juga antara tools utk ‘memburu’ prospek yg berkualiti selain Page Insight, Google Trends dan Audience Insight. Dengan menggunakan data2 ni, boleh membantu anda memilih data demografi audience semasa membuat iklan nanti.

Nak tahu cara bagaimana nak check data demografi pada iklan anda?

Saya nak Sifufbads!!!

Kalo nak, sila baca sampai habis..

Langkah pertama, Klik pada Manage Ads.

 

Kemudian,pilih FB ads account anda

Lepas tu, anda boleh pilih campaign yg diinginkan

 

Then, pilih dimensions yg diperlukan seperti dibawah. Utk filter iklan yg berkualiti, sila pilih ‘Performance & Clicks’ kerana ia menunjukkan jumlah klik yg dibuat oleh mereka yg berminat dgn iklan anda.

Kemudian, klik Breakdown. Pilih demografi yg mahu dikaji. (Dlm contoh ini,pilih Age & Gender).

Wokeh, anda boleh lihat hasilnya. Sebagai contoh disini, anda dapat disimpulkan bahawa kebanyakkan prospek yg klik iklan ini adalah “Male” yg berumur diantara “18-24” tahun.

Untuk dapatkan lebih banyak data demografi, anda boleh ulang step diatas tadi dengan memilih demografi yg berbeza.

Ok. Setakat ni jer yg Sifufbads nak share. Semoga tutorial ni bermanfaat dan membantu anda untuk dapatkan lebih targetted audience.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. […] post Tutorial cara buat FB Ads Report appeared first on […]

Program @ Sifufbads

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

19/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • Pernah tak korang rasa penat posting2 dekat ig tu tapi
  • Pernah dengar tak omputeh cakap mcm ni start now
  • Setuju ke setuju sangat dgn Mr Robert ni?? Sifufbads yakin
  • Biarlah gambar berbicaraYang ada kedai mcm ni lah situasi selalu
  • 80 prospek akan beli lps mreka baca review atau feedback
  • THINK OUTSIDE THE BOX! Setuju ke kurang setuju
  • Jadi Founder bisnes ni nampak mcm best jermcm femes jerTapi
  • BISNES BARU UP TAPI BELUM LAUNCH DAH SOLD OUT?! APA
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!