Tutorial Cara Menggunakan Butang ‘Call to Action (CTA)’ di Fanpage Anda

 

Tutorial Cara Menggunakan Butang Call to Action (CTA) di Fanpage Anda

Perasan tak ada fungsi Call to Action (CTA) di fanpage anda?

Anda boleh gunakannya untuk menyuruh fans lakukan sesuatu tindakan.

Contohnya,

Anda ingin menyuruh audiens untuk buat tempahan atau pendaftaran. Masukkan link tempahan di butang tersebut.

Jika anda nak kumpul database, bawa audiens ke squeeze page. Masukkan link squeeze page di butang tersebut.

Untuk buat CTA, lihat di ‘Cover Photo’ fanpage anda, kemudian klik butang ‘Create Call to Action’.

1

Pilih jenis CTA yang anda nak..

2

Sekarang, masukkan link website, kemudian, klik butang ‘Create’..

3

Siap! Senang je kan?

4

Cuba klik pada butang tu. Pergi tak ke link website yang kita letak tadi?

Jika anda klik pada butang tu, akan keluar dropdown menu seperti di bawah..

5

Nak promosikan butang CTA tu pun boleh! Klik pada butang tu dan pilih ‘Promote’. Akan keluar paparan seperti ini..

6

Kemudian, masukkan copywriting, gambar dan audiens yang mahu disasarkan dalam iklan anda..

Nak tahu bagaimana prestasi iklan untuk butang CTA anda? Klik ‘View Insight‘, nanti akan keluar paparan seperti ini..

7

Jika anda nak edit butang tersebut pun boleh! Klik ‘Edit Call to Action‘.

Tak suka ada butang CTA ada di fanpage anda? Rasa nak buang butang tu? Klik je ‘Delete Call to Action‘..

Settle! Itu sahaja yang saya nak kongsikan dalam artikel ni..

Harap tutorial yang ringkas ni sedikit sebanyak dapat membantu anda.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. montana says:

    terima kasih atas perkongsian tuan

  2. Ezul says:

    Terima kasih tuan, Penerangan yang sangat jelas 🙂 🙂

  3. Afiq Mislan Noh Batik says:

    Terima kash sifu Jamal. sampai tak cukup tidur 2,3 hari layan formula2 yg sifu beri. Cuma dalam dictionary ada CTA, dok cari2 maksud sebenar, kt website baru jumpa.hihi. sambung layan fbads balik. terima kasih sifu!!!

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Sedangkan laut lagi bergelora ini kan pula dunia bisnes Mana
  • Dalam era ini digital marketing adalah salah satu senjata WAJIB
  • Founder wajib kenalpasti prospek utk bisnes merekabila dah kenal mudahla
  • PERJUANGAN 19612018 YANG MENJADI INSPIRASI  Mula2 dulu aku berasa
  • Selesai tadi Part 1 Cut Cost marketing sharing LIVE tadi
  • Jadi seorg leader ni bkn shj perlu jdi pemikir yg
  • KERANA SAYANGKAN IBU SANGGUP KORBAN MASA MUDANYA  Nur Farah
  • SATU RAHSIA YG PATUT ANDA AMBIL DARI KISAH IBU MUDA
[Free Video] Founder’s Foundation
[Free Video] Founder’s Foundation

Didedahkan! Founder’s Foundation Video Yang Bakal Menyelamatkan dan “Mengangkat” Bisnes Anda dari Hampir Mati Kelemasan di Benam Lumpur! Anda bakal pelajarinya dalam video bersiri ini.. dan ianya PERCUMA jer..