7 Steps Mudah Dapatkan Targetted Audience Gunakan Post Engagement

Ada yg tanya..

Sifufbads, ada lagi ke cara nak dapatkan audien yg betul2 targetted selain masukkan interest semua tu?

Untuk dapatkan targetted audience, bukan ada 2 3 cara jer. Sebenarnya banyak lagi cara. Lagi2 skrg ni, FB dh banyak “updatefeatures terbaru..So bertambah la lagi..

Untuk kali ni, Sifufbads nk tunjukkan 7 langkah yg mudah utk anda dapatkan targetted audience guna post di page anda sendiri.

Anda dah ready ke nak tahu ni?

Dah ready Sifufbads, dari semalam lagi sy dh ready…hehe

Ooo..Buat lawak yer…Hihi

Wokeh2..Jom kita sama2 buat tutorial ni.

 STEP #1

Utk steps first, anda perlu KLIK Create Adverts terlebih dahulu..Kemudian…

 STEP #2

Kemudian, anda KLIK Post Engagement  dan jangan lupa namakan kempen iklan anda. Bila dah settle, anda KLIK Continue.

STEP #3

Lepas dah KLIK Continue tadi, anda KLIK Create new dan pilih Custom Audience.

STEP #4

Dibahagian ni, anda pilih Engagement

STEP #5

Kemudian, anda boleh pilih antara 5 pilihan yg ada..Iaitu Video, Lead form, Canvas, Facebook Page atau Instagram Business Profile. Untuk kali ni, Sifufbads pilih Facebook Page – di mana iklan akan di retarget kepada audience yg pernah engage di page anda.

STEP #6

Dibahagian ini, anda perlu pilih page anda, pilih audience; dgn siapa yg anda inginkan, berapa tempoh masa yg anda ingin pilih dan namakan audience anda..Pastu baru la anda KLIK Create Audience.

STEP #7

Utk bahagian Include, anda boleh pilih mengikut objektif iklan anda.

Kemudian, dah selesai bab bagaimana nak dapatkan targetted audience melalui post engagement. 

Mudah bukan?

Semoga ia memberi manfaat kepada anda semua dan boleh dipraktikkan.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Amirul says:

    Tapi kalau follower belum 3 k boleh buat ke sifu target audience?

  2. Followers sedikit, adakah mempengaruhi keputusan?

  3. za says:

    Salam..skita kena masuk page kita dulu ke?sebab saya tak jumpa yang mula2 tu, create adverb

  4. set bersalin says:

    Terima kasih.. info sgt2 berguna utk saya.

  5. Sri Rahayu says:

    Ilmu baru tu…tq sifu…nanti explore satu2

  6. fadra marketing..... says:

    Sifu …….kami baru jer buat fb ads ….brlajar video yg sifu ajar …..dlm masa 10 hari dah dpt 1,300 orang like produk kami ….. bagaimana cara nak follow up mereka ……

    Boleh sifu terangkan yer …..

    Tqw ………..

    1. Sara says:

      Ikut video yang mana satu ya? Saya juga nak follow.. Mohon tunjuk ajar.

  7. Norosniza Osman says:

    Tq sifu.. sgt membantu?

  8. tawil baddu says:

    Tq sifu infonya

  9. hazlin says:

    halalkan ilmu ini..terima kasih..

Program @ Sifufbads

18/04/2019
The Foundr Chapter 2.0
Sifufbads Academy

12/04/2019
SifufBads Premium Workshop
SifufBads Academy

07/04/2019
Missing Chapter IG Ads
Pulau Pinang

Follow Instagram @sifufbads

  • PROSPEK RAMAI TAPI BILA BAB CLOSING JE FAIL
  • DONGIBAP KIPIDAP  Peluang sentiasa ada bgi org yg tak
  • STOP COMPARING!   Yess stop la compare hidup korang
  • BUKU PEMALAS LAKU KERAS DALAM MASA 24 JAM JER!!3000 pieces
  • Huish pebenda KISS2 ni sipoo?    Chop! Tenang
  • KEJAR FOKUS DENGAN POMODORO   Pernah tak korang berada
  • THE POWER OF GUNA TAG JER!    Ehem!
  • An investment in knowledge always pays the best interest
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!