Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

7 Steps Mudah Dapatkan Targetted Audience Gunakan Post Engagement

Diterbitkan pada Jul 27, 2017 oleh

Ada yg tanya..

Sifufbads, ada lagi ke cara nak dapatkan audien yg betul2 targetted selain masukkan interest semua tu?

Untuk dapatkan targetted audience, bukan ada 2 3 cara jer. Sebenarnya banyak lagi cara. Lagi2 skrg ni, FB dh banyak “updatefeatures terbaru..So bertambah la lagi..

Untuk kali ni, Sifufbads nk tunjukkan 7 langkah yg mudah utk anda dapatkan targetted audience guna post di page anda sendiri.

Anda dah ready ke nak tahu ni?

Dah ready Sifufbads, dari semalam lagi sy dh ready…hehe

Ooo..Buat lawak yer…Hihi

Wokeh2..Jom kita sama2 buat tutorial ni.

 STEP #1

Utk steps first, anda perlu KLIK Create Adverts terlebih dahulu..Kemudian…

 STEP #2

Kemudian, anda KLIK Post Engagement  dan jangan lupa namakan kempen iklan anda. Bila dah settle, anda KLIK Continue.

STEP #3

Lepas dah KLIK Continue tadi, anda KLIK Create new dan pilih Custom Audience.

STEP #4

Dibahagian ni, anda pilih Engagement

STEP #5

Kemudian, anda boleh pilih antara 5 pilihan yg ada..Iaitu Video, Lead form, Canvas, Facebook Page atau Instagram Business Profile. Untuk kali ni, Sifufbads pilih Facebook Page – di mana iklan akan di retarget kepada audience yg pernah engage di page anda.

STEP #6

Dibahagian ini, anda perlu pilih page anda, pilih audience; dgn siapa yg anda inginkan, berapa tempoh masa yg anda ingin pilih dan namakan audience anda..Pastu baru la anda KLIK Create Audience.

STEP #7

Utk bahagian Include, anda boleh pilih mengikut objektif iklan anda.

Kemudian, dah selesai bab bagaimana nak dapatkan targetted audience melalui post engagement. 

Mudah bukan?

Semoga ia memberi manfaat kepada anda semua dan boleh dipraktikkan.

Komentar (9)

  1. fadra marketing.....

    Sifu …….kami baru jer buat fb ads ….brlajar video yg sifu ajar …..dlm masa 10 hari dah dpt 1,300 orang like produk kami ….. bagaimana cara nak follow up mereka ……

    Boleh sifu terangkan yer …..

    Tqw ………..

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!