5 STEPS SIMPLE CHECK TEXT DALAM GAMBAR IKLAN ANDA DI FESBUK

Ramai yg PM, komen, yang tanya time seminar dan dalam program² Sifufbads yang lain pun ada, bagaimana nak tahu text dalam gambar iklan ‘diterima’ oleh fesbuk atau tak time buat iklan fbads..

So, hari ini, Sifufbads nak kongsikan 5 steps untuk anda check text dalam gambar iklan semudah ABC jer…Sebenarnya, ada banyak option..TAPI Sifufbads just tunjuk satu option dulu..

Mgkin ada yang dah tahu, tapi Sifufbad tetap nak SHARE pada yang belum taw…

Untuk yang blm tau, skrol jer next gambar untuk tahu step²nya…

STEP 1

Anda kena pergi ke Google..

ATAUPUN

Anda nak guna engine search yang lain pon ok..Cam Yahoo ke..pun boleh..

STEP 2

Masukkan keyword “Text Overlay Tool” dan Click Google Search..

STEP 3

Kemudian, click pada ruangan pertama (Yg dh dikotakkan)

Ataupun anda boleh direct masukkan Address URL ni..

https://www.facebook.com/ads/tools/text_overlay

Yg mana pn boleh..

STEP 4

Masukkan gambar yg anda ingin “spot-check”-kan dgn CLICK button “Upload”

STEP 5

Lepas selesai upload gambar, fesbuk akan inform rating text pada anda cam dalam gambar..

Disini, ada 4 jenis rating:

[1] – Image Text: OK

Bermaksud gambar tersebut boleh run iklan seperti biasa..

[2] – Image Text: Low

Bermaksud gambar tersebut ada lebih 20% text dlm keseluruhan gambar..Dan mungkin akan effect pada reach iklan (speed iklan slow)

[3] – Image Text: Medium

Bermaksud gambar tersebut dah lebih 20% text dan text mungkin dah lebih setengah dari keseluruhan gambar. Dan menyebabkan reach iklan anda lebih slow berbanding ImageText: Low.

[4] – Image Text: High

Bermaksud, text dalam gambar anda dh terlampau banyak (70% ~90% text). Disini, mungkin iklan anda tidak akan DISAPPROVE..

Tapi jangan bimbang, disini, anda boleh Manual Review dengan fesbuk jika anda still nak guna gambar yang banyak text tu tadi..

Ok?

Please SHARE pada rakan jika post ni bermanfaat..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

19/01/2019
ROI Chapter
IDCC, Shah Alam

13/01/2019
Missing Chapter Reloaded
IDCC Shah Alam

29/09/2018
HIIM Premier
IDCC Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Korang setuju kan kalau sifufBads ckp sape yg duk dalam
  • Sape je x nak profit lebat bak cendawan tumbuh lps
  • YOU ARE DIGITAL MILLIONAIRE!!!   Tahniah!! Kpda yg hadir
  • Sediakan servis COD ini adalah salah satu cara utk tingkatkan
  • Quality over Quantity! Usahawan terlalu ramai tapi semua tu berkualiti
  • 3 HARI LAGI!!!   Program yg akan berlangsung 2
  • Jumpaa Esok Founder2 bertuah!!   Rugi2 Sape yg lepaskan
  • 2 HARI SAHAJA LAGI   Kpd founder2 yg berminat
[Free Video] Founder’s Foundation
[Free Video] Founder’s Foundation

Didedahkan! Founder’s Foundation Video Yang Bakal Menyelamatkan dan “Mengangkat” Bisnes Anda dari Hampir Mati Kelemasan di Benam Lumpur! Anda bakal pelajarinya dalam video bersiri ini.. dan ianya PERCUMA jer..