5 STEPS SIMPLE CHECK TEXT DALAM GAMBAR IKLAN ANDA DI FESBUK

Ramai yg PM, komen, yang tanya time seminar dan dalam program² Sifufbads yang lain pun ada, bagaimana nak tahu text dalam gambar iklan ‘diterima’ oleh fesbuk atau tak time buat iklan fbads..

So, hari ini, Sifufbads nak kongsikan 5 steps untuk anda check text dalam gambar iklan semudah ABC jer…Sebenarnya, ada banyak option..TAPI Sifufbads just tunjuk satu option dulu..

Mgkin ada yang dah tahu, tapi Sifufbad tetap nak SHARE pada yang belum taw…

Untuk yang blm tau, skrol jer next gambar untuk tahu step²nya…

STEP 1

Anda kena pergi ke Google..

ATAUPUN

Anda nak guna engine search yang lain pon ok..Cam Yahoo ke..pun boleh..

STEP 2

Masukkan keyword “Text Overlay Tool” dan Click Google Search..

STEP 3

Kemudian, click pada ruangan pertama (Yg dh dikotakkan)

Ataupun anda boleh direct masukkan Address URL ni..

https://www.facebook.com/ads/tools/text_overlay

Yg mana pn boleh..

STEP 4

Masukkan gambar yg anda ingin “spot-check”-kan dgn CLICK button “Upload”

STEP 5

Lepas selesai upload gambar, fesbuk akan inform rating text pada anda cam dalam gambar..

Disini, ada 4 jenis rating:

[1] – Image Text: OK

Bermaksud gambar tersebut boleh run iklan seperti biasa..

[2] – Image Text: Low

Bermaksud gambar tersebut ada lebih 20% text dlm keseluruhan gambar..Dan mungkin akan effect pada reach iklan (speed iklan slow)

[3] – Image Text: Medium

Bermaksud gambar tersebut dah lebih 20% text dan text mungkin dah lebih setengah dari keseluruhan gambar. Dan menyebabkan reach iklan anda lebih slow berbanding ImageText: Low.

[4] – Image Text: High

Bermaksud, text dalam gambar anda dh terlampau banyak (70% ~90% text). Disini, mungkin iklan anda tidak akan DISAPPROVE..

Tapi jangan bimbang, disini, anda boleh Manual Review dengan fesbuk jika anda still nak guna gambar yang banyak text tu tadi..

Ok?

Please SHARE pada rakan jika post ni bermanfaat..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

18/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Usahawan luarbiasa adalah usahawan yg bkn saja usahanya lebih dari
  • TheFoundrChapter class days 1  day 2  Alhamdulillah jap
  • Sifufbads percaya semua orang ada impianTapi ramai yg berani bertindakBayangkan
  • Sapa sini selalu tengok go shop ke wow shop atau
  • Untuk bina trust secara berterusanBranding perlu kuatDalam bina branding anda
  • Zaman millenial macam sekarang niOrang dh tak suka tengok iklan
  • Sifufbads nk throwback sikit pasal kisah sorang usahawan kedai makan
  • ESOK  LIVE SIFUTOK ANDA TANYA SIFUS JAWAB BERSAMA SIFU
JOM SERTAI HIIM PREMIER
JOM SERTAI HIIM PREMIER

7 Sebab Kenapa Anda Perlu Ketahui Strategi Sulit Dalam HIIM Premier, Atau Terus Setia Dengan Cara Lama Yang Bakal Buatkan Bisnes Anda Terkubur!