Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Tauke Emas Berjanggut Lebat Ni Pon Tak Cayer Dia Boleh Marketing Guna Fb Ads…

Diterbitkan pada Nov 14, 2016 oleh

fahmi-emas-lelong

Penah nmpk iklan jual emas kat fb? “Ermmm… Mgkin ada, tp tak ramai.” Kalau ada pun, belum ada lg yg betul2 dh berjaya jual di fb. Kebykkannya jual emas di kedai je.

Tp x cukup kalau ada kedai je. Kene buat marketing jgk. Baru lebih ramai lg org dtg.

Harini saya nak share satu story…

Ada sorg student sifufbads ni, nama die Abdullah Fahmi – ada buka kedai emas kat kuala terengganu, tp sales setiap bulan… hanya cukup2 makan je.

Kdg2 tu, xde untung lgsg. Cukup pusing modal je, byr sewa kedai, byr bill elektrik, byr gaji staff, dll…

Nk tau sbb ape susah nk tarik org dtg kedai die?

Sebab…

Byk sgt pesaing yg buka kedai emas kat kwsn sekitar. Kedai2 tu dh buka bertahun lamanyaaa, mgkin dh ada 7 generasi. (Fuhhh… Lama betol tu!)

fahmi2

Anda rase, sng ke nk bersaing dgn org2 lama ni. Diorg ni dh femes, dh ramai org ganu kenal. Mesti org cari lejen2 ni.

Betul tak?

Tp dgn adanya ilmu online marketing, dia mampu bersaing dgn lejen2 ni, dgn cara sihat dan berkesan.

Bukan sailang customer org. Tu cari psl namanya! Duit yg dpt tu pun x berkat. Astagaaa… moga dijauhkan…

DULU…

Sales harian hanya harapkan org lalu-lalang je. Harapkan nasib.

…Kalau nasib baik, murah rezeki, ramai org dtg – dpt la lebih.

…Kalau tak, hurmmm… Nguap je la 1 hari tu. Huhuhu…

SKRG…

Sales dh capai 6 angka sebulan! Woowww… Amazing!

Anda rase camne die buat?

Minat nk tau?

“Ye sifu! Sy nk tau sgt. Camne die buat? Share la pleaseeee…”

Okayyy…

Sbb anda merayu2, sy kongsikan jgk la.

fahmi7

Tp bukan sy yg citer, brader Fahmi ni sendiri yg baik hati nk citer – bagaimana die mula terdetik hati nk onlinekan bisnes die?

Saya minta die kongsikan kisah die mase sesi gatheting, ini antara perkongsian dari fahmi…

” Saya kenal Sifufbads melalui media sosial facebook. Pernah nampak iklan Sifufbads kat News Feed FB tp sekadar tgk dan x pernah nk ambil tahu.

Cuma nk jdkan cerita, sy terjebak juga dgn membaca satu kisah inspirasi seorg sahabat yg telah berjaya, klau x silap sekitar bulan MEI 2016 masa tu, kisah kejayaan dlm bidang perniagaan walau hanya berniaga secara ONLINE.

Kisah jatuh bangun beliau lebih kurang sama dgn perjalanan perniagaan saya.

Bermula dari situ, setiap post kejayaan insan2 hebat hasil dari Mentoring Sifufbads mmg akan sy baca.

Setiap kali baca, terdetik apa ilmu Sifufbads ni ajar..ilmu apa yg diajar..

Walau hanya dgn berniaga secara online, insan2 tersebut blh jadi insan yg sgt2 luarbiasa.

Setiap minggu asyik baca kisah2 kejayaan mereka ni, sy rasa x senang duduk.

Kebetulan pada Jun 2016, ada iklan Chapter C yg akan berlangsung pada 7 Ogos 2016 di IDCC, Shah Alam.

fahmi11

Tanpa pengetahuan isteri, sy booking 2 Tiket VIP. Dh join Chapter C dan dalami sendiri ilmu2 yg diajar oleh sifufbads, minda sy rasa lapang utk buat bisnes.

Sy rasa perniagaan sy blh pergi lebih jauh lg. Selepas dh join Chapter C, sy rasa ilmu2 yg diajar belum cukup mendalam dan belum cukup ‘detail’ lagi.

Sy terus join program anjuran sifufbads pada bulan Ogos 2016 utk dalami lg ilmu2 drpd sifufbads.

Alhamdulillah, sifufbads mmg jenis yg x lokek ilmu,semua ilmu yg beliau tahu tentang selok belok ONLINE MARKETING ni.

Beliau bukan curah lg dah, beliau simbah terus pada sy.

Alhamdulillah, Allah buka jalan untuk saya belajar dgn beliau.

Alhamdulillah, selepas menuntut ilmu dgn tim sifufbads, pencapaian dan status perniagaan sy mmg terus menjadi luarbiasa.

Hanya pada Allah saja yg perlu sy panjatkan rasa syukur kerana pertemukan sy dgn Sifufbads.

Hanya dgn mengaplikasikan sahaja teknik2 yg Sifufbads ajar, telah naikkan nama KEDAI EMAS LELONG MAYA yg kini sgt2 gah bg peminat2 brg2 kemas di Kuala Terengganu khasnya dan di Malaysia.

Antara strategi paling efektif sy gunakan utk tarik org dtg ke kedai…

–> VIDEO MARKETING

Sy ambik video dlm kedai bersama2 dgn customer. Ini dpt kuatkan lg motivasi org dtg ke kedai sy.

Bukan tu je, sy jgk berikan offer dgn harga yg sgt berbaloi dan mampu milik. Mereka yg dtg ni nk beli emas dgn harga murah.

Itulah sbb utama yg buatkan org tak sabar2 nk dtg!

Dan yesss… mmg ramai yg dtg dari video yg sy iklankan tu.

Bagi sy, skrg ni kita wajib gunakan video utk iklan kedai, servis dan produk kita – Org lebih cepat percaya dgn video!

fahmi6

Dengan keadaan semasa dan kenaikan kos2 kebanyakan brg2 di Malaysia, KEDAI EMAS LELONG MAYA turut merasai impaknya.

Pada masa tu, saya berniaga hanya utk meneruskan kelangsungan kerana terpaksa bersaing dgn kedai2 emas yg sememangnya telah lama bertapak di Kuala Terengganu.

KEDAI EMAS LELONG MAYA hanya berusia 2 tahun di Kuala Terengganu.

Mana mungkin mampu nak bersaing dgn kedai2 emas yg dh bergenerasi lamanya bertapak di sini.

Jualan hanyalah cukup2 utk pusing modal dgn selesaikan sewa kedai, bayar gaji serta bil2 lain. Cukup memeritkan tambahan dgn keadaan harga emas yg tidak menentu.

Bermula dari situ lah sy rasa sy perlu cari sesuatu yg maju dan bangunkan semula nama KEDAI EMAS LELONG MAYA.

fahmi8

Baik dari segi jualan dan reputasi kedai. Alhamdulillah, sy telah berjaya merisik dan seterusnya meminang semua program2 anjuran Sifufbads.

Seperti yg sy ceritakan sblm ini…

Setelah menguasai teknik2 yg diajar oleh Sifufbads dan mengaplikasikan teknik2 yg diajar.

Alhamdulillah syukur, sy telah berjaya menaikan semula nama KEDAI EMAS LELONG MAYA dan meningkatkan jualan kedai dari angka yg biasa2 kepada angka yg sgt2 luarbiasa.

Bukan mudah untuk senang & bukan mudah untuk susah. Pepatah itu byk membantu sy untuk terus maju tanpa menoleh lg ke belakang.

Tempat yg saya berdiri skrg ini mmg tidak mampu utk sy capai jika sy tidak bergerak dan buat sesuatu utk perniagaan sy.

fahmi3

Walaupun hanya dgn belajar ilmu mengenai bidang Online, namun hasil dia mmg cukup2 luar biasa.

Biarpun nampak simple, ‘online’, namun skrg ini KEDAI EMAS LELONG MAYA telah berjaya menghuru harakan peminat2 tegar brg2 kemas dan telah membuatkan ramai org keluar semula untuk membeli emas walaupun dlm keadaan ekonomi yg tgh bergolak skrg ni.

In shaa Allah, jika anda diluar sana yg mempunyai perniagaan tapi tak tahu mcm mana nk buka ruang dan rangkaian perniagaan anda, sy nasihatkan anda utk carilah dulu ilmu dan mentor.

Sbbnya utk berjaya, anda perlukan ilmu. Utk pastikan ilmu anda tu berada pada landasan yg betul, anda perlukan mentor.

In shaa Allah, dgn adanya kedua2 ilmu dan mentor, apa jua bidang yg anda ceburi, pasti akan menghasilkan sesuatu yg tidak pernah anda fikirkan.

Walaubagaimanapun, kita sebagai umat Islam haruslah yakin bahawa dgn usaha secara istiqamah seterusnya bertawakal kpd Allah dgn usaha yg kita buat, in shaa Allah kejayaan itu adalah milik kita.”

Alhamdulillah! Rase hepiii sgt dpt lihat fahmi berjaya!!

Jom sama2 kita doakan agar bisnes fahmi maju dan terusss berkembang! InsyaAllah!

Semoga kisah ini bermanfaat utk anda.

Ada belajar sesuatu?

Komentar (0)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!

[contact-form-7 id="980" title="Footer Form"]