Nasi Lemak Biasa Vs Nasi Lemak Anak Dara. Mana Lebih Menarik?

nasi-lemak

Of sekoz sy plih nasi lemak anak dara..

Sbb lg unik, lg ‘menghairahkan’, rasa tazabar dn eksaited utk cuba..

Okay.. Sambung balik,…

Saja jer nk share ptg2 camni, tekak haus tadi, jadi keluar jap nk pekena teh tarikkksss, tp terjumpa plak KOPI TARIK ni, terus terbeli 1, lupa dh pasai teh tarik td, hehe, sbb apa ya uollsss?

Sbb teh tarik, kopicino, latte, nescafe..org dh biasa…

Bila letak nama kopi tarik ni ada kelainan, so wujud keinginan dan rasa utk cuba,try, test !

haaa…ni lar part yg boleh bantu korang tingkatkan BUYING TRIGGER…!

Ada apa dgn nama?…haaa…

jgn dok amik mudah pasai nama ni…

Dgn nama yg unik dan ada kelainan boleh wujudkan keinginan utk beli yg kuat sehingga mampu menjadi VIRAL jika kena pada situasinya….mcm kes Nasi lemak Anak Dara tue, kekuatannya pada nama tue, kalau nk kira sedap..opkoss ada lagi yg lbh sedap, betul tak?

haa…apa lagi…cuba lar cipta nama2 yg unik utk produk/servis uollss plak…jgn lar asyik guna nama yg cliche sgt…kata nk naikan sales, so…kena lar grab attention prospek…kalau nk grab betul2, kena kreatif !….

Contoh…

  • Kalau dah terbiasa dgn nama Nasi Ayam Penyet, cuba tuka Nasi Bebek Penyet plakss ! ( apa bebek tue? Itik lar uollss…)
  • Kalau dah terbiasa dgn nama Roti Canai, cuba tuka Roti Picit-Picit ker ! Roti Bangalore ker…
  • Kalau dah terbiasa dgn nama Kopi Hipster, main pulak Kopi Vietnamss ! Kopi Bangkok !
  • Kalau dah terbiasa dgn nama Cendol, cuba tuka nama Cendol Madu Lebah ! Cendol Mok Cun !

Bende lbh kurang sama jer…just tukar nama dan tmbh skit bhn2..yg pntng ia bisa buat org2 tertanya2 dan mahu cuba rasa…

tapi…

kena pastikan betul2 sedap lar…jgn buat lbh kurang jer…kualiti kena jaga juga k…kalau tak skali tue je lar org try rasa….

Cer SHARE plakss nama2 bisnes yg unik lg pelik yg pernah korang jmp…pliss share kat komen bwh k !

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

18/04/2019
The Foundr Chapter 2.0
Sifufbads Academy

12/04/2019
SifufBads Premium Workshop
SifufBads Academy

19/03/2019
INSTAT
SifufBads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • REZEKI SANGAT SUKA PADA JIWA YANG LUAR BIASA
  • Macam mana nak yakinkan diri buat bisnes?
  • Masa depan ditentukan oleh kebiasaan kita  Kalau kebiasaan kita
  • WALAU RETAK SERIBUKITA CUBA SAMPAI JADI!   Eh apa
  • USAHA PERLU SEIRING DENGAN IMPIAN  Siapa tak kenal dgn
  • Hari ni SifufBads nak share story tentang salah seorang speaker
  • Skills are cheap Passion is priceless  Gary Vaynerchuk
  • 3 DAYS INTENSIVE PROGRAM WITH AMAZINGFOUNDER   Tahniah! Kepada
DIGITAL MILLIONAIRE CONFERENCE
DIGITAL MILLIONAIRE CONFERENCE

1st Time, Lebih 26 Speaker Dari ‘Circle SifufBads’ Dibawakan XCLUSIF Selama 3 Hari Berturut2, Bukan Saja Untuk Bantu Anda UPkan SALES & Tingkatkan PROFIT Tapi Juga KEKAL LAMA Dalam Bisnes. Lengkapkan form di bawah untuk info lanjut..