Nasi Lemak Biasa Vs Nasi Lemak Anak Dara. Mana Lebih Menarik?

nasi-lemak

Of sekoz sy plih nasi lemak anak dara..

Sbb lg unik, lg ‘menghairahkan’, rasa tazabar dn eksaited utk cuba..

Okay.. Sambung balik,…

Saja jer nk share ptg2 camni, tekak haus tadi, jadi keluar jap nk pekena teh tarikkksss, tp terjumpa plak KOPI TARIK ni, terus terbeli 1, lupa dh pasai teh tarik td, hehe, sbb apa ya uollsss?

Sbb teh tarik, kopicino, latte, nescafe..org dh biasa…

Bila letak nama kopi tarik ni ada kelainan, so wujud keinginan dan rasa utk cuba,try, test !

haaa…ni lar part yg boleh bantu korang tingkatkan BUYING TRIGGER…!

Ada apa dgn nama?…haaa…

jgn dok amik mudah pasai nama ni…

Dgn nama yg unik dan ada kelainan boleh wujudkan keinginan utk beli yg kuat sehingga mampu menjadi VIRAL jika kena pada situasinya….mcm kes Nasi lemak Anak Dara tue, kekuatannya pada nama tue, kalau nk kira sedap..opkoss ada lagi yg lbh sedap, betul tak?

haa…apa lagi…cuba lar cipta nama2 yg unik utk produk/servis uollss plak…jgn lar asyik guna nama yg cliche sgt…kata nk naikan sales, so…kena lar grab attention prospek…kalau nk grab betul2, kena kreatif !….

Contoh…

  • Kalau dah terbiasa dgn nama Nasi Ayam Penyet, cuba tuka Nasi Bebek Penyet plakss ! ( apa bebek tue? Itik lar uollss…)
  • Kalau dah terbiasa dgn nama Roti Canai, cuba tuka Roti Picit-Picit ker ! Roti Bangalore ker…
  • Kalau dah terbiasa dgn nama Kopi Hipster, main pulak Kopi Vietnamss ! Kopi Bangkok !
  • Kalau dah terbiasa dgn nama Cendol, cuba tuka nama Cendol Madu Lebah ! Cendol Mok Cun !

Bende lbh kurang sama jer…just tukar nama dan tmbh skit bhn2..yg pntng ia bisa buat org2 tertanya2 dan mahu cuba rasa…

tapi…

kena pastikan betul2 sedap lar…jgn buat lbh kurang jer…kualiti kena jaga juga k…kalau tak skali tue je lar org try rasa….

Cer SHARE plakss nama2 bisnes yg unik lg pelik yg pernah korang jmp…pliss share kat komen bwh k !

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Sedangkan laut lagi bergelora ini kan pula dunia bisnes Mana
  • Dalam era ini digital marketing adalah salah satu senjata WAJIB
  • Founder wajib kenalpasti prospek utk bisnes merekabila dah kenal mudahla
  • PERJUANGAN 19612018 YANG MENJADI INSPIRASI  Mula2 dulu aku berasa
  • Jadi seorg leader ni bkn shj perlu jdi pemikir yg
  • Selesai tadi Part 1 Cut Cost marketing sharing LIVE tadi
  • KERANA SAYANGKAN IBU SANGGUP KORBAN MASA MUDANYA  Nur Farah
  • SATU RAHSIA YG PATUT ANDA AMBIL DARI KISAH IBU MUDA
[Free Video] Founder’s Foundation
[Free Video] Founder’s Foundation

Didedahkan! Founder’s Foundation Video Yang Bakal Menyelamatkan dan “Mengangkat” Bisnes Anda dari Hampir Mati Kelemasan di Benam Lumpur! Anda bakal pelajarinya dalam video bersiri ini.. dan ianya PERCUMA jer..