Nasi Lemak Biasa Vs Nasi Lemak Anak Dara. Mana Lebih Menarik?

nasi-lemak

Of sekoz sy plih nasi lemak anak dara..

Sbb lg unik, lg ‘menghairahkan’, rasa tazabar dn eksaited utk cuba..

Okay.. Sambung balik,…

Saja jer nk share ptg2 camni, tekak haus tadi, jadi keluar jap nk pekena teh tarikkksss, tp terjumpa plak KOPI TARIK ni, terus terbeli 1, lupa dh pasai teh tarik td, hehe, sbb apa ya uollsss?

Sbb teh tarik, kopicino, latte, nescafe..org dh biasa…

Bila letak nama kopi tarik ni ada kelainan, so wujud keinginan dan rasa utk cuba,try, test !

haaa…ni lar part yg boleh bantu korang tingkatkan BUYING TRIGGER…!

Ada apa dgn nama?…haaa…

jgn dok amik mudah pasai nama ni…

Dgn nama yg unik dan ada kelainan boleh wujudkan keinginan utk beli yg kuat sehingga mampu menjadi VIRAL jika kena pada situasinya….mcm kes Nasi lemak Anak Dara tue, kekuatannya pada nama tue, kalau nk kira sedap..opkoss ada lagi yg lbh sedap, betul tak?

haa…apa lagi…cuba lar cipta nama2 yg unik utk produk/servis uollss plak…jgn lar asyik guna nama yg cliche sgt…kata nk naikan sales, so…kena lar grab attention prospek…kalau nk grab betul2, kena kreatif !….

Contoh…

  • Kalau dah terbiasa dgn nama Nasi Ayam Penyet, cuba tuka Nasi Bebek Penyet plakss ! ( apa bebek tue? Itik lar uollss…)
  • Kalau dah terbiasa dgn nama Roti Canai, cuba tuka Roti Picit-Picit ker ! Roti Bangalore ker…
  • Kalau dah terbiasa dgn nama Kopi Hipster, main pulak Kopi Vietnamss ! Kopi Bangkok !
  • Kalau dah terbiasa dgn nama Cendol, cuba tuka nama Cendol Madu Lebah ! Cendol Mok Cun !

Bende lbh kurang sama jer…just tukar nama dan tmbh skit bhn2..yg pntng ia bisa buat org2 tertanya2 dan mahu cuba rasa…

tapi…

kena pastikan betul2 sedap lar…jgn buat lbh kurang jer…kualiti kena jaga juga k…kalau tak skali tue je lar org try rasa….

Cer SHARE plakss nama2 bisnes yg unik lg pelik yg pernah korang jmp…pliss share kat komen bwh k !

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

18/04/2019
The Foundr Chapter 2.0
Sifufbads Academy

12/04/2019
SifufBads Premium Workshop
SifufBads Academy

19/03/2019
INSTAT
SifufBads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • PROSPEK RAMAI TAPI BILA BAB CLOSING JE FAIL
  • DONGIBAP KIPIDAP  Peluang sentiasa ada bgi org yg tak
  • STOP COMPARING!   Yess stop la compare hidup korang
  • BUKU PEMALAS LAKU KERAS DALAM MASA 24 JAM JER!!3000 pieces
  • Huish pebenda KISS2 ni sipoo?    Chop! Tenang
  • KEJAR FOKUS DENGAN POMODORO   Pernah tak korang berada
  • THE POWER OF GUNA TAG JER!    Ehem!
  • An investment in knowledge always pays the best interest
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!