Inilah 5 Rotan Untuk Owner Bisnes Yang Ada Premis Sendiri.

“Sifu, saya rasa bisnes butik ni mmg dh xleh gi jauh laa..”

“Saya syak kedai saya ni dah kena mandrem..tu yg xde org dtg kedai saya ni..”

“Nak wat guane sifoo..kedai saya dok kat ceruk dunia. Tempat jin bertendang..jgn harap la nk ada org beratur kt kedai saya..”

ZASS!
ZASS!
ZASS!

Sifufbads mmg pantang btol klu ada org bagi alasan mcm ni..nak plak student sifufbads yg x buat betul2 apa yg kita rekomenkan pada mereka..

Sebelum2 ni mmg dah bnyk kes study yg proven..

… kedai kecik ceruk hujung daerah, ramai je org beratur nk beli makanan dia.

… bukak restoran kat kawasan level ‘jin bertendang’, leh je tiap malam meja penuh pelanggan.

… bukak butik di kawasan yg mmg persaingan sengit, leh je wat sales cecah 6 angka sebulan..

Itu semua student2 Sifufbads yg ikut kata..yg tk mudah putus asa..

Tapi Sifufbads sayang semua student2 kita..jadi mana2 yg down tu, kita ‘rotan’ sikit..bagi mereka sedar semula dan on track..alhamdulillah, kebanyakan student yg dah ‘insaf’ lps kena rotan, mmg buat sales LUAR BIASA slps tu..

Nak tau apa ROTAN nyer? Ok jom Sifufbads share sikit..

#1: GUNAKAN PERMISSION MARKETING

Ni antara cara yg plg ‘hardcore’ yg boleh korang gunakan…

“Apo ko bondo ni Sifufbads?”

Permission marketing ni adalah memberi sesuatu kepada prospek atau kastemer anda. Dlm kata lain..FREE GIFT..

Korg tk perlu pikir nk bg gift yg mahal2..murah2 pon ok..janji berbaloi utk prospek anda.

Melalui cara ni jugak..korang boleh dpt database kastemer..Kemudian, data tersebut boleh digunakan anda retargeting bila anda ada buat offer..Best ke best?

“Wow..best giler..kalo spend sikit pon apa salahnya kan..tk rugi pon”

Betul tu..anda bijak..10 markah utk anda!

#2: USP THAT WIN

Anda perlu wujud kan kelainan di kedai anda. Jika anda tak tahu apa yg nk di ‘USP’ kan, anda boleh buat SWOT analysis dulu. Buat analysis ni utk anda dan juga pesaing.

InsyaAllah..dr analysis ni, anda akan dpat USP utk kedai anda.

“Sifufbads, utk kedai, USP apa yg boleh diwujudkan?”

Anda boleh wujudkan USP dari segi nama, menu, offer, dekorasi, location kedai dll yg boleh dikaitankan dgn USP.

Sbgai contoh, Hogoh De Coco menggunakan nama sbg USP..Selain tu, CVU Ipata menggunakan dekorasi sbg USP di kedai mereka…

#3: THE MABELES OFFER

Teknik ini juga boleh digunakan..

Pastikan offer yg anda berikan boleh meruntun hati prospek utk datang. Buatkan mereka rasa menyesal kalau tak datang. Bina satu offer yang jarang peniaga lain buat.

Cth “SALES RABAK POKET SOMI KU, BELI 3 PERCUMA 3”

#4: COPYWRITING PUKAU

Copywriting juga boleh digunakan utk ‘vacuum’ prospek ke kedai anda.

“Macam mana tu Sifufbads? Tk tahu ler sy”

Macam ni, anda perlu pastikan HEADLINE anda benar2 power dan boleh ‘grab attention’ prospek anda.

Bagaimana?

Cuba hasilkan headline berbentuk USP…sbg cth..“INILAH RESTOREN SEAFOOD TERAPUNG YG PERTAMA DI ATAS SAWAH YG MENYEDIAKAN MKANN PLG RARE, PLG CEPAT, PLG HRGA BUDGET DI AREA TANJUNG KARANG”

#5: THE POWER OF BUYING TRIGGER

Ni antara point terpenting utk naikkan trust dr prospek.. Apa yg termasuk dlm buying trigger ni..

Ada sape2 yg tahu? Boleh share tak?

Alhamdulillah pd sape yg tahu..Pada yg tak thu..meh Sifufbads bagitau..

Antara element dlm buying trigger ni termasuk aktiviti di premis, testimoni dr kastemer dan perkara2 yg boleh membuat prospek ada keinginan utk membeli produk/servis anda.

Utk owner premis…part mane dah yg korang dah apply?

Boleh SHARE kt komen tu yg mna korang dh apply.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. shapie says:

    7 SEBAB MENGAPA RAMAI PENGANTIN NAK KAN PHOTOBOOTH

  2. nikrohayu says:

    itula sifu..kena cuba..insyaallah tunggu stok datang i nk cuba..

  3. Noralina Arsad says:

    nak terus buat apa yang sifu bagitahu ni..tqvm sifu

Program @ Sifufbads

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

18/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Usahawan luarbiasa adalah usahawan yg bkn saja usahanya lebih dari
  • TheFoundrChapter class days 1  day 2  Alhamdulillah jap
  • Sifufbads percaya semua orang ada impianTapi ramai yg berani bertindakBayangkan
  • Sapa sini selalu tengok go shop ke wow shop atau
  • Untuk bina trust secara berterusanBranding perlu kuatDalam bina branding anda
  • Zaman millenial macam sekarang niOrang dh tak suka tengok iklan
  • Sifufbads nk throwback sikit pasal kisah sorang usahawan kedai makan
  • ESOK  LIVE SIFUTOK ANDA TANYA SIFUS JAWAB BERSAMA SIFU
JOM SERTAI HIIM PREMIER
JOM SERTAI HIIM PREMIER

7 Sebab Kenapa Anda Perlu Ketahui Strategi Sulit Dalam HIIM Premier, Atau Terus Setia Dengan Cara Lama Yang Bakal Buatkan Bisnes Anda Terkubur!