Bekas Imam Dari Universiti Madinah

Amiru

Beliau adalah bekas pelajar dari Universiti Madinah. Balik Malaysia, berniaga online..

Pernah mengalami kerugian mencecah sehingga 6 angka.. tapi, tetap teruskan semangat untuk berniaga.

Lagi sedih, sedara mara.. kawan2 semua BANNED beliau..

Macam mana beliau boleh TAHAN semua tu sehingga berjaya capai sales mencecah 6 angka?

Baca kisah beliau ni…

” Assalamualaikum wbt, nama saya Amiru Mat Rawi, dari Jerteh, Terengganu.

Saya merupakan pengarah urusan Richman Vision Sdn Bhd. Kepakaran saya adalah membantu mereka yang tak pandai langsung berniaga kepada menjadi peniaga dan usahawan yang berjaya menjana sekurang2nya RM2k.

Setakat ni, maximum RM20k sebulan dibawah brand Cypreme, penawar alternatif untuk penyakit kencing manis & gout. Bilangan partner yang kami train dari kosong sehingga berjaya adalah 20 orang. Income diorang RM2k-RM20k maximum.

Bilangan staf kami adalah 15 orang. Perniagaan kami 100% online dan beroperasi di rumah. Bayangkan 30 orang duduk dalam 1 rumah.. macam2 bau ada.

Produk Cypreme ni tak sampai lg setahun, tapi, kita dah mula masuk market Brunei & Singapore dan insyaallah, sikit masa lagi.. kita akan masuk market beberapa negara lagi, seperti Indonesia & juga Thailand..

.. tapi, sebelum ni tak macam sekarang. Kalau saya cerita satu2, memang sangat sedih. Saya merupakan seorang bekas pelajar di Universiti Islam Madinah. Bila saya balik, saya tak tau nak buat apa. Jadi, saya pun berniaga online.

Saya menjual pad tuala wanita. Gila kan ustaz jual tuala wanita… MEMANG GILA! Kawan2 semua cakap, “apa kau ni, ustaz jual tuala wanita?”

Banyak saya terima tohmahan. Saya pernah jadi imam, 2 bulan je, tapi saya berenti sebab nak FOKUS bisnes.

Sedara mara, sahabat handai semua KECAM saya. Semua cakap saya melepaskan peluang yang baik.. tapi diorang tak faham, saya pernah menjual produk kosmetik.

Lelaki…lelaki bertaraf ustaz jual produk kosmetik?

Kami pernah difitnah jual produk fake.. produk tiruan..

Perniagaan kami jatuh sebab fitnah ni.

Sepanjang bisnes, kami banyak membayar cukai kebodohan..

.. Pernah RUGI RM10k dalam saham.
.. Pernah RUGI RM80k dalam pelabutran emas.
.. Pernah RUGI RM50k sebab org x bayar hutang.
.. Rugi buat ads x yah kira la, berpuluh2 ribu jugak la.

.. dan banyak la jatuh bangun bisnes saya yang kalau saya cerita, seminggu pun tak abis.

Keadaan saya berterusan sehinggalah saya join kelas sifu jamal. Mula2 kelas Chapter F, kemudian.. saya amek mentoring dgn sifufbads.

Lepas kelas, saya balik buat, TAK JADI!

Kemudian, saya pergi tanya sifu, balik buat lagi, x jadi jugak..

Selepas beberapa kali saya pergi jumpa sifu, saya pun balik create 1 team dalam bulan feb yang lepas. Saya create team tu, kemudian.. saya ajar diorang apa yg saya belajar dari sifu jamal. Saya LATIH setiap seorang supaya mereka boleh hasilkan sales sekurang2nya 4 angka sebulan..

.. sampailah tiba 2 bulan lepas tu, pada akhir bulan 4, sales kitorang yang dulu dari x pernah sampai RM50k.. tiba2 jadi RM290k.

.. dan bulan 5 lepas, dari RM290k melonjak kepada RM487k!

Sekarang, sales saya dah meletup sehingga RM700k..!

Alhamdulillah…

.. saya bersyukur sangat! Terima kasih sifu jamal kerana tak pernah henti2 bantu saya.”

NASIHAT SAYA…

Walaupun siapa pun diri anda, jangan kedekut LABUR untuk ilmu. Ilmu ni bukan BANTU anda 1 hari je.. tapi, untuk jangka masa panjang. Ilmu akan jadi sia2 jika anda tak amalkannya..

Jadi, penting di sini..

.. lepas belajar, terus buat! Buat sampai dapat.. jangan buat separuh jalan je. Rugi kalau anda dah belajar banyak2 tapi satu apa pun tak buat..

Akhir kata dari saya….

JANGAN STOP BELAJAR! BUAT SAMPAI HABIS..!

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Amir says:

    terbaik motivasi drpd tuan amiru nih.
    takde hal jatuh banyak kali..yang penting terus bangun dan buat lagi sampai jadi 🙂

  2. haiqal says:

    hanya org yg pernah keje dgn rvsb je tau cmne company ni…xade sistem dlm pgurusan..bila dibagi pendapat n idea tuk pnambahbaikan compny..mmg kene buang la staff tu..no notis..juz wasapp…

    1. Idris says:

      Kompany x carum epf kpd staff.pdhal staff beratus org.dan syarikat berstatus sdn bhd. Satu lgi,jual produk yg tiada kkm. X lama rvsb ni.tggu masa je

Program @ Sifufbads

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

27/01/2018
Seminar Online Marketing Branding Kickstart (OMBK) 2018
IDCC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Lebih byk org yg kita doakan insyallah lbh cpt juga
  • Alhamdulillah Rezeki Bila rezeki dtg ianya dgn izin Allah Betul
  • Tak byk org yg excited hari Isnin ni termasuk org
  • Tak lama dah  Rahsia2 online branding yg bkl menaikkan
  • Dtg teman org ke Anugerah Personaliti Industri  Usahawan Malaysia
  •  GENG KASI LANGGAR INI TEMPAT KASI SENGATT  Dlm
  • JIKA SIFUFBADS BAWAKAN SESEORANG YG AKAN DEDAHKAN BAGAIMANA NK EXPAND
  • KALU SIFUFBADS NOK TERBANG GI PATA TIMO BULAN RAMADHAN NING
  • on9branding in the making  Belanja skit   sifufbads
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!