Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Buat Ads RM36.94, Sales RM480k!

Diterbitkan pada Sep 3, 2016 oleh

ihsan pagoh

Biar betik? Tipu ke happa.. Takkan la buat ads ciput mcm tu leh sales dkt stgh juta..

“Agak2 la menipu”

Aiyooo.. Dgr dlu, baca dlu. Org nak cerita lah ni. Nak bagi ilmu. Dgn ilmu, xde yg mustahil la..

Kisah brader ni, namanya Ihsan. Kini, seorang agen hartanah di Nilai Properties Realty KL & PJ.

Dulu..

Masa blaja dgn sifufbads, dia ni jual collagen. Jual itu, jual ini. Satu hasil tarak! Tak fokus! Nampak org buat collagen laris, dia pon buat. Org buat produk B meletop, dia pon buat jugak.

Sampai la dia dibasuh;

” Kita bkn robot, smua benda boleh buat dlm satu masa. Fokus pd satu..”

Dah guru basuh, dia mula fokus. Dlm sessi networking sifufbads dia jmpa Naz Shoblee, tknal dlm bidang property ni.

Kemudian, beliau mula buat fb profile sendiri TUAN IHSAN PAGOH, mula selfie2, update kata2 positive, buat iklankan rumah utk dijual dgn fb ads. Convertion Rate tinggi! Byk respons yg beliau dapat! Lebih 100 listing rumah tuu.. wowww..!

Dlm masa yang sama, beliau pun start promote FANPAGE ayahnya, buat…

“SERVIS TUKANG RUMAH ”.

30 org tukang Indonesia yg bkrja dgn ayahnya ni nak blik kmpung dah sbb job dah xde. Dah lama ayahnya tak dpt offer buat rmh ni.. Buat reno..

“org Muar ni dah x mampu nak buat rmh agaknya. Ayah pon nak stop la kerja ni.” – kata ayahnya.

“Ayah, tunggu dlu. Along try buat marketing dlu. Along tau mkting online ni. Along buat dlu ye yah” – Ihsan pujuk ayahnya..

Slps dpt izin ayahnya, Ihsan pon wat ads. Buatla ikut ilmu yg dah blaja dr sifufbads.

Dia amik gmbr bapaknya pakai songkok, duduk di site construction. Amik gmbr2 kerja construction.

Ayat iklan plak, dia gunakan ayat2 main emosi seperti “Nak buat rmh? Buat renovation?area Muar? Melaka?.. Bla, bla,bla”.

Buat ads pd audiens2 sasaran dia di Muar, Batu Pahat, dll..

Buat ads RM36 jer, dpt cost per click 2 sen. Murah gilers. Kos dptkan sorang trafik 2 sen jer..Dari ads dpt 40 call/wassap. Dlm masa 3 minggu tu, dpt close 8 klien, dgn total kos RM480k.. Rumah, mmg la mahal.. Tapi untung agak2 berapa? Ada 40%? 50%? Cer tya geng tukang rmh.. Ni pun ada 10 org lg tggu confirmation..

Ihsan close sdri klien2. Takkan suh bapaknya plak kan? Antara cara dia close, dia gunakan nama bapaknya dlm wassap/call tu. Kebetulan bapaknya ustaz, ada kredibiliti, ada trust.. Mmdahkan proses closing.. Antara teknik closing tg byk dia gunakan, adalah..

  • TANYA SOALAN…
  • JWAB PANTAS
  • BERI INFO CKUP PADA PROSPEK

(Tulis tau tips ni)

Bapak si Ihsan ni terkejut bila dpt byk job.
Beliau mcm tak percaya..!

“ABANG, KO TOLONG STOPKAN IKLAN, X PAYAH KEJAR DUNIA SANGAT!”

Sampai mcm tu skali ayah beliau kata..! Gembira bercampur marah.. huhuhu…

Org dah tlg, meh plak bapaknya.. Hehehe.

Kata Ihsan, semenjak duduk dlm logistik sifufbads, dia x lepak dah dgn org2 besar, dato datin, x lepak dah dgn org2 yg negatif. Dia kini byk lpak dgn org2 bisnes, especially alumni sifufbads. “Dok dgn org bjya, kita pon bjya tau”, kata Ihsan.. Slps balik dgn En Zaaba owner NdLife..(org gomen yg dah bhnti, fully buat bisnes online)

Ok tu jer la citenyer..

Nak share skit sini.

1. BUAT BISNES TU BIAR FOKUS

2. SENTIASA DUDUK DLM LOGISTIK ORG POSITIF

3. SAPA KATA BLEH BUAT UNTUNG BESAR DGN KOS MINIMA? KAN BLEH JUAL MENDE2 MHL SPT SERVIS, RMH,

4. ILMU YG KITA ADA, X SEMESTINYA BUAT UTK BIS KITA JER. KITA BLEH BUAT UTK BISNES LAIN JUGA. BIS FAMILY KE..

5. DGR KATE ORG TUA, JGN MELAWAN!

PS – nak cari tukang Indonesia la blik ni, buat servis buat rmh/reno

Komentar (1)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!