Sakit Buah Pinggang Stage 4 Bukan Penghalang

 

anidanita

Dulu akak ni surirumah sepenuh masa.. sekarang usahawan sepenuh masa.

Sebelum ni, dia banyak buat dropship untuk baju ibu mengandung.

Lepas buat dropship, beliau mula amik stok dari kedai yang dia buat dropship. Sales sehari, ada la 2-3 bungkus je.. kadang-kadang tu takde sales langsung. Sedih betul!

Beliau tergerak hati nak guna Fb Ads lepas tengok ada banyak iklan keluar di News Feeds. Try buat sendiri, hancusss.. hangus semua duit.

Satu hari, terjumpa iklan seminar Sifufbads.. terus dia join. Siap join program mentoring Sifufbads lagi. Dah la time tu tengah takde duit.. terpaksa la gadai barang-barang kemas.

Memang SERIUS nak buat bisnes ni!

Lepas praktikkan apa yang diajar dalam program tu, income dari RM1000 sebulan terus melonjak naik ke RM2k sebulan. Sales tak henti-henti masuk..

NON-STOP!

Sampai tak larat nak buat sorang-sorang sebab badan selalu tak sihat. Terpaksalah minta tolong suami, goda suami berhenti kerja.. siap offer gaji lagi tu. Pehh.. banyak betul duit akak ni!

Kemudian, beliau buat produk sendiri.. Set Bersalin Danita. Pakaian untuk ibu-ibu mengandung. Pada tahun lepas je, lebih 600 set bersalin dapat dijual. Sape-sape yang berminat nak jadi agen, boleh la terus tanya beliau..

BACA KISAH KAK DANITA..

” Nama saya Anidanita, suami panggil Danita. Saya bermula bisnes online ni lebih kurang 5 tahun lepas, saya seorang surirumah tangga sepenuh masa.

Memang hasrat hati mahu bekerja, namun apakan daya.. saya adalah seorang pesakit buah pinggang. Saya dah buat hemodialisis hampir 12 tahun.

Nak dijadikan cerita, saya memang tak boleh bergerak jauh disebabkan rawatan ini. Setiap minggu saya WAJIB pergi ke hospital untuk rawatan hemodialisis.

Kekangan ini buatkan saya saya buntu.. buntu sesangat. Saya ada terfikir juga nak bantu suami yang masih bekerja makan gaji untuk menyara kami sekeluarga. Suami seorang pemandu ketika tu..

Disebabkan penyakit yang saya hadapi ni, memang banyak masa terluang. Duk rumah, kemas rumah, cuci pinggan, sapu sampah..

Namun begitu, saya tak pernah salahkan takdir. Saya sentiasa berdoa kepada Alllah untuk permudahkan jalan untuk bantu keluarga saya.

Lalu, saya nampak peluang buat duit dari sistem dropship untuk baju mengandung. Almaklumlah, xde duit pun nak kuar modal time tu. Saje nak mencuba apa yang termampu ketika itu.

Oklah, sehari ada la sales tapi x banyak, pelan-pelan dari untung dropship amik stok dari butik yang saya dropship tu, lama-lama pandai amik stok kat sumber butik tu.

Permulaan bisnes saya hanya menjual baju mengandung dan bengkung. Parcel hari-hari adalah 2-3 bungkus, kadang-kadang x de pun. Sedihh..

Masa saya start bisnes, saya bersama kawan-kawan.. tapi kawan-kawan bisnes sorang demi sorang jatuh tersungkur. Tiada pelanggan online..

Saya pun nak tersungkur dah pada masa tu. Tunggu masa nak tutup kedai je..

Satu hari, tergerak hati nampak fb ads yang banyak lalu kat newsfeed, cuba-cuba buat sendiri tanpa ada ilmu, memang hangus macam tu je duit. Sehinggalah terjumpa iklan seminar SIFU FB Ads so saya pergi. Dari situ saya nampak kelemahan-kelemahan saya, terus saya ikuti program ‘mentoring’ Sifufbads.

Masa tu memang xde duit, tapi entah dari mana keberanian main register je, baki fikir kemudian dan apa saya buat saya gadaikan barang kemas saya, redahhh je..

Semasa 2 hari program tu, saya praktikkan dan masa tu jugak iklan saya mula dapat respond dan mula buat jualan, hari kedua dah sibuk layan customer..

Alhamdulillah, masa tu x berapa pandai sangat perihal keuntungan, amik untung RM10 je, sehari sampai 50-70 parcel jual bengkung je, letih sangat. Bila pergi kelas-kelas tambahan sifu, Sifu ajar buat multiple source of income, dari situ saya belajar bagaimana nak tingkatkan keuntungan.

Yang bestnya bila ada masalah ads, Sifu Jamal akan bantu saya selesaikan masalah, BEST!

.. Lama kelamaan memang dah x terhandle nak buat sorang-sorang dengan keadaan kesihatan yang x berapa mengizinkan, ajak suami berhenti kerja, mula-mula dia x confident, saya bagitau.. x pe saya akan bayar gaji dia sama gaji dia bekerja.. yey!! Alhamdulillah semuanya dipermudahkan, dan sales makin meningkat.

Alhamdulillah, kini kami mempunyai produk sendiri iaitu Set bersalin Danita yang baru dilancarkan bulan 11.2014, dan lebih 600 set bersalin dapat dijual. Kami sedang mencari agen diseluruh Malaysia untuk penjadi pengedar SET BERSALIN DANITA.

INCOME TAHUNAN? Alhamdulillah..

Bulanan? Nak dekat juga RM100k sales..

Kini, kami juga sedang dalam production menjahit koleksi pakaian mengandung di bawah label Oh! Mama yang mesra nursing dan boleh dipakai seharian selepas mengandung.

Tanpa fb ads, mungkin SET BERSALIN Danita tak akan secepat ini untuk diketahui dan dipercayai pelanggan.. sebab banyak pesaing yang sedia ada sudah bertapak bertahun-tahun.

Kami sentiasa memberi awareness mengenai produk baru set bersalin ini melalui fb ads. Kos marketing tersangatlah murah kalau nak dibandingkan dengan kos pengiklanan di media massa atau cetak yang sangat mahal.

Hidup saya berubah 360 darjah, dari seorang yang meratapi nasib kecewa dengan keadaan kesihatan, kini saya lebih positif dan dapat sedikit sebanyak membalas budi dan membahagiakan mak ayah saya.

Alhamdulillah, pada April 2014, saya dan suami bawa Mak dan Mak Mertua saya mengerjakan umrah bersama-sama.

Oleh itu, belajarlah berniaga dengan guru yang betul. Tanpa ilmu.. memang bakar duit.

Biarlah apapun kekangan dan kesakitan yang kita hadapi, ia bukanlah faktor penghalang untuk kita mencapai impian yang diinginkan dan terus melangkah maju ke hadapan.

KEEP POSITIVE!

Anidanita bt Kanapi (Danita),
~ Pengasas Danita Maternity Store.

Begitulah kisah seorang surirumah yang kuat semangat. Dari takde duit, buat dropship.. kumpul modal, start buat produk sendiri, belajar dari guru yang dah berjaya.

Beliau tak berhenti setakat itu sahaja. Sekarang, beliau sedang dalam proses production untuk menjahit koleksi pakaian mengandung di bawah label Oh! Mama. HEBAT!

Walaupun ada penyakit yang sukar dirawat.. masih terfikir nak buat bisnes. Niat nak tolong suami dan keluarga. Itulah KUNCI kejayaan beliau. Untung la dapat bini cam gini…

ADA SESIAPA RASA TERINSPIRASI DARI KISAH BELIAU?

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. rudy says:

    Sy brminat..cmner crnye?

  2. Fisol says:

    Maa sya Allah, saya sangat suka membaca cerita dan perkongsian Anidanita, memang sangat memberi motivasi kepada saya….tahniah buat cik anidanita dan suami, semoga saya dapat mengikut jejak kalian juga…..

  3. su says:

    ada cerita dari orang2 lain lagi tak

    1. ada lagi, boleh baca lagi di blog sifufbads.com

      1. Am says:

        Assalamualaikum sifu…saya berminat jgk nk ikot mcm Puan Aninadita…tpi mcm mne yee…saya x de asas pon

  4. Ruben Walter says:

    ¿Quiere vender su riñón por dinero urgente debido a sus problemas financieros. El Hospital Manipal necesita urgentemente donante de riñón O + ve y A + ve. Si alguien está dispuesto a donar riñón por favor contáctenos inmediatamente hoy. Para su riñón. Póngase en contacto con nosotros inmediatamente, info.manipalhospital@citromail.hu

    Contáctenos ahora .. (info.manipalhospital@citromail.hu)

  5. Daud Mohamad says:

    Cekal sungguh puan..moga terus maju dalam bisnes yang puan lakukan

  6. MRS MARIE says:

    Ini adalah kisah hidup sebenar tentang saya Miss marie dan Dr.Raj di hospital narayana, yang saya berikan satu buah pinggang saya untuk mendapatkan wang dan dia telah membayar saya sejumlah wang ($ 290,000,00usd dolar) sejumlah wang beberapa hari sebelum pemindahan itu berlaku , saya sangat miskin dan saya mendapati sukar untuk saya makan, saya dapat melihat kesaksian membicarakan bagaimana Doktor Raj memberi ganti rugi kepadanya dengan memberikan buah pinggangnya oleh seorang ken Sean yang mengatakan sesiapa yang berminat
    harus memberikan percubaan dan kembali kepada kesaksian, saya menyalin e-mel sebagai (narayanahealthcare.in@gmail.com) dan menghantar e-mel kepadanya dalam waktu kurang dari tiga jam saya mendapat balasan dari Doktor dan kami tawar-menawar dan saya mengambil langkah berani semua perjanjian yang perlu, dalam beberapa hari lagi saya dibayar seperti yang telah dipersetujui oleh kami berdua dan tarikh telah diambil untuk operasi dan beroperasi kepada saya untuk menyelamatkan pesakit tanpa sebarang masalah dan saya mendapat wang tunai saya, saya kini menyelesaikan kewangan dan tegas, jangan teragak-agak hubungi hospital (narayanahealthcare.in@gmail.com)
    Masalah kewangan saya sudah berakhir dalam kehidupan dan saya gembira sekarang. TERIMA KASIH TUHAN

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Sedangkan laut lagi bergelora ini kan pula dunia bisnes Mana
  • Dalam era ini digital marketing adalah salah satu senjata WAJIB
  • Founder wajib kenalpasti prospek utk bisnes merekabila dah kenal mudahla
  • PERJUANGAN 19612018 YANG MENJADI INSPIRASI  Mula2 dulu aku berasa
  • Selesai tadi Part 1 Cut Cost marketing sharing LIVE tadi
  • Jadi seorg leader ni bkn shj perlu jdi pemikir yg
  • KERANA SAYANGKAN IBU SANGGUP KORBAN MASA MUDANYA  Nur Farah
  • SATU RAHSIA YG PATUT ANDA AMBIL DARI KISAH IBU MUDA
[Free Video] Founder’s Foundation
[Free Video] Founder’s Foundation

Didedahkan! Founder’s Foundation Video Yang Bakal Menyelamatkan dan “Mengangkat” Bisnes Anda dari Hampir Mati Kelemasan di Benam Lumpur! Anda bakal pelajarinya dalam video bersiri ini.. dan ianya PERCUMA jer..