ANAK NELAYAN INI BUKTIKAN’ DIA MAMPU BERGELAR SAUDAGAR TANAH ARAB!

Anda Foundr bisnes? Elok sangat baca ni!! (kalayu bukan pun boleh je teruskan bacaan..ambil aura hehehe)

Haaaa… Harini sifufBads nak share satu story student namanya Salim.. Founder Saudagar tanah arab jual product bermusim, product rare ni!! Jauh nun di tanah Arab hehe

Kalau korang nak tahu, kisah di sebalik bakal jutawan ni bukan mudah! Asl org kmpung kuala perlis..ayah nelayan dan ada bisnes , lepastu meninggal.. Jadi as anak sulung, dia nekad nak bantu bisnes slow slow.

“walaupun da habis kelas , rasa tak cukup lagi bukan soal belajar digital semata tapi saya suka circle dan inspiration”

Dia cakap lagi “bukan belajar pasal digital je, tapi kita urus kewangan , cara nak kembangkan business . so Founder ni kena tahu semua”…. Korang rasa betul ke tak?

MACAM MANA BOLEH TERJEBAK DGN SIFUFBADS?

Asalnya lepas bisnes drop, dari circle sifufbads jugak . dari free ticket yg di belanja kenalan jer , rezeki . then lepastu rasa selesa dgn sifu terus masuk kelas lain. masa sy join kelas yg mahal tu , cash ada 15k jer. mmg ada tu jeee. 😭

“kita mmg ada 15k je ni awak kalau join kelas ni habis laa saving saya”

“xpe invest utk ilmu insyaAllah ada hikmah dan masatu saya rasa miskin”

PRESSURE BUTTON UNTUK UP KAN BISNES…..

Dari situlah startnya pressure button utk naikkan sales lagi .2 bulan lepastu masuk balik dan syukur dah pulang modal… so lesson di sini, dia hilang rm15k..Tapi masuk balik berganda!

Sifu pesan “Focus pada apa yang bagi impact..”

Kalau dulu semua benda dia nak try jual mcm barang2 dari mekah  dan madinah. Kejap nak ni ,kejap nak tu ..

“Focus satu tu dulu, baru boleh grow lebih lagi..”

Dengan teknik2 dan strategy yg Salim ni guna, Alhamdulillah..Sekarang  dia dah ada kedai dekat Madinah dan jugak ‘tapao’ kawasan Perlis..

Alhamdulillah , masa awal2 join kelas tu 10k je lepas 2 bulan naik sikit 40k tup tup tup! Jadi 6 angka! Ya Allah happy nya dia masatu.. orang putih cakap ‘Work hard paid off’ hehe

“Memang ada turun naik , tapi dgn ilmu dari Sifu ,dari rasa takut2 tapi skrg dah ada roadmap , nak capai 1m tu senang je”

Jadi…. Dia target tahun ni nakbawa nama “Saudagar Tanah Suci” ke next level Aaaaminn

Korang dapat sesuatu dari sharing story ni?? Korang nak ke kami bantu untuk impove bisnes, improve diri sendiri atau pun team macam Saudagar Tanah arab ni?

Kalau serius nak dibantu, klik link di bawah ni..

>> https://sifufbads.com/foundr4

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

13/02/2020
Foundr Chapter 4.0
Residensi UTM KL

18/01/2020
2Comma Secret
Holiday Villa, Subang Jaya

26/10/2019
Missing Chapter IG Ads 2.0
Wisma Mca, 163, Jalan Ampang, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Follow Instagram @sifufbads

  • Tak kisahla berapa banyak ilmu yg korang ada yg penting
  • Manusia ni bila dia jelas dgn big why kenapa? Mengapa?
  • YOU ARE WHAT YOU THINK! Perubahan bermula dari
  • Aiman Tino pn adee ??tak sangke mude2 lg dah ada
  • HABIS DAH CEO MEET UP EVERLY!! Wuhuuu!! First
  • Haa korang mesti pernah try kan antara apps kat atas
  • 3 EASY TIPS SEDUT DATABASE!! Database prospekcustomer sgt penting
  • Pencipta watak Peter Pan JMBarrie pernah berkata Saat anda meragui
INSTAGERAM
INSTAGERAM

Jika Buku “INSTAGERAM” Ini Bakal Bantu Jimatkan Kos Marketing, Naikkan Conversion & ROI Bisnes… Anda Minat Nak Tahu? Isi Form Ini Sekarang!