Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Ambo Baru Buat FB ADS Bule Doblah 2015 Jah…

Diterbitkan pada Sep 13, 2016 oleh

mohd-roziman-khatib

Kisah inspirasi abe Klate kito nih..

Pernah bergelar penjawat awam, pada tahun 2007.. beliau dah mula berjinak2 dlm dunia bisnes.

“Ambo baru buak fb ads sebulan jah…”

“ Bermula dari berniaga di kaki lima masjid setiap hari Jumaat 4 kali sebulan > berniaga pasar malam 3 hari seminggu > berniaga bazaar larut malam dari jam 9 malam ke 3 pagi.”

Skrg, beliau telah membina empayarnya sendiri dgn menjadi pembekal & pengimport terbesar di kalangan bumiputra dlm produk yg berkonsepkan TAKTIKAL utk badan2 beruniform kerajaan dan korporat.

“ JUAL PRODUK YG ORG SUKA, BUKAN APA YG KITA SUKA”

Cara beliau mudah! Semua produk yg beliau jual adalah berdasarkan maklumat dari customer.

Beliau suruh staff TANYA customer;

.. Apa jenis produk permintaan terkini?
.. Apa konsep permintaan terkini?

Dari 2 soalan ini, beliau tahu apa produk yg ada permintaan tinggi. Jadi, beliau hanya import produk yg customer nak.

–> NOTA: KUMPUL DATABASE DAN BUAT SURVEY (Penting tau!)

MANA DAPAT PRODUK2 NI?

Kesemua produk ini DIIMPORT dari negara2 pengeluar seperti China, Thailand, Cambodia, Vietnam dan Indonesia. Semuanya berkonsepkan taktikal sama ada utk kegunaan rasmi kerajaan, fashion dan kelengkapan peralatan utk pengemar SUKAN LASAK. Ada lebih dari 1000 item yg dijual.

Bermula tahun 2009, beliau ambil keputusan utk serius dlm bidang perniagaan dgn menjadi PEMBEKAL kpd peniaga sektor kerajaan dan korporat melalui anugerah tender @ sub-tender.

Walaupun terpaksa bahagikan masa bekerja dgn berniaga, tapi dgn MATLAMAT yg jelas dan FORMULA yg tepat.. beliau dpt FOKUS dgn apa yg ingin dicapai!

Masa yang diambil 2 tahun…

Pada penghujung 2010, beliau terus fokus 100% kepada bisnes. Beliau ambil keputusan utk letak jawatan sebagai penjawat awam.

BAGAIMANA MULA GUNA FB ADS?

Dgn pengalaman hampir 7 tahun dlm bidang bisnes konvensional, pada penghujung tahun 2014.. beliau mula berjinak dalam bisnes ONLINE. Pada awal tahun 2015, beliau mula cuba gunakan fb ads sebagai satu alat pemasaran dlm bisnes.

BARU SESANGAT…

Hasil dari iklan yg dibuatnya ada, tapi taklah mcm orang lain. Yela, dia pun cuma belajar sendiri. Ada rakan2 yg pernah ajar, baca dari panduan yg ada di pasaran tentang fb ads.

BERGURU…

Pada November 2015, beliau dipaksa oleh kawan di Kota Bharu utk hadirkan diri ke seminar Sifufbads di Menara PGRM bersama isteri.

Tpksa dtg..

Sebelum ni, beliau hanya belajar buat fb ads sendiri je. Tak pernah teringin pun nak masuk kelas fb ads..

“Saya rasa apa yang saya buat iklan (fb ads) sebelum ni karut. Mana tak nya, main langgar je buat iklan. Tapi, masih la dapat hasil dari iklan tersebut RM1k – RM1.5k sehari..”

Saya decide utk bermentorkan dgn sifufbads slps direkomenkan oleh mentee sifufbads yg lama smsa lepak2 di Klantan ..

Slps bljr, berguru, ada mentor, lonjakan bisnes tahap gaban berlaku…

JUAL PAKAIAN ASKAR..

Sales dari RM30k-RM50k sebulan meningkat ke RM150k sebulan! Tu baru sales dari ONLINE! Sales offline belum kira lagi..

Cincai2 dlm 300k juga tu..

“ Apa yg ditegur oleh sifu, belum habis buat semuanya. Saya akan cuba baiki apa yg silap. Tq Sifufbads yg tersangat luar biasa”

BISO ORE KLATE KITO…

3 tips utk anda…

1) MENTOR

Nak jadi seorang yg pakar dlm sesuatu bidang? Carilah sifu! Dgn adanya sifu, laluan utk kita berjaya lebih pantas! Tak perlu lagi langgar dinding! Sifu akan tunjukkan laluan yg betul..

2) MEMBACA

Salah satu cara nk tambah ilmu adalah dgn membaca. Malas membaca? Tak boleh la gitu.. nak berjaya kena la byk membaca! Jgn malas! Org yg berjaya adalah org yg byk membaca..

3) PENGALAMAN

Ini guru terbaik kita! Susah senang, gagal berjaya, untung rugi.. semuanya adalah pengalaman yg berharga. Lagi byk pengalaman yg kita dpt, lagi byk perkara yg kita dpt pelajari dan perbetulkan.

TIPS LAGI – BUAT APA PRODUK YG ORG LAIN X JUAL…RARE! TP ADA DEMAND…

Ops! Dah tulis panjang2, lupa lak nak kenalkan Abe ni..

Saya kenalkan.. Mohd Roziman Khatib berasal dari Bachok, Kelantan.

SEKIAN…

Komentar (0)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!