Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Hanya Berniaga Secara Part Time, Lelaki Ini Berjaya Capai Jualan 5 Angka Sebulan!

Diterbitkan pada Sep 12, 2016 oleh

hazman

Seorang yg masih lagi bekerja dan jalankan perniagaan secara part time. Beliau merupakan ejen kepada produk flashcard 4D. Tak tahu produk apa tu? Anda boleh cari fanpagenya “SUPER 4D”. Produk yg cukup unik & jarang dijual di FB.

Saya kenalkan, Hazman bin Jailani berumur 35 tahun, mempunyai 1 isteri dan 5 org anak.

Anak ada 5 org, masih lagi bekerja.. camne Hazman uruskan masa utk bisnes? Ada masa ke nak buat iklan?

“Buat masa skrg, saya hanya buat bisnes bersama isteri. Kami berdua je! Bayangkan kami ada 5 org anak yg masih kecil, nak jaga siang malam. Mmg takde masa! Jadi, apa yg saya buat adalah buat iklan pada tgh mlm. Lps balik rumah pkul 6-7.. kena fokus utk jaga anak sambil layan sms/whatsapp. Dlm pkul 11-12 mlm barulah saya mula buat & edit iklan.”, kata Hazman.

Sebenarnya Hazman takde niat pun nak berniaga di FB, tapi atas desakan isteri. Isteri yang paksa beliau buat bisnes online. Siap bayarkan lagi utk pergi belajar dengan SifuFBads.

Selepas terinpsirasi dari kisah Pak Cik Coway yg berumur 65 tahun. Hazman rasa tercabar dan ingin berguru dgn Sifu Jamal dgn lebih dekat.

Mula belajar dgn takde produk sendiri. Hanya jual sebagai ejen drosphip saja. Tapi malangnya.. masa sifu mengajar, iklan yang Hazman buat tak lepas2. Asyik “not approved” je. Jadi, beliau stress. Sehingga beliau terpaksa tukar produk & pinjam produk org lain ( flashcard 4D) utk jadikan sebagai bahan belajar buat fb ads.

Hazman sgt bertuah kerana selama 3 bulan jual produk ini, Hazman telah jadi salah satu ejen yg top. Tahniah saya ucapkan!

Bulan pertama, berjaya jual 500 unit kad. Sales lebih RM20k dan kemudian meningkat ke RM25k. Sales terkini bulan April, dah capai RM45.6k. Alhamdulillah!

Bagaimana Hazman lakukannya?

“Rata2 di fb, produk yg dijual adalah pakaian, kesihatan dan kecantikkan. Jadi, agak susah nak bersaing jika kita ni masih baru. Atas nasihat dr Sifu Jamal, saya pilih utk jual produk rare yg ada demand.”, pesan Hazman.

Macam tu je caranya. Ianya berkaitan dgn produk yg kita jual! Jika salah pilih produk, kita boleh rugi besar.

Ya.. pemilihan produk sgt penting! Lebih2 lg jika anda org yg baru nk belajar buat bisnes. Cara paling mudah nak menjual di FB adalah jual produk rare.

Mana nak cari? Kena la rajin buat kajian. Carilah produk yg demand tinggi tapi susah dijumpai di FB.

Cuba kaji gunakan Google Trend & Keyword Planner. Ambil skit masa utk buat kajian. Jgn malas! Anda malas, anda jugalah yg rugi..

Baru nk start bisnes online? Inilah “first step” yg anda perlu lakukan skrg! Yes.. now!

Komentar (0)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!