Doktor Berniaga Food Truck

Asalnya doktor ni hanya nak tolong “sambung bayar” truck adiknya..Tapi lain lak jadinya..Dari hanya nak tolong, kini “dikejar” oleh peminat western food di area Kola T’ganu melalui bisnes foodtrucknya, sampaikan x ckup tangan dibuatnya..

MEMPERKENALKAN…

“Assalamualaikum, sy Dr. Norzila bt Tengah..Disamping ada sebuah klinik, sy gak menjalankan bisnes foodtruck Makang Sedak di area Kuala Terengganu”

ASAL NIAT TOLONG ADIK BERADIK…

“Pada asalnya, sy niat nk tolong adik2 sy yg masih tak de keje time tu..Di klinik, hnya perlukan 3 org staff jer..Time tu gak, adik sy dh beli foodtruck dan beliau tak mampu nk “tanggung” dan dari situ sy take over truck tersebut dan memulakan bisnes makang sedak ni”

MULA “JATUH CINTA” DI CHAPTER M

“Sy mula kenal Sifufbads dgn lebih rapat time di Chapter M 2015..Time tu masih lg blur2 dan tak bape faham lg..Tk hbis di situ, sy pegi lak Chapter S bulan Oct 2016..”

PAKSA ADIK BERADIK “LIKE” PAGE

“So, lps jer hbis Chapter S tu, trus buat page Makang Sedak ni..Time tu gak minta adik beradik semua “LIKE” page..ada la 10 likes time tu..heheh”

Masa tu beliau hanya main “langgar” jer buat iklan..Dh tk consider CPC bape? CTR bape? Kos bape?

TAPI…

Bila join program dgn Sifufbads, buatkan beliau LEBIH faham nak buat fbads dan cara nak monitor dan analisis data iklan…

SALES START BERUBAH…

“Alhamdulillah, sales Makang Sedak ni start berubah lps join program Sifufbads ni..Bayangkan dari sales sy hanya sekitar RM5k sebulan, kini dh mampu jana sales dlm 5 angka sebulan..”

HANYA GUNA TEKNIK BANYAK GAMBAR JER..

“Sy hanya gunakan satu teknik jer dari dulu sampai skrg..Iaitu teknik banyak gambar..hehe..Tu jer yg sy tahu guna..Alhamdulillah, melalui teknik tersebut sales sy berubah sgt positif..”

TONJOLKAN “USP” PD MENU…

“Sy xde teknik2 rahsia utk “tarik” org dtg, tapi hanya menggunakan KEUNIKKAN menu sy jer..Sbb menu di Makang Sedak ni, 100% homemade dan bukannya readymade..So, dari A sampai Z, team Makang Sedak yg sediakan..Dan nama2 menu pon berlainan pada tempat lain..Sbgai contoh Beger Singer, Mokbol, Tortilla, Potam dan lain2 lagi”

HANYA TAMPAL KERTAS LAMINATE JER..

“Sblm join program Sifufbads ni, foodtruck sy tu kosong jer..Tk de sticker ape2 pon..Yg plg best, menu hanya print pastu laminate, kendian tampal…hehe..Pastu, kita parking kat Pantai Batu Burok dan tunggu customer..”

TAMBAH BIL. FOODTRUCK

“InsyaAllah, dlm masa yg terdekat..Sy akan menambah bilangan foodtruck utk tampung permintaan yg tinggi skrg..Dlm masa yg sama, sy kan membesarkan kedai yg sedia ada juga..Dan sy juga plan utk follow brand2 besar mcm KFC ke MCD…”

PESANAN KPD BISNES OWNER…

Jika anda ingin lihat bisnes anda terus maju..Carilah guru yg proven dan yg boleh guide anda utk berjaya…Dan paling penting, jgn berhenti menuntut ilmu wlaupon sales dh berjuta juta…

Haa..Sape sangka, dari seorang doktor di klinik boleh membuka bisnes foodtruck secara part time..Jika beliau boleh, nape anda tidak?

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. lalalunabella says:

    Alhamdulillah!!!

    Tahniah Doc..bella bangga sgt dengan kejayaan Doc..
    Bella mmg suke sgt sume sandwich Doc..Doc bole sediakan sandwich ikut selera bella..
    Ni yang paling bella suke tentang Makang Sedak!!

    I love u Doc..Moga terus berjaya!!
    Buktikan anak Melayu Islam mampu mencipta kejayaan yang LUAR BIASA!

  2. Tahniah Doc..

    Mmg superb.. Dari Usaha Menolong Adik2, Allah Luaskan Lagi Rezeki Doc Hingga Menjana 5 Angka Sales Sebulan.

    Ikhlas Dari,
    -MFF Perfume Tahan Lama-

    #PewangiTahanLama
    #Aorabodyspray
    #AoraCarPerfume

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Ramai usahawan diuji teruk dlm bisnes Buat apapun tak menjadi
  • Untuk kuatkan TRUST orang pada brand anda di onlineAnda sebagai
  • Untuk WIN dlm bisnesLagi2 yg ramai pesaingContent marketing adalah penyelamat
  • Bagaimana founder nfhboutiquegallery yg baru berumur 25 thn ini generate
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • Wanita ni pernah masuk lokap gara2 gagal bayar KWSP pekerjaTapi
  • Siapa cakap student tak boleh buat sales 6 angka sebulan?
  • Urang lain mau jd founder kamu jadi founder jugak! Tapi
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!