Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Doktor Berniaga Food Truck

Diterbitkan pada Jun 16, 2017 oleh

Asalnya doktor ni hanya nak tolong “sambung bayar” truck adiknya..Tapi lain lak jadinya..Dari hanya nak tolong, kini “dikejar” oleh peminat western food di area Kola T’ganu melalui bisnes foodtrucknya, sampaikan x ckup tangan dibuatnya..

MEMPERKENALKAN…

“Assalamualaikum, sy Dr. Norzila bt Tengah..Disamping ada sebuah klinik, sy gak menjalankan bisnes foodtruck Makang Sedak di area Kuala Terengganu”

ASAL NIAT TOLONG ADIK BERADIK…

“Pada asalnya, sy niat nk tolong adik2 sy yg masih tak de keje time tu..Di klinik, hnya perlukan 3 org staff jer..Time tu gak, adik sy dh beli foodtruck dan beliau tak mampu nk “tanggung” dan dari situ sy take over truck tersebut dan memulakan bisnes makang sedak ni”

MULA “JATUH CINTA” DI CHAPTER M

“Sy mula kenal Sifufbads dgn lebih rapat time di Chapter M 2015..Time tu masih lg blur2 dan tak bape faham lg..Tk hbis di situ, sy pegi lak Chapter S bulan Oct 2016..”

PAKSA ADIK BERADIK “LIKE” PAGE

“So, lps jer hbis Chapter S tu, trus buat page Makang Sedak ni..Time tu gak minta adik beradik semua “LIKE” page..ada la 10 likes time tu..heheh”

Masa tu beliau hanya main “langgar” jer buat iklan..Dh tk consider CPC bape? CTR bape? Kos bape?

TAPI…

Bila join program dgn Sifufbads, buatkan beliau LEBIH faham nak buat fbads dan cara nak monitor dan analisis data iklan…

SALES START BERUBAH…

“Alhamdulillah, sales Makang Sedak ni start berubah lps join program Sifufbads ni..Bayangkan dari sales sy hanya sekitar RM5k sebulan, kini dh mampu jana sales dlm 5 angka sebulan..”

HANYA GUNA TEKNIK BANYAK GAMBAR JER..

“Sy hanya gunakan satu teknik jer dari dulu sampai skrg..Iaitu teknik banyak gambar..hehe..Tu jer yg sy tahu guna..Alhamdulillah, melalui teknik tersebut sales sy berubah sgt positif..”

TONJOLKAN “USP” PD MENU…

“Sy xde teknik2 rahsia utk “tarik” org dtg, tapi hanya menggunakan KEUNIKKAN menu sy jer..Sbb menu di Makang Sedak ni, 100% homemade dan bukannya readymade..So, dari A sampai Z, team Makang Sedak yg sediakan..Dan nama2 menu pon berlainan pada tempat lain..Sbgai contoh Beger Singer, Mokbol, Tortilla, Potam dan lain2 lagi”

HANYA TAMPAL KERTAS LAMINATE JER..

“Sblm join program Sifufbads ni, foodtruck sy tu kosong jer..Tk de sticker ape2 pon..Yg plg best, menu hanya print pastu laminate, kendian tampal…hehe..Pastu, kita parking kat Pantai Batu Burok dan tunggu customer..”

TAMBAH BIL. FOODTRUCK

“InsyaAllah, dlm masa yg terdekat..Sy akan menambah bilangan foodtruck utk tampung permintaan yg tinggi skrg..Dlm masa yg sama, sy kan membesarkan kedai yg sedia ada juga..Dan sy juga plan utk follow brand2 besar mcm KFC ke MCD…”

PESANAN KPD BISNES OWNER…

Jika anda ingin lihat bisnes anda terus maju..Carilah guru yg proven dan yg boleh guide anda utk berjaya…Dan paling penting, jgn berhenti menuntut ilmu wlaupon sales dh berjuta juta…

Haa..Sape sangka, dari seorang doktor di klinik boleh membuka bisnes foodtruck secara part time..Jika beliau boleh, nape anda tidak?

Komentar (0)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!