Part Time Jual Sabun, Income Wanita Ini Dah Melebihi 2x Kerja Oil & Gas

Utk kali ni, Sifufbads akan memaparkan satu kisah yg agak memberi motivasi dan inspirasi kpd golongan yg bekerja tapi dlm masa yg sama berbisnes secara part time…

Sebenarnya, agak susah utk Sifufbads utk “korek” rahsia kejayaan bisnes gadis comel ni yg jugak pemilik bisnes Glow Gelenggang. Mana tak nya, beliau terlalu sibuk dgn kerjaya hakiki dan jugak bisnes..

Tapi, akhirnya Sifufbads berjaya gak mendapatkan kisah beliau kali ni..Semoga kisah ni memberi inspirasi kpd anda yg masih lg bekerja tp buat bisnes dlm masa yg sama..

“Nama sebenar sy, Hasmee Mariani binti Abdul Ghani atau lbh dikenali sebagai Emy atau Momoy. Sy bekerja di Terengganu. Pemegang degree holder in Civil Engineering.Tapi bekerja dalam bidang O&G dan Petrochemical sudah 8 tahun”

Sepanjang Sifufbads kenalinya, boleh dikatakan beliau merupakan seorang yg pemalu tapi sangat tekun dan semangat dlm bisnes..Walaupon ada org kata, kalo nak berbisnes ni tak boleh malu..Tapi momoy berjaya membuktikan yg org pemalu pon boleh berjaya…

Bila ditanya bagaiman beliau kenal dgn Sifufbads?..Ini jawabnya..

“1st kenal dengan Sifufbads ni dari blog & email. Boleh kata setiap minggu mesti ada email dari Sifufbads. Selalu juga baca kisah-kisah inspirasi dari page Sifufbads. Tapi masa tu cuma suka-suka baca jer sebab aktif berblogging.”

“Masa ni walaupun tahu Sifufbads ni buat online bisnes training tapi still blur2 Sifufbads ni coaching apa sebab tak faham fbads tu apa.”

TERIMA EMAIL CHAPTER M

“Satu hari tu, Momoy dapat email sifu pasal Chapter M, Momoy join walaupun tak tahu tu seminar tu untuk apa sebenarnya. Lagi satu nak tengok betul ke apa yang student Sifufbads cerita dalam FB ni..”

SATU APA PON X FAHAM…

Masa seminar tu, tak faham pun apa yang Sifufbads ajar lagi-lagi yang bab teknikal FBads.. Blur Habis time tu… Tapi sebab tengok kesungguhan Sifufbads mengajar tu memang serius buat Momoy betul-betul kagum dan environment duduk dalam circle tu memang berbeza giler dengan bidang kerja Momoy.”

Mengikut cerita, beliau tak pernah terfikir pun nak buat bisnes ni. Tapi tak tahu mcm ne, boleh rasa nak “sambung” study FBads..So, time tu gak join program Sifufbads yg lain…Maybe time tu kagum dengan Sifufbads mengajar kot..hehhe

ORDER MASUK TAK NAK BENTI…

“Lps seminar tu, byk improvement dlm bisnes walaupun tak sehebat yang lain. Dari segi sale, Alhamdulillah hari-hari ada order yang masuk. Dari segi fanpage pun ada peningkatan fans. Isi dalam page pun sangat-sangat berbeza walaupun banyak lagi kena repair. Testimoni nampak lebih kemas. Page lebih hidup dan berisi walaupun post content kena repair banyak lagi.”

“Belajar banyak giler terutamanya dari segi teknik & formula dalam ads, USP, copywriting & gambar yang betul.”

PENANGAN PERMISSION MARKETING..

“Paling best pd 31 Mei lps, Momoy ada buat bagi sample free utk produk yg Momoy ual ni..Tahu tak, request untuk sample setiap jam melebihi 1k orang…Dan setiap hari pada pd bulan June melebihi 500 orang setiap hari berbagai bangsa dan segmen problem walaupun dah tak buat ads pon..Just bg sample free jer..”

“Lps dh bg sample free tu, ramai yg feedback dan beli full pakej..Boleh dikatakan lbih 60% yg beli..Mmg best..Kos iklan jimat”

SALES KRIK MENGERIKK…

“Awal2 buat bisnes, mmg tersangat la rilex sebab buat sale 2 minggu sekali jer..Kalau seminggu sekali pun dah happy sangat. Sebab krik-krik giler. Tiap-tiap bulan buat bisnes tapi rugi jer, takde untung.”

HARDSELL MEMANJANG…

Bila throwback balik dulu kat page, kosong dgn info dan sangat la tak menarik. Fans masa tu cuma 23 orang jer..Tu pon kekawan jer beliau jer..Yg bestnya, bagi sample free pun orang tak nak. Tak tahu nak reply kalau ada prospek pm dgn whatsapp. Copywriting jgn cakap ler, main belasah jer. Hardsell abiss..

DON’T GIVE UP…

Perkataan tu la yg menjadi TONIK mujarab beliau utk berjaya dlm kerjaya dan bisnes mcm sekarang..Tak pernah putus asa, walaupon buat iklan asyk tak jadi..Dgn berkat kesabaran, beliau akhirnya berjaya…

PESAN MOMOY…

” Utk berjaya, dengar dan cuba buat apa yang guru cakap..Selain tu, cuba tanya dan minta tips atau pendapat dari kawan-kawan yang dah berjaya…”

“Don’t give up. Buat tak jadi, buat dan terus buat. Try and adjust .Jangan jadikan alasan susah. Buat dulu.”

Haaa..Korang dh HADAM apa yg Momoy cerita tadi..Semoga korang semua TERINSPIRASI dgn kisah beliau…

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Izzat says:

    Sya ingin berjaya..dah bermacam bisnes saya buat..tapi mgkin tak de rzeki saya..sya berminat untuk berniaga online dan tambah nilai kewagan untk dri saya dan org lain..boleh bantu saya tak tuan untuk saya melangkah jauh lgi dalam arus zaman yang moden dan memcabar ini

  2. ira says:

    hari tu duduk tepi momoy ni
    tak disangka pula

  3. Rashidi Ilyas says:

    aku pernah try sampel momoy. berkesan.

Program @ Sifufbads

18/04/2019
The Foundr Chapter 2.0
Sifufbads Academy

07/04/2019
Missing Chapter IG Ads
Pulau Pinang

05/04/2019
Missing Chapter IG Ads
Terengganu

Follow Instagram @sifufbads

  • AMARAN ORANG RAJIN DILARANG BACA CAPTION DI BAWAH Ada ke
  • Haa Nak senang dapat pelanggan Kene la buat customer kenalpercaya
  • Buat apa buang masa buat marketing yg susah2 Kalau korang
  • LIMITED TIME  KINI TEMPAHAN BUKU 57 MARKETING SI PEMALAS
  • Setuju ke setuju sgt kalau SifufbBads cakap org yang ada
  • LIMITED TIME  KINI TEMPAHAN BUKU 57 MARKETING SI PEMALAS
  • YOU ARE DIGITAL MILLIONAIRE!!!    Tahniah kepada yg
  • TIK TOK TIK TOK 2 HARI LAGI   Debar
  • LIMITED TIME  KINI TEMPAHAN BUKU 57 MARKETING SI PEMALAS
MISSING CHAPTER IG ADS
MISSING CHAPTER IG ADS

Ketahui 5 Sebab kenapa Anda Patut Mulakan Instagram Advertising Tahun 2019 Ini, Atau Terus Biarkan Bisnes Anda “Tertinggal”Isi Form di Bawah Sekarang!