Pernah Dengar Pasal Teknik “Retargetting Video Engagement” Ni?

Pernah Dengar Pasal Teknik Retargetting Video Engagement Ni

Ni nak bgtau ni.. Korang tau tak yg korang boleh ‘attack’ balik sapa-sapa yg penah tengok video korang tu? Tau ke tak ni? Tak tau? Ciann iyew..

Ekceli, benda ni bukannya benda baru.. Lama dah ada.. Dulu kalau pilih objektif video views, dia akan auto-saved kan custom audience kita, maksudnya sapa yg pernah tengok video kita dia akan saved jd custom audience, pastu kita boleh retarget semula…

Faham ke faham ni..??

Tapi sekarang, cara dia lain sikit, tak sama cam dulu, kali ni lebih bergaya, lebih hensem, dan lebih ohsem.. Senang je kaedahnyer, tak perlu pening kepala..

Seriuss…

Biasa untuk retargetting kita guna fans atau WCA, yg fans tu ok la.. Tp yg WCA tu, x suma org ada website. Pastu agak rumit skit utk org baru..

So, kali ni, dengan adanya fungsi Custom Audience utk video engagement ni, tak kesahlah anda org baru ke, org lama ke, anda pn boleh retargetting pada diorang semula! Janji ada video…

Nak tahu tak caranya nihh?

“nak Sifu! Nak.. Tazaabaa..”

Okay, follow step by step yg ditunjukkan tu..

LANGKAH 1 : Masuk ke ruangan ads manager anda dahulu. Lihat bahagian kiri sekali dan klik pada all tools. Kemudian, pilih audiences.

1

LANGKAH 2 : Pilih custom audiences.

2

LANGKAH 3 : Untuk teknik ini, sila pilih ‘engagement on facebook’. Kemudian ada dua pilihan samada lead atau video, pilih video..

3

LANGKAH 4 : Pilih engagement yang anda inginkan. Anda boleh pilih mereka yang tengok video anda selama 3 saat hinggalah mereka yg tonton sehingga 95% dr video anda.

Saranan saya, jgn pilih yg 3saat.. Mungkin mereka bukan kualiti prospek. Pilih mereka yg telah tonton sekurangnya 25% dari video anda.

Walaubagaimanapun, anda boleh buat split test utk lihat mana yg lebih berkualiti.

4

LANGKAH 5 : Seterusnya, pilih fanpage yg anda inginkan dahulu. Kemudian, pilih jenis post video yg anda inginkan. Tick pada ruangan yg disediakan dan tekan continue.

5

LANGKAH 6 : Selain itu, anda juga boleh tambahkan video lain. Tapi, lg bagus kalau anda bina custom audience yang lain.

Setiap satu custom audience satu objektif video.

Seterusnya, pilih berapa lama anda ingin custom audience ini bertahan. Boleh set plg lama 180hari.

Kemudian, namakan custom audience anda. Dah selesai, klik save.

6

LANGKAH 7 : Tahniah! Anda dah berjaya bina custom audience utk video views anda. Seperti yg dimaklumkan, anda perlu tungu sehingga 30min utk digunakan dlm fb ads manager.

Sebelum menggunakannya di fb ads manager, anda boleh boost post video tersebut utk dptkn views dan retargetting semula.

7

LANGKAH 8 : Apabila dah kumpul byk views, anda boleh gunakan custom audience tersebut dlm fb ads manager anda.

Taipkan nama custom audience tersebut di ruangan custom audiences.

8

Ituu ajee.. Mudahhh sesangat!

P/S – dah tahu sila kongsikan ngn member lain..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Sedangkan laut lagi bergelora ini kan pula dunia bisnes Mana
  • Dalam era ini digital marketing adalah salah satu senjata WAJIB
  • Founder wajib kenalpasti prospek utk bisnes merekabila dah kenal mudahla
  • PERJUANGAN 19612018 YANG MENJADI INSPIRASI  Mula2 dulu aku berasa
  • Realiti dlm dunia bisnes ni tak selalunya indah Turun naik
  • Selesai tadi Part 1 Cut Cost marketing sharing LIVE tadi
  • KERANA SAYANGKAN IBU SANGGUP KORBAN MASA MUDANYA  Nur Farah
  • SIAPA KATA JADI PARTNER BISNES NI TAK BOLEH PERGI JAUH
[Free Video] Founder’s Foundation
[Free Video] Founder’s Foundation

Didedahkan! Founder’s Foundation Video Yang Bakal Menyelamatkan dan “Mengangkat” Bisnes Anda dari Hampir Mati Kelemasan di Benam Lumpur! Anda bakal pelajarinya dalam video bersiri ini.. dan ianya PERCUMA jer..