Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Tutorial Cara Respons PM Dengan Pantas Menggunakan Fungsi ‘Saved Reply’

Diterbitkan pada Oct 2, 2015 oleh

Tutorial Cara Respons PM Dengan Pantas Menggunakan Fungsi 'Saved Reply'

2, 3 bulan kebelakangan ni FB agak rancak menambahbaik sistem fanpage mereka. Salah satu fungsi terbaru yang diperkenalkan adalah function ‘Saved Reply’.

Fungsi ini membolehkan kita SAVE siap-siap template untuk reply PM yang masuk ke FB page. Bila ada je PM yang masuk ke page kita, just klik pada template reply yang bersesuaian. Tak perlu lagi nak ‘kopipes’ (copy paste) ayat reply dari notepad ke, Microsoft words ke…

So, kerja kita untuk reply PM dah jadi lebih mudah dan cepat. Bila respons cepat, prospek pun suke. Bila prospek dah suka dan happy, lagi mudahlah proses nak close sale! 🙂

Faham ke FAHAM? Hee..

Ok, meh saya ajar camne cara nak setting function SAVED REPLY ni.

Ikut step-by-step tau…

LANGKAH 1: Pergi ke Messages. Pilih mana-mana PM prospek, dan klik Manage Replies.

1

LANGKAH 2: Klik Create Reply.

2

LANGKAH 3: Masukkan ayat reply PM yAng anda kehendaki. Oh ye, anda juga boleh masukkan nama prospek secara auto bila reply PM tersebut. Klik Personalize.

3

LANGKAH 4: Pilih First Name.

4

LANGKAH 5: Anda akan lihat box ‘Persons First Name‘ dalam ayat reply anda. Ini maknanya, bila anda reply mesej prospek anda, secara automatik nama prospek tersebut akan keluar di bahagian ‘Person First Name‘. Apa yang bestnya tentang fungsi ni, ia membolehkan kita untuk beri sentuhan ‘personal‘ kepada prospek tersebut. So, mereka akan rasa lebih mesra dengan kita.

Klik Save Reply.

LANGKAH 6: Siap! Sekarang anda boleh pilih dan klik je template reply PM yang dah disiapkan tu untuk respon sepantas kilat.

5

Senang je nak setting ni kan?

Orait sume. Selamat mencuba!

Komentar (26)

    1. Maroo

      Untuk buat saved reply. Kene install apps Pages Manager pada handphone anda. Lepas tu pergi ke messages > click mana2 msg > click icon messages bubble (belah bwah kanan > click create > create/customized msg > saved. Boleh guna untk reply mana2 msg akan dtg.

      Harap membantu. Tq.

  1. Yati

    Memang terbaik. Saya cuba dan memang sangat mudahkan keje. Moga Allah sentiasa permudahkan urusan Sifu dan sahabat bisnes yang lain.

    Sesiapa yang berminat dengan produk Kilo Up, Glutacaps Blister, Eye Care dan macam-macam lagi just inform ye.

    Yati
    Sejagat Global KL
    018-3957 329

  2. Maroo

    Untuk buat saved reply. Kene install apps Pages Manager pada handphone anda. Lepas tu pergi ke messages > click mana2 msg > click icon messages bubble (belah bwah kanan > click create > create/customized msg > saved. Boleh guna untk reply mana2 msg akan dtg.

    Harap membantu. Tq.

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!