WANITA INI DALAM PANTANG PUN MASIH LAGI MEMBANTING TULANG…

Hari ni sifufBads nak share story pasal Norhaslinda Baharum founder Restoran Cik Melur yg kini ada lebih dari 2 branch restoran iaitu Cik Melur Permaisuri & Cik Melur Alam Damai . Restoran ni diusahakan bersama suami tercintanya Tengku Bob Silmi.

Sebelum berjaya macam sekarang, pasangan ni bermula dari bawah dengan bukak gerai kecik jer, si isteri terpaksa ikut bekerja jugak untuk support suaminya…

Walaupun pada ketika itu, dia baru je lepas seminggu bersalin! Waktu tu, dia gagahkan diri jugak memasak untuk berniaga. Orang perempuan je tahu betapa azabnya bekerja dalam pantang, kan?

DUGAAN BERTALU-TALU

Kalau nak cerita mengenai kisah silam mereka waktu nak berjaya dulu, memang lebih banyak kisah sedih berbanding kisah gembira. Mereka pernah tersepit dengan hutang bank yg melambung2 sampai nama kena blacklist! Nasib tak kena isytihar muflis je waktu tu…

Waktu nak raya pulak, mereka tak dapat balik kampung pun sebab Roadtax mati dan takde duit nak renew. Maka, terpaksalah mereka beraya di ibu kota. Sayu tu memang sayu, tapi Allah jelah yg tahu…

Ditambah pulak dengan permulaan yg sedih bila dia nak melangkah ke dunia bisnes ni adalah, mereka pernah berhanis duit buat marketing guna banner & banting nak tarik orang datang kedai tapi… hasilnya krik2 jerrr! Tak berbaloi dengan kos yg keluar.

“EH, TAK BOLEH JADI NI! KENA CARI MENTOR NI…”

Selepas menyedari akan kepentingan ilmu dalam berbisnes ni, 2 tahun lalu… dia ternampak iklan sifufBads di sosial media. Apa lagi, tak tunggu lama terus dia & suaminya pergi belajar walaupun datang dengan zero knowledge dalam online marketing.

Terkial2 jugaklah mereka laki bini nak ‘tangkap’ apa yg sifu ajar. Maklumlah dah berumur kan lepastu nak kena bermula dari bawah belajar ilmu2 online ni. Tapi, itu bukan alasan bagi dia dan suaminya! Mereka tetap positive & terus buat sampai jadi!

“GUNA 2 STRATEGI JER TAPI SALES MELETOP!”

Betul, dia memang hanya fokus kepada 2 strategi iaitu :

#1 CIPTA USP MAKANAN

SifufBads pernah belanja contoh nama USP makanan yg rare seperti “Tomyam Longkong”. Tanpa disangka2, dia ambik nama tu dijadikan menu…

SifufBads jugak pernah nasihat dia supaya cipta nama rare untuk makanan special yg lain… dengan ubah nama je, terus kedainya mendapat sambutan luar biasa! Dan paling tak disangka, kedainya sampai masuk Majalah 3. Hebat kan?

#2 TEKNIK WOREN

Dia menggunakan teknik gambar banyak yg menggiurkan berserta nama menu yg rare. Dengan teknik ni dia dapat menarik audiens untuk datang ke kedai.

Walaupun tak makan lagi, bila tengok gambar je terus boleh imagine rasa menu yg sedap tu! Sampaikan berpusu2 PM, message, wasap masuk orang tanya location kedai dia kat mana.

“WALAUPUN DAH ‘POWER’, ILMU TETAP KENA UPGRADE…”

Terkini, dia dan suaminya kembali berguru dengan sifufBads untuk mencanakkan lagi sales bagi tahun 2019 ni. Walaupun dah tahu selok-belok ilmu sales & marketing, dia tetap gigih upgrade ilmunya!

Katanya lagi… “Marketing yg saya buat dulu, dah tak relevan untuk buat pada masa sekarang, Sebab tu lah saya datang berguru lagi pada tahun ini untuk upgrade ilmu..”

So, anda yg ada kedai makan atau meniaga kecik2 jer tu, jangan risau, suatu hari nanti anda pun akan capai kejayaan seperti mana Haslinda ni. Yg penting jangan putus asa dan teruskan usaha!

Amacam? anda nak berjaya tak macam ‘Cik Melur’ ni? Kalau nak, acer komen “CONFIRM NAK!” di bawah…

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

18/04/2019
The Foundr Chapter 2.0
Sifufbads Academy

12/04/2019
SifufBads Premium Workshop
SifufBads Academy

19/03/2019
INSTAT
SifufBads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • ILMU MANTAP KEWANGAN SELAMAT  Haaa setuju ke setuju sangat
  • Mesti korang perasan kan    Ada satu masa
  • Ramai yg diuji dgn kejayaan demi kejayaan byk duit byk
  • BENDA YG DULUNYA BERKESAN BELUM TENTU BERKESAN SEKARANG  Psst
  • Harini Sifu nak share sikit story tentang abdulbas1t yg expert
  • Ibu nak ada penyambung legasiIbu nak kumpulkan The True Warrior
  • Harini Sifu nak share sikit pasal orang hebat dalam gambar
  • NOW OPEN  SEAT DIGITAL MILLIONAIRE CONFERENCE 2019 KINI DIBUKA!
DIGITAL MILLIONAIRE CONFERENCE
DIGITAL MILLIONAIRE CONFERENCE

1st Time, Lebih 26 Speaker Dari ‘Circle SifufBads’ Dibawakan XCLUSIF Selama 3 Hari Berturut2, Bukan Saja Untuk Bantu Anda UPkan SALES & Tingkatkan PROFIT Tapi Juga KEKAL LAMA Dalam Bisnes. Lengkapkan form di bawah untuk info lanjut..