MACAM MANA GADIS NI BOLEH GENERATE SALES 6 ANGKA TAPI CUT COST MARKETING HAMPIR 80%?

Ini kisah si cantik manis, Puan Nabella Anuar aka Bella @nabellaanuar, muda lagi tau.. tapi dah berjaya, sikit lagi boleh capat 1st million. Amin..

Puan Bella ni pemilik brand Kayman Beauty.. brand kecantikkan, yg dah 2 tahun bertapak di pasaran.

DARAH BISNES..

Bella ni, memang berasal dari keluarga yg ‘business background’, jadi darah bisnes tu dah mengalir sejak azali. Tinggal nak digilap2 lagi jer.. bagi merelip.

Dulu sketikal jugak nak join SifufBads ni.. ragu2 katanya.

Awal2 join kelas, still rasa tak jalan. Waktu tu dia join coaching program. Sampailah waktu sesi ‘gathering’.. sesi ‘bedah siasat’ baru tau masalah apa, solusinya macam mana… lepas tu nampak la results.

… Kayman ni meroket kemain laju lepas tu..

Apa yg dia buat?

 

STRATEGI YG DIGUNAKAN..

Antara digunakan Kayman Beauty ni, maybe anda boleh cuba study…

#1 Integrated marketing – Puan Bella integrate-kan online platform, dari fb page ke twitter, twitter ke instagram. Dari situ pun dah boleh generate sales.

#2 Content Marketing – Banyak create content yg berbentuk tips, demonstrate, DIY, LIVE, Poll, Q & A dan banyak lagi.. Kayman ni sangat aktif kat twitter dan instagram. Anda boleh tgk dan belajar macam mana Kayman buat ‘thread’ tips2 kecantikan di twitter, dari situ brand awareness meningkat dan juga convert sales tauu.. (zero cost marketing!). Kalau di instagram, dia buat content berbentuk video, supaya customer lebih engage, contohnya video di igtv. Kalau kat ig story pulak memang tak pernah stop, sebab dari situ pun dah boleh dapat sales. (takde buat ads pun, semua zero cost!)..

#3 Permission marketing – Selepas di ‘basuh’ oleh SifufBads, dia start buat permission marketing dgn bagi free sample. Dia buat batch by batch, setiap bulan sebanyak 100 free samples, utk dapatkan feedback.. sekaligus kumpul database. Dalam masa 2 minggu, 60% dari yg dapat free sample ni convert jadi customer dan jadi regular customers! Fuhhh…

#4 Twitfamous – Menggunakan #twitfamous untuk review produknya di twitter. Bukan review semata, tapi twitfamous ni sendiri pakai tau..

#5 Cut cost marketing – disebabkan Kayman ni gunakan integrated + content + engagement marketing, tanpa perlukan modal marketing yg besar.. sales banyak di convert dari followers (organik)! Bukan takde spend untuk ads, ada.. tapi bajet tersangatlah cinonet, bulan2 RM300 jer… huhuu… tapi sales 6 angka!

KAYMAN DULU VS KINI..

Kalau dulu, sales 8K je sebulan…sekarang dah 6 angka! Banyak tuuu..

Bila ditanya, kenapa nak kekal stay dalam ‘circle’ SifufBads ni?

Jawabnya, “SifufBads, proven bukan ajar marketing semata2, manage business tapi pasal management, nak buat risk management, nak handle problem & bagi kita solution. Bukan ajar general knowledge macam kat dalam buku. SifufBads sesuai untuk yg baru nak start bisnes, yg nak grow & expand. Sesuai untuk beginner, intermediate dan yg dah expert..hehe..”.

Anda dapat belajar something dari strategi2 ni? Anda nak dibantu mcm Founder Kayman Beauty ni? Kalau nak… cer komen “i nakk” kat bawah

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

19/01/2019
ROI Chapter
IDCC, Shah Alam

13/01/2019
Missing Chapter Reloaded
IDCC Shah Alam

29/09/2018
HIIM Premier
IDCC Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Buat bisnes ni kalau tak grab segala peluang yg ada
  • Perasan atau tak rata2 org skrg tua muda lebih suka
  • Skills are cheap Passion is priceless  Gary Vaynerchuk
  • HANYA GUNA TEKNIK SECRET NI JE RAMAI ORG SERAH DIRI
  • Instagram boleh jdi salah satu platform utk anda tingkatkan brand
  • Di zaman digital ni boleh dikatakan semua org Tak kira
  • TAKDE BAJET MARKETING TAPI BOLEH BUAT SALES 6 ANGKA! HAA?
  • KAUT 70 SALES MELALUI INSTAGRAM DGN HANYA GUNA 3 STRATEGI
THE FOUNDR CHAPTER 2.0
THE FOUNDR CHAPTER 2.0

Rasa Struggled Dalam Bisnes? Sales Makin Kecut? Profitnya Makin Menipis? Kos2 Semakin Meningkat? Dan, Rasa Bisnes Bakal ‘TERKUBUR’ 2019 Nanti? Izinkan SifufBads Bantu Anda! Lengkapkan Form di Bawah Sekarang!