3 SECRET WEAPON GARDENIA YANG USAHAWAN BOLEH TIRUVASI MUSIM PKP NI!

“Gardenia sungguh enak dimakan begitu saja…”

Haaa biasa tak dengar ayat ni? Ke korang ternyanyi sekali? Dengar2 laku keras tiap kali musim PKP, PKPB dan sekarang PKP 2.0 pulak ๐Ÿ˜…
.
Okay2 nak cerita sikit pasal brand Gardenia ni yang ramai memang dah tahu! Jadi Kenal brand saja tak cukup! Rugi kalau tak ambil tahu strategi yang digunakan oleh syarikat Gardenia Bakeries KL Sdn.Bhd ni yang memang terkenal dengan ramuan kesedapan dan kelembutan roti tu! Hehe.
.
Formula roti gardenia ni sebenarnya diambil dari โ€œresepi uncle Slocummโ€ beliau yg brnama Horatio Sye Slocumm. Pengalaman beliau dalam pembuatan roti ni saja selama 36 tahun tau.. Uish patutla power ramuan roti yg kita makan tu!
.
Dengar crita syarikat Gardenia di sabah dan sarawak berbeza dengan syarikat Gardenia di semenanjung Malaysia! (Kalau anda nak tahu kisah selanjutnya, kena baca nanti)
.
Jadi, untuk pasaran roti Gardenia di semenanjung Malaysia ni diusahakan oleh Syed Mukhtar Al Bukhary iaitu pemilik syarikat Gardenia Bakeries KL Sdn Bhd. Dalam masa 4 tahun selepas diusahakan oleh beliau brand ni naik dan dikenali ramai!
.
Jadi tak nak cter panjang, sifuBad nak share 3 Secret Weapon Gardenia yang usahawan boleh tiruvasi musim PKP ni!
.

1) Tagline

Perasan tak tagline yg digunakan Gardenia sampai keharini melekat di kepala kita semua! Slogan tula yang terus mempengaruhi orang untuk terus ingat dengan brand gardenia ni!

2) Jaga Kualiti

Kalau korang nak tahu syarikat Gardenia ni sangat menitikberatkan kualiti produknya. Jadi Gardenia lebih mengutamakan pengguna2 nya yang mana setiap feedback yang diterima diorang akan perbaiki dan upgrade kualiti supaya produk lebih terjamin dan dinikmati dngan baik oleh semua golongan.

3) Retail strategy

Dulu pernah la masa penjualan roti Gardenia ni susah nak dapat dkt kedai2 sbb yela dulu diorang guna ejen saja! Dan lepas daripada tula Gardenia cetuskan idea baru yang mana dia sediakan rak khas untuk setiap kedai2 yang ada jual roti Gardenia ni. Dalam masa yg sama nak pasarkan roti Gardenia ni di kedai2. Dari situ juga banyak brand2 roti yang lain, mengunakan idea sama mcm brand Gardenia ni.

4) Kreatif dan Inovatif.

Untuk pastikan produktiviti syarikat lebih tinggi, Brand Gardenia ni jugak, mengeluarkan 38 jenis produk lain contoh macam kek, waffle, roll dan bun. So mempelbagaikan supaya orang tak bosan dengan brand ni dari situ jgak akan buat orang sentiasa membeli brand Gardenia ni.

Oh yaa tadi kata nak bagi 3 secret weapon je kan? saya saja tambah extra satu point lagi jadi 4 secret yg saya share ni hehe… Harap sedikit sebanyak membantu anda untuk lebih bersemangat dalam bisnes. Lagi2 yang buat bisnes jenis makanan pun boleh ciduk idea yang saya bagi ni`!

Student sifuBad pun ada yang buat produk jenis makanan, yang mana ada dikalangan diorang dah capai 6 hingga 7 angka!. Semua tu takkan mustahil selagi anda usaha! Betul? Jadi Kalau nak tau kisah student sifuBad ni boleh bukak di ig dan fb sifuBad ya nanti!

So far korang dapat apa yang saya share ni? Kalau dapat kongsikan dan jangan lupa komen di bawah ni ya. Stay safe everyone #Kitajagakita.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Apaa yg saya dapat sungguh membuatkan sayaa membuka mata dan dapat terus buat. Terima kasih banyak banyak sifubads mogaa allah taala membalas jasamu, moga dalam berjaya dunia akhirat terus membantu orang di luar sana

    1. Sifubad says:

      Aaaamin. Alhamdulillah Semoga dipermudahkan urusan tuan. Jangan pernah giveup ya tuan fighting!

  2. Wennary says:

    Terbaik! Terima kasih.. Sya baca dari mula smpai habis tak kelip2 mata.. Sangat teruja! ๐Ÿ˜ Wow! Hebatnya! Saya smpai ketagih mkan roti tu! Enak dan lembut.. Kenyang perggghhh!

    1. Sifubad says:

      hehehe. Terbaik! Semoga apa yg dikongsikan sedikit sebanyak membantu usahawan2 semua.

  3. riyaamir says:

    alhamdulillh……termksh sifu telah memberi sedikit masukn utk lebih semangt lgi,doakn saya sifu berjya suatu hari nantj

    1. Sifubad says:

      Sama2. Alhamdulillah.. Semoga tuan dipermudahkan segala urusan dan berjaya satu hari nanti Inn shaa Allah..

  4. Alfiah Saman says:

    Assalamualaikum sifu,’

    Bagaimana cara nak join kelas akan datang?

    Terima kasih,
    Alfiah

Leave a Reply to riyaamir Batalkan borang respon

Program @ Sifubad

28/11/2020
Marketing From Zero 2.0
Virtual Online

31/05/2020
Marketing from Zero
Online Webinar

25/04/2020
The Foundr 5.0
Online Webinar

Follow Instagram @sifubad

Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings
NAK LAJU BISNES 2021
NAK LAJU BISNES 2021
Adakah anda usahawan yang nak laju, maju & nak buat comeback 2021 ini? Dapatkan new formula untuk bisnes anda disini!

SAYA NAK, SIFU!