Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

5 Proven Method Untuk Kaji Maklumat Customer

Diterbitkan pada Sep 15, 2017 oleh

INILAH 5 CARA PLG EFEKTIF NK ‘TACKLE’ HATI AUDIEN DLM HEADLINE..

Utk ‘tackle’ hati audien, anda kena thu apa yg audien anda FIKIRKAN atau MAHUKAN..Bila anda nk thu apa yg mereka fkirkan..Senang lah utk anda ‘PUKAU’ audien dgn copywriting..

So, hari ni, Sifufbads nk PECAHKAN rahsia bgaimana anda bleh GRAB ATTENTION audien anda dlm headline SEMUDAH ABC…

Nak thu? Baca sampai abis yer…

1# SURVEY

Cara 1st, anda bleh scan problem audien dgn guna survey..Anda boleh gunakan FB personal atau FB page utk buat survey kpd audien..

Plg dicadangkan adalah guna FB page..Sbb ia lebih effective..So, utk ‘tarik’ audien utk jawap survey anda..Anda kena masukkan UMPAN dlm survey..

Contohnya..Sape2 jawap survey akn berpeluang menang cabutan bertuah..

Anda boleh guna 2 jenis survey ni..

1. Survey Monkey – https://www.surveymonkey.com/
2. Google Form – https://www.google.com/forms/about/

2# – INTERVIEW

Anda jgak bleh INTERVIEW prospek atau customer yg pernah beli produk anda..

Anda bleh tnya feedback produk, apa yg mereka mahukan dan lain2 lg..

So, dari interview, anda dh dpt idea baru apa yg audien mahukan..

Anda faham?

3# – BLOG/FORUM

Anda boleh jgak cari apa yg audien mahukan kat blog/forum..Caranya mudah jer..

Anda perlu masukkan keywords ISSUE yg anda nk tahu,kemudian anda masukkan keywords FORUM

Anda boleh cuba kt GOOGLE..

4# – PAGE PASAING

Anda gak bleh STALK page pesaing anda. Anda stalk kt KOMEN dan REVIEW dari audien pesaing.

Baca stiap2 komen dari fans/followers pesaing..Dan dari situ, anda akan dpt idea dan issue yg audien mahukan..

5# – PAGE VIRAL

Last skali, anda bleh cari issue dari page2 viral..Contohnya..SIAKAP KELI, OH MEDIA, OH BULAN dan sbgainya..

Contohnya..Anda masukkan keywords ISSUE dan masukkan nama PAGE VIRAL kt google search..

Sbgai contoh..

JERAWAT SIAKAP KELI..

PUTIHKAN KULIT OH MEDIA..

Tak caya? Cuba ler..

Kalo dh tahu? dh faham? SHARE ler kt kwn2..

Komentar (0)

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!