5 Proven Method Untuk Kaji Maklumat Customer

INILAH 5 CARA PLG EFEKTIF NK ‘TACKLE’ HATI AUDIEN DLM HEADLINE..

Utk ‘tackle’ hati audien, anda kena thu apa yg audien anda FIKIRKAN atau MAHUKAN..Bila anda nk thu apa yg mereka fkirkan..Senang lah utk anda ‘PUKAU’ audien dgn copywriting..

So, hari ni, Sifufbads nk PECAHKAN rahsia bgaimana anda bleh GRAB ATTENTION audien anda dlm headline SEMUDAH ABC…

Nak thu? Baca sampai abis yer…

1# SURVEY

Cara 1st, anda bleh scan problem audien dgn guna survey..Anda boleh gunakan FB personal atau FB page utk buat survey kpd audien..

Plg dicadangkan adalah guna FB page..Sbb ia lebih effective..So, utk ‘tarik’ audien utk jawap survey anda..Anda kena masukkan UMPAN dlm survey..

Contohnya..Sape2 jawap survey akn berpeluang menang cabutan bertuah..

Anda boleh guna 2 jenis survey ni..

1. Survey Monkey – https://www.surveymonkey.com/
2. Google Form – https://www.google.com/forms/about/

2# – INTERVIEW

Anda jgak bleh INTERVIEW prospek atau customer yg pernah beli produk anda..

Anda bleh tnya feedback produk, apa yg mereka mahukan dan lain2 lg..

So, dari interview, anda dh dpt idea baru apa yg audien mahukan..

Anda faham?

3# – BLOG/FORUM

Anda boleh jgak cari apa yg audien mahukan kat blog/forum..Caranya mudah jer..

Anda perlu masukkan keywords ISSUE yg anda nk tahu,kemudian anda masukkan keywords FORUM

Anda boleh cuba kt GOOGLE..

4# – PAGE PASAING

Anda gak bleh STALK page pesaing anda. Anda stalk kt KOMEN dan REVIEW dari audien pesaing.

Baca stiap2 komen dari fans/followers pesaing..Dan dari situ, anda akan dpt idea dan issue yg audien mahukan..

5# – PAGE VIRAL

Last skali, anda bleh cari issue dari page2 viral..Contohnya..SIAKAP KELI, OH MEDIA, OH BULAN dan sbgainya..

Contohnya..Anda masukkan keywords ISSUE dan masukkan nama PAGE VIRAL kt google search..

Sbgai contoh..

JERAWAT SIAKAP KELI..

PUTIHKAN KULIT OH MEDIA..

Tak caya? Cuba ler..

Kalo dh tahu? dh faham? SHARE ler kt kwn2..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Sham says:

    Wow… 5 tips terbaik… boleh buat serta merta… power… Tq sifu

  2. Adey Sin says:

    Sy dah buat apa sifu suruh, berjaya 30%, nak.adjust lg bg perfect lg.

  3. Mohdkp says:

    Tips paling efektif!!

  4. Normilah bt Sari says:

    Terbaik Sifu…Tq.

Program @ Sifufbads

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

27/01/2018
Seminar Online Marketing Branding Kickstart (OMBK) 2018
IDCC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Lebih byk org yg kita doakan insyallah lbh cpt juga
  • Alhamdulillah Rezeki Bila rezeki dtg ianya dgn izin Allah Betul
  • Tak byk org yg excited hari Isnin ni termasuk org
  • Tak lama dah  Rahsia2 online branding yg bkl menaikkan
  • Dtg teman org ke Anugerah Personaliti Industri  Usahawan Malaysia
  •  GENG KASI LANGGAR INI TEMPAT KASI SENGATT  Dlm
  • Tahniah to jaziraorange atas kejayaan menerima award Inovasi Produk Penjagaan
  • Dari Drebar Bas Ke Jutawan Perfume Live esok SifuTalk bersama
  • on9branding in the making  Belanja skit   sifufbads
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!