Tutorial Teknik ‘Skodeng’ Audiens Pesaing

Tutorial Teknik 'Skodeng' Audiens Pesaing Cover

Pernah tak anda terfikir macam mana agaknya iklan-iklan FB Ads tertentu (termasuklah pesaing anda) keluar pada paparan newsfeed anda?

.. atau, pernah tak terlintas dalam fikiran anda, macam mana lah iklan XXX ni boleh kat keluar kat newsfeed anda? Macam tau-tau je anda memang tengah tercari-cari produk sebegitu..

Berita BAEKK untuk anda!

Sekarang anda boleh tau kenapa anda menjadi TARGET untuk FB Ads iklan-iklan tersebut. Anda boleh ‘skodeng’ jenis audiens yang mereka sasarkan..

Memperkenalkan fungsi “Why am I Seeing this?”.

Sebagai usahawan FB yang menggunakan FB Ads, function ini boleh membantu kita dapatkan IDEA bagaimana owner fanpage tersebut menyasarkan kita sebagai audiens FB Ads mereka.

Jadi anda boleh ‘cilok’ data yang diperoleh ni untuk digunakan pula untuk audiens FB ads anda.

Ok, follow steps ni:

LANGKAH 1: Klik pada bahagian atas kanan post Sponsored yang keluar di newsfeed anda.

LANGKAH 2: Pilih ‘Why am I Seeing This?

  • PAPARAN ‘DESKTOP NEWSFEED

Tutorial Teknik 'Skodeng' Audiens Pesaing

  • PAPARAN ‘DESKTOP SIDEBAR

Tutorial Teknik 'Skodeng' Audiens Pesaing 1

LANGKAH 3: Tadaaa.. reason kenapa anda menjadi SASARAN iklan FB ads tersebut akan terpapar.

  • PAPARAN ‘MOBILE

LANGKAH 1: Klik pada button yang ditunjukkan.

vv

LANGKAH 2: Pilih ‘Why am I Seeing this’. DONE!

bb

Ini antara contoh-contoh reason yang keluar bila anda klik pada ‘Why am I Seeing This?

  • Contoh 1:

Tutorial Teknik 'Skodeng' Audiens Pesaing 4

  • Contoh 2:

  • Contoh 3:

Tutorial Teknik 'Skodeng' Audiens Pesaing 2

  • Contoh 4:

Tutorial Teknik 'Skodeng' Audiens Pesaing 3

Jadi, kalau anda kekeringan idea, atau nak cari idea-idea baru utk disasarkan AUDIENS anda, bolehlah cuba-try-test fungsi ni.

Orait… tu je nak share kali ni.. moga bermanfaat ye.. 🙂

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. norela says:

    As salam.sy xde pengalaman berniaga on lunesy ingin blajar dgn sifubad twknik2 yg berkesan utk mndptkn pelanggan

  2. musfarizan says:

    Terima kasih situ atas info berguna ni….selama ni x di apik an pon pasal fungsi tu….skrg dah tau dah nk wat camne…

  3. Terima Kasih… sangat membantu

  4. wah bestnya tips ni. tq sifu. memang sejak akhir2 ni saya blank & blur cari precise interest. serba sikit tips ni dapat membantu 🙂 (y)

    1. sama2 kak, semoga bermanfaat…

  5. Sani says:

    Cara skodeng yang sah ni..terima kasih sifu Jamal..:-)

  6. nizam says:

    Saya tak pernah guna teknik ni untuk bisnes online saya. Artikel ni membantu saya dalam bisnes online saya. Tak mustahil teknik ni membantu ramai usahawan online untuk mendapatkan jualan.

    Mungkin saya kena share result lepas guna teknik ni kot

  7. montana says:

    terima kasih tuan..Allah Zidka Khaira Sifu 😉

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Sedangkan laut lagi bergelora ini kan pula dunia bisnes Mana
  • Dalam era ini digital marketing adalah salah satu senjata WAJIB
  • Founder wajib kenalpasti prospek utk bisnes merekabila dah kenal mudahla
  • PERJUANGAN 19612018 YANG MENJADI INSPIRASI  Mula2 dulu aku berasa
  • Realiti dlm dunia bisnes ni tak selalunya indah Turun naik
  • Selesai tadi Part 1 Cut Cost marketing sharing LIVE tadi
  • KERANA SAYANGKAN IBU SANGGUP KORBAN MASA MUDANYA  Nur Farah
  • SIAPA KATA JADI PARTNER BISNES NI TAK BOLEH PERGI JAUH
[Free Video] Founder’s Foundation
[Free Video] Founder’s Foundation

Didedahkan! Founder’s Foundation Video Yang Bakal Menyelamatkan dan “Mengangkat” Bisnes Anda dari Hampir Mati Kelemasan di Benam Lumpur! Anda bakal pelajarinya dalam video bersiri ini.. dan ianya PERCUMA jer..