Bagaimana Anda Boleh Retarget Mereka Yang Pernah Engage di Facebook Live Anda

Pernah anda buat Facebook Live? Dan ramai orang tengok live anda? Anda pernah buat sesuatu dengan mereka?Mungkin anda tak tahu yang anda boleh RETARGET balik mereka yang pernah engage dengan anda dalam Facebook Live..

Soalnya..Bagaimana anda nank engage dengan mereka balik? JAWAPANNYA…Custom Audience..

Custom Audience ni, anda boleh create guna Facebook Ads Manager…Jika sebelum2 ni, anda tak leh nak re-target balik mereka pernah engage dengan anda melalui Facebook Live..TAPI sekarang dah boleh..Jadi patut guna kelebihan ni..

Bagaimana nak create custom Audience ni?

Mudah jer…Anda just follow step2 kat bawah ni..

1# Buka Audience Dashboard anda..

Untuk create custom audience, anda perlu buka Ads Manager..Dan di Audience Dashboard, anda KLIK Custom Audience.

2# Create Custom Audience dengan pilih Engagement

Kemudian , anda perlu pilih Engagement

3# Pilih Video

Lepas dah pilih Engagement, anda perlu pilih Video..

4# Pilih audience yang anda inginkan..

Disini, anda boleh pilih audience yang anda ingin..Facebook ada bagi anda beberapa pilihan…Audience yang tengok video anda at least 3 saat, 10 saat, tonton 25% , 50%. 75% atau pun 95% dari video anda …

Cadangan Sifufbads, anda boleh pilih mereka yang tolong video at least 3 saat..

5# Pilih Video

Selepas dah pilih audien yang bagaimana anda nak tadi…Sekarang anda pilih video…Sebaiknya , pilih video live yang tinggi reach-nya..Anda boleh video lebih dari satu..Terpulang pada anda bapa banyak anda nak letak video tersebut..

6# Namakan Audience Anda

Akhir sekali, anda boleh namakan custom audience anda tadi dengan nama yang mudah untuk diingat..Dan boleh letakkan description..

Opps terlupa…Anda juga perlu pilih bilangan hari untuk audience yang pernah ENGAGE dengan anda..Contohnya..Anda nak custom untuk audience yang pernah engage dengan video dalam duration 3 bulan lepas…Maksimum bilangan hari yang boleh anda pilih adalah 365 hari…

Kemudian, selesai..

InsyaAllah, Sifufbads akan kongsikan pada anda tutorial2 yang berkaitan Fesbuk Ads dalam masa akan datang..Semoga tutorial ni boleh bagi anda idea baru untuk bisnes anda…

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

29/09/2018
HIIM PREMIER
IDCC Shah Alam

24/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

20/08/2018
The Foundr Chapter
Sifufbads Academy

Follow Instagram @sifufbads

  • Kalau sales ratus2 ribu atau juta sekalipun tapi keberkatan tu
  • Nak capai success dalam hidup kene lah sentiasa improve diri
  • Napok samo tapi buke dioo!  Businessman VS Entrepreneur Dua2
  • Tahukah anda hashtag memudahkan para pelanggan mencari anda di media
  • Alhamdulillah! Another amazing achievement dari team sifufbads  Alhamdulillah!! Rezeki
  • Salah satu cara tingkatkan kepercayaan orang terhadap produk atau servis
  • Gen Z golongan yang sedang menakluki dunia!  Siapa mereka?
  • DLM DUNIA BISNES NI KENE BERGERAK SERENTAK DUNIA  AKHIRAT!
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!