Bagaimana Anda Boleh Retarget Mereka Yang Pernah Engage di Facebook Live Anda

Pernah anda buat Facebook Live? Dan ramai orang tengok live anda? Anda pernah buat sesuatu dengan mereka?Mungkin anda tak tahu yang anda boleh RETARGET balik mereka yang pernah engage dengan anda dalam Facebook Live..

Soalnya..Bagaimana anda nank engage dengan mereka balik? JAWAPANNYA…Custom Audience..

Custom Audience ni, anda boleh create guna Facebook Ads Manager…Jika sebelum2 ni, anda tak leh nak re-target balik mereka pernah engage dengan anda melalui Facebook Live..TAPI sekarang dah boleh..Jadi patut guna kelebihan ni..

Bagaimana nak create custom Audience ni?

Mudah jer…Anda just follow step2 kat bawah ni..

1# Buka Audience Dashboard anda..

Untuk create custom audience, anda perlu buka Ads Manager..Dan di Audience Dashboard, anda KLIK Custom Audience.

2# Create Custom Audience dengan pilih Engagement

Kemudian , anda perlu pilih Engagement

3# Pilih Video

Lepas dah pilih Engagement, anda perlu pilih Video..

4# Pilih audience yang anda inginkan..

Disini, anda boleh pilih audience yang anda ingin..Facebook ada bagi anda beberapa pilihan…Audience yang tengok video anda at least 3 saat, 10 saat, tonton 25% , 50%. 75% atau pun 95% dari video anda …

Cadangan Sifufbads, anda boleh pilih mereka yang tolong video at least 3 saat..

5# Pilih Video

Selepas dah pilih audien yang bagaimana anda nak tadi…Sekarang anda pilih video…Sebaiknya , pilih video live yang tinggi reach-nya..Anda boleh video lebih dari satu..Terpulang pada anda bapa banyak anda nak letak video tersebut..

6# Namakan Audience Anda

Akhir sekali, anda boleh namakan custom audience anda tadi dengan nama yang mudah untuk diingat..Dan boleh letakkan description..

Opps terlupa…Anda juga perlu pilih bilangan hari untuk audience yang pernah ENGAGE dengan anda..Contohnya..Anda nak custom untuk audience yang pernah engage dengan video dalam duration 3 bulan lepas…Maksimum bilangan hari yang boleh anda pilih adalah 365 hari…

Kemudian, selesai..

InsyaAllah, Sifufbads akan kongsikan pada anda tutorial2 yang berkaitan Fesbuk Ads dalam masa akan datang..Semoga tutorial ni boleh bagi anda idea baru untuk bisnes anda…

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Apa yg dibuat Sifu Munir time2 nk raya nih? Ada
  • Brand marketing bukan lah bertujuan untuk salesTapi untuk awareness pada
  • Dah nak raya pun masih ada shoot video lagi? Agak2nya
  • Buku 117 online branding utk kuota yg terakhir Check link
  • Buku 117 online branding utk kuota yg terakhir Check link
  • Buku 117 online branding utk kuota yg terakhir Check link
  • Buku 117 online branding utk kuota yg terakhir Check link
  • Buku 117 online branding utk kuota yg terakhir Check link
  • Buku 117 online branding utk kuota yg terakhir Check link
JOM SERTAI SEMINAR TEKNIK DIGITAL MARKETING
JOM SERTAI SEMINAR TEKNIK DIGITAL MARKETING

Jika Sifufbads buat kelas khas, yang dinamakan Teknik Digital Marketing (TDM), untuk boostkan lagi sales anda sehingga 2 – 3 kali ganda, dengan teknik Digital Marketing, adakah anda sanggup invest? Jika ya -> isikan NAMA, EMEL & NO HP anda sekarang untuk dapatkan info lanjut..