3 Cara Buat FB Live Ini Mampu Buatkan Bisnes Anda Huru-Hara

Rasanya ramai yg dh sedar akan ‘kehadiran’ satu feature ni yg mampu meningkat level bisnes anda secara tidak sedar..
.
Yaaa..FB Live 360 Video la jawapan nye..
.
Sblm Sifufbads cite dgn lebih detail macam ne feature ni mampu tolong anda dlm marketing utk bisnes anda, Sifufbads nak cite sikit ler ttg ‘asal usulnya’ dulu..
.
.
Dlm tahun 2016, FB tlah ber-experiment dan berkolobrasi dgn National Geographic dgn menyediakan video 360 secara live kpd audience National Geographic sendiri..
.
Slps beberape bulan experiment, baru lah FB kuarkan features ni utk pengguna FB dan seterusnya kpd Twitter dan Instagram…
.
Utk menggunakan feature ni, anda perlu menggunakan camera khas. Bukan sebarang camera boleh guna utk feature ni..
.
Dgn menggunakan feature ni jugak, ia akan memberi experience yg berbeza kpd audience yg tonton video tersebut..
.
Jika anda yg pernah menonton video 360 ni, ape yg anda rasa?
.
“Ofkos ler, excited Sifufabds”
.
Yes..tahu pon…
.
.
Okeh..Skrg ni, jom kita tgk lak, bgaimana FB Live 360 ni mmpu up-kan bisnes anda..
.
.
(+) BUATKAN EVENT/LIVE ANDA LEBIH ‘EXCLUSIVE’
.
Apabila audience yg tonton video anda secara live, mereka akan berasa seolah olah berada di tempat anda live..
.
Katakan, jika anda buat live tersebut time event, dgn menggunakan camera 360, audience anda akan dapat lihat suasana time event..Secara tak langsung, boleh menarik minat audience utk datang ke event tersebut…
.
Haaa..menarik kan?
.
.
(+) AUDIENCE DPT EXPLORE ‘BEHIND-THE-SCENE
.
Selain tu, ia akan memberi experience yg LEBIH menarik kpd audience.Dgn tu, audience akan nmpk apa yg berlaku dibalik tabir time live..
.
.
(+) DAPAT ‘GRAB ATTENTION’
.
Selain tu gak, ia dapat ‘attract attention’ dari audience anda utk tonton live anda..
.
Ini kerana ia mampu utk ‘menyajikan’ content yg LEBIH menarik utk anda menyampai dan berkongsi mesej dgn lebih tepat.
.
.
Secara kesimpulannya, Live video seperti ni mampu membuatkan content2 yg nak disampaikan akan menjadi lebih tepat, lebih menarik dan lebih ‘engage’ antara anda dgn audience anda..
.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. […] post 3 Cara Buat FB Live Ini Mampu Buatkan Bisnes Anda Huru-Hara appeared first on […]

  2. Sangat membatu artikel ni… akan cuba buat

Leave a Reply to Kedai Baby Shah Alam Batalkan borang respon

Program @ Sifufbads

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

19/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • Psss! Nak tanya ni Korang kenal ke 2 org ni?
  • Strategi yg dulunya berkesanbelum tentu bkesan pd msa skrg SJ
  • Ehem!! Korang tahu tak usahawan ni bukan takat buat bisnes
  • Duit dan harta bukanlah pengukur segalanya   Hanya seorang
  • Berbisnes ni nmpk je mudah tp hkikatnya perlukan masa kerja
  • Game bisnes skrg ni dah tak sama mcm thun2 sbelum
  • Sblm fly tadi sempat melepak ngan ngocing anak didik ceo
  • Bila dah ada company ada team pentingnya wujudkan satu struktur
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!