3 Cara Buat FB Live Ini Mampu Buatkan Bisnes Anda Huru-Hara

Rasanya ramai yg dh sedar akan ‘kehadiran’ satu feature ni yg mampu meningkat level bisnes anda secara tidak sedar..
.
Yaaa..FB Live 360 Video la jawapan nye..
.
Sblm Sifufbads cite dgn lebih detail macam ne feature ni mampu tolong anda dlm marketing utk bisnes anda, Sifufbads nak cite sikit ler ttg ‘asal usulnya’ dulu..
.
.
Dlm tahun 2016, FB tlah ber-experiment dan berkolobrasi dgn National Geographic dgn menyediakan video 360 secara live kpd audience National Geographic sendiri..
.
Slps beberape bulan experiment, baru lah FB kuarkan features ni utk pengguna FB dan seterusnya kpd Twitter dan Instagram…
.
Utk menggunakan feature ni, anda perlu menggunakan camera khas. Bukan sebarang camera boleh guna utk feature ni..
.
Dgn menggunakan feature ni jugak, ia akan memberi experience yg berbeza kpd audience yg tonton video tersebut..
.
Jika anda yg pernah menonton video 360 ni, ape yg anda rasa?
.
“Ofkos ler, excited Sifufabds”
.
Yes..tahu pon…
.
.
Okeh..Skrg ni, jom kita tgk lak, bgaimana FB Live 360 ni mmpu up-kan bisnes anda..
.
.
(+) BUATKAN EVENT/LIVE ANDA LEBIH ‘EXCLUSIVE’
.
Apabila audience yg tonton video anda secara live, mereka akan berasa seolah olah berada di tempat anda live..
.
Katakan, jika anda buat live tersebut time event, dgn menggunakan camera 360, audience anda akan dapat lihat suasana time event..Secara tak langsung, boleh menarik minat audience utk datang ke event tersebut…
.
Haaa..menarik kan?
.
.
(+) AUDIENCE DPT EXPLORE ‘BEHIND-THE-SCENE
.
Selain tu, ia akan memberi experience yg LEBIH menarik kpd audience.Dgn tu, audience akan nmpk apa yg berlaku dibalik tabir time live..
.
.
(+) DAPAT ‘GRAB ATTENTION’
.
Selain tu gak, ia dapat ‘attract attention’ dari audience anda utk tonton live anda..
.
Ini kerana ia mampu utk ‘menyajikan’ content yg LEBIH menarik utk anda menyampai dan berkongsi mesej dgn lebih tepat.
.
.
Secara kesimpulannya, Live video seperti ni mampu membuatkan content2 yg nak disampaikan akan menjadi lebih tepat, lebih menarik dan lebih ‘engage’ antara anda dgn audience anda..
.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. […] post 3 Cara Buat FB Live Ini Mampu Buatkan Bisnes Anda Huru-Hara appeared first on […]

  2. Sangat membatu artikel ni… akan cuba buat

Leave a Reply to Kedai Baby Shah Alam Batalkan borang respon

Program @ Sifufbads

13/02/2020
Foundr Chapter 4.0
Residensi UTM KL

18/01/2020
2Comma Secret
Holiday Villa, Subang Jaya

26/10/2019
Missing Chapter IG Ads 2.0
Wisma Mca, 163, Jalan Ampang, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Follow Instagram @sifufbads

  • Haa korang mesti pernah try kan antara apps kat atas
  • Tak kisahla berapa banyak ilmu yg korang ada yg penting
  • Manusia ni bila dia jelas dgn big why kenapa? Mengapa?
  • YOU ARE WHAT YOU THINK!   Perubahan bermula dari
  • Aiman Tino pn adee ??tak sangke mude2 lg dah ada
  • HABIS DAH CEO MEET UP EVERLY!!   Wuhuuu!! First
  • 3 EASY TIPS SEDUT DATABASE!!  Database prospekcustomer sgt penting
  • Pencipta watak Peter Pan JMBarrie pernah berkata Saat anda meragui
INSTAGERAM
INSTAGERAM

Jika Buku “INSTAGERAM” Ini Bakal Bantu Jimatkan Kos Marketing, Naikkan Conversion & ROI Bisnes… Anda Minat Nak Tahu? Isi Form Ini Sekarang!