Anda Rasa Takut Buat FB Ads?

Ramai mereka yang masih baru dalam bisnes online. Bila dgr jer FB Ads, terus jadi takut sbb belum mahir, takut nnt rugi, takut nnt FB ‘telan’ duit mereka dan macam2 lagi andaian..

Memang la kan, takut rugi! Duit habis sales tarak! Especially mereka yang buat buat bisnes internet ni part time. (Org2 masih makan gaji, gaji kecik, guna duit gaji buat bisnes online)

So, camne nak buat?

Mudah jer…Anda just follow tips2 macam kat bawah ni jer…

1# PASTIKAN PRODUK ADA PERMINTAAN

Ni MUSTAHAK! Pastikan anda menjual produk yang memiliki permintaan, dan menguntungkan. Kalau tak, buruk padahnya..Heheh..

Cuba luangkan masa untuk buat research sblm menjual sesuatu produk. Check samada produk tersebut memiliki permintaan atau tidak.

Utk check produk tu ada demand ke tak, anda boleh check kat blog, group2 fb, forum, google trends, google keywords tak pun buat survey guna Survey Monkey..

Jika anda berniat untuk menjual sendiri produk-produk di FB, disyorkan dapatkan sampel 1-1o unit dulu, dan cuba buat testing di FB. Cuba lihat samada ada yang berminat atau tidak?

2# GAMBAR BERKUALITI DAN COPYWRITING BEREMOSI

Sediakan gambar yang menarik, beserta ayat menjual yang baik. Pemilihan audiens juga sangat penting. Iklan yang baik mampu hasilkan respon yang baik, mampu membantu ads berjalan baik, dan boleh dapat kos lebih murah.

Tahukah anda, gambar yg berkualiti memainkan peranan penting yang mana dapat membantu menarik perhatian audiens, dan seterusnya boleh tukarkan mereka menjadi pembeli.

Pada anda, bila anda scroll newsfeed di FB, Apa yg buatkan anda berhenti scroll?

Sudah tentu la slps anda tgk gambar kan? Betul tak?

3# GUNA BUDGET RENDAH DULU

Buat iklan, letak budget mula yg rendah. Disarankan guna budget antara RM10 ~ RM30 sehari. Dan ia bergantung kepada budget anda sendiri.

Mulakan dgn yg rendah dulu untuk dapatkan pengalaman, dan seterusnya bila ROI dah LEBIH 3.

Nnt Sifufbads akan kongsikan dgn detail mengenai topik ni

4# CARI GURU!

Jika anda ingin lebih berani dan confident dalam FB Ads ini, Sifufbads sarankan anda cari guru yg betul dan proven. Pelaburan ilmu ni tak pernah ruginya.

Ianya membantu anda untuk mengurangkan kesilapan, dan dapat buat marketing FB Ads dgn lebih baik. Dan ilmu yang diperolehi, perlu dipraktikkan hingga jadi. Bukannya buat sekali dua tak jadi, terus give up.

Faham ke faham?

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. […] post Anda Rasa Takut Buat FB Ads? appeared first on […]

  2. Ikah says:

    Sifu. Like marketing dah xde. Sy xjumpa kempen untuk like marketing. Mcm mana ye?

    1. SifuFBads says:

      dah tukar nama. like marketing ada kat dlm objektif engagement > page likes

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Bila bergelar founder bisnes niBanyak hati yang kena dijagaDari atas
  • Ramai usahawan diuji teruk dlm bisnes Buat apapun tak menjadi
  • MILLIONAIRE FOUNDER DARI UIA   Penat2 bljr UIA 6
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • Utk tingkatkan kredibiliti dan trust di kedai online andaAnda kena
  • Urang lain mau jd founder kamu jadi founder jugak! Tapi
  • Ini umiemanis Dia merupakan founder pada butik imanishijab yg tersohor
  • Jika dulu dia dah bantu naikkan produk mak nya secara
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!