Anda Rasa Takut Buat FB Ads?

Ramai mereka yang masih baru dalam bisnes online. Bila dgr jer FB Ads, terus jadi takut sbb belum mahir, takut nnt rugi, takut nnt FB ‘telan’ duit mereka dan macam2 lagi andaian..

Memang la kan, takut rugi! Duit habis sales tarak! Especially mereka yang buat buat bisnes internet ni part time. (Org2 masih makan gaji, gaji kecik, guna duit gaji buat bisnes online)

So, camne nak buat?

Mudah jer…Anda just follow tips2 macam kat bawah ni jer…

1# PASTIKAN PRODUK ADA PERMINTAAN

Ni MUSTAHAK! Pastikan anda menjual produk yang memiliki permintaan, dan menguntungkan. Kalau tak, buruk padahnya..Heheh..

Cuba luangkan masa untuk buat research sblm menjual sesuatu produk. Check samada produk tersebut memiliki permintaan atau tidak.

Utk check produk tu ada demand ke tak, anda boleh check kat blog, group2 fb, forum, google trends, google keywords tak pun buat survey guna Survey Monkey..

Jika anda berniat untuk menjual sendiri produk-produk di FB, disyorkan dapatkan sampel 1-1o unit dulu, dan cuba buat testing di FB. Cuba lihat samada ada yang berminat atau tidak?

2# GAMBAR BERKUALITI DAN COPYWRITING BEREMOSI

Sediakan gambar yang menarik, beserta ayat menjual yang baik. Pemilihan audiens juga sangat penting. Iklan yang baik mampu hasilkan respon yang baik, mampu membantu ads berjalan baik, dan boleh dapat kos lebih murah.

Tahukah anda, gambar yg berkualiti memainkan peranan penting yang mana dapat membantu menarik perhatian audiens, dan seterusnya boleh tukarkan mereka menjadi pembeli.

Pada anda, bila anda scroll newsfeed di FB, Apa yg buatkan anda berhenti scroll?

Sudah tentu la slps anda tgk gambar kan? Betul tak?

3# GUNA BUDGET RENDAH DULU

Buat iklan, letak budget mula yg rendah. Disarankan guna budget antara RM10 ~ RM30 sehari. Dan ia bergantung kepada budget anda sendiri.

Mulakan dgn yg rendah dulu untuk dapatkan pengalaman, dan seterusnya bila ROI dah LEBIH 3.

Nnt Sifufbads akan kongsikan dgn detail mengenai topik ni

4# CARI GURU!

Jika anda ingin lebih berani dan confident dalam FB Ads ini, Sifufbads sarankan anda cari guru yg betul dan proven. Pelaburan ilmu ni tak pernah ruginya.

Ianya membantu anda untuk mengurangkan kesilapan, dan dapat buat marketing FB Ads dgn lebih baik. Dan ilmu yang diperolehi, perlu dipraktikkan hingga jadi. Bukannya buat sekali dua tak jadi, terus give up.

Faham ke faham?

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. […] post Anda Rasa Takut Buat FB Ads? appeared first on […]

  2. Ikah says:

    Sifu. Like marketing dah xde. Sy xjumpa kempen untuk like marketing. Mcm mana ye?

    1. SifuFBads says:

      dah tukar nama. like marketing ada kat dlm objektif engagement > page likes

Program @ Sifufbads

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

27/01/2018
Seminar Online Marketing Branding Kickstart (OMBK) 2018
IDCC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Lebih byk org yg kita doakan insyallah lbh cpt juga
  • Alhamdulillah Rezeki Bila rezeki dtg ianya dgn izin Allah Betul
  • Dtg teman org ke Anugerah Personaliti Industri Usahawan Malaysia
  •  GENG KASI LANGGAR INI TEMPAT KASI SENGATT Dlm
  • Kasi start action kasi stop itu sembang2 aahh
  • Tak lama dah Rahsia2 online branding yg bkl menaikkan
  • SIFUFBADS NAK TERBANG KE BORNEO MEI NNT KAMURANG MAU?
  • Tahniah to jaziraorange atas kejayaan menerima award Inovasi Produk Penjagaan
  • Dari Drebar Bas Ke Jutawan Perfume Live esok SifuTalk bersama
JOM SERTAI SEMINAR HIIM X-RAYA 28 APRIL 2018
JOM SERTAI SEMINAR HIIM X-RAYA 28 APRIL 2018

Jika Sifufbads buat kelas khas, special EDITION RAYA yang dinamakan High Impact Integrated Marketing (HIIM), untuk boostkan lagi sales anda utk Ramadhan ni walaupun produk korang “bukan produk trend raya”, adakah anda sanggup invest? Jika ya -> isikan NAMA, EMEL & NO HP anda sekarang untuk dapatkan info lanjut..