5 Teknik Mudah Sedut Database Prospek

JGN BERBISNES KALO XDA DATABASE!

YUP!!! Betul..Database prospek atau customer sgt PENTING utk anda simpan. Kalo taukey2 besar, mmg database ni dh jadi “MASTERMIND” dlm bisnes org…

“APA GUNA DATABASE NI..?”

Ofkos ler, bila database dh banyak, anda boleh guna utk buat iklan dan RETARGETING balik pd prospek atau customer..Dan kos iklan anda akan lebih RENDAH sbb iklan dh tuju pd audience yg TEPAT…

So, hari ni, Sifufbads nk SHARE 5 cara utk anda COLLECT database dgn cara yg MUDAH.

#1: BERI FREE SAMPLE/TESTER

Utk anda yg buat produk kosmetik atau kecantikan, anda boleh bagi SAMPLE atau TESTER produk anda secara PERCUMA.

Dan sebagai “balasan”, anda mintak detail diri prospek anda tu.

Dari kajian dan pemerhatian Sifufbads, mereka yg buat cara ni, peratus yg akan repeat order sgt TINGGI jika produk anda bebetul BERKUALITI.

#2: BUAT CONTEST

Anda jugak boleh buat CONTEST di page..Dlm contest tu, anda boleh OFFER something yg prospek anda mahu..

Cthnya, kalo anda buat contest, mintak prospek anda tinggalkan detail…Kemudian baru la anda pilih pemenang..Bab hadiah, anda boleh bagi wang tunai atau pn barang kemas..

Faham ke?

#3: ISI FORM/JAWAB SURVEY

Anda boleh buat survey kt page..Mintak fans atau prospek anda jawab soklan..Kalo boleh, soklan anda tu biar related dgn bisnes anda..

Nnt dari data survey, anda boleh tahu APA YG FANS/PROSPEK ANDA INGINKAN ttg produk anda..

Dan data survey td, anda boleh “BLEND” utk jadi HEADLINE copywriting anda..

#4: SQUEEZE PAGE

Anda jugak boleh collect database melalui SQUEEZE PAGE dan OFFER something yg relevan dgn bisnes..

Cthnya, anda boleh offer e-book jika dari niche servis..Something yg boleh bg manfaat pd prospek / fans anda..

#5: KOMEN/PM

Anda blh gak mintak dorg tinggalkan detail kt komen atau PM. Ini boleh buatkan post anda jadi viral. Hasilnya, lebih banyak database yang bakal anda dapat. Lagi tinggi engagement post tu, lagi cepat anda dapat kumpul database.

Ok settle! Cukup dulu utk hari ni.

Anda rasa nk tahu ape lg?

InsyaAllah, Sifufbads akan cuba jawab soklan melalui posting nnt..

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. siti says:

    Perkongsian yang sangat bermanfaat.. Terima kasih sifu

    1. Syima says:

      Tq.. sifu.. sangat bermanfaat..

  2. ROHAIDA says:

    TQ SIFU…SY ASYIK X JADIK JE KLU NAK MULA BIZ NI..GERAM BETUL..HOPE SIFU PUNYA TIPS AKAN SY APPLY

  3. Natasya says:

    Terima kasih sifu . Sy ada juga collect database . Tapi bila upload pada page tak ramai yang response . Sy tak pernah buat fbads lagi sebb stuck nk set account untuk bayaran adverts ?

  4. Saiful says:

    Terima kasih atas perkongsian. Akan cuba buat satu persatu lihat mana yg paling berkesan.

  5. Malaiqa says:

    Tqvm sifu.
    Sgt bermanfaat..

  6. Wellson says:

    Perkongsian yang bermanfaat. Terima kasih sifu.

  7. SYED AZHAR says:

    betul sifu.. kita bayar fb ads pun bertujuan nak tembak iklan pada database fb .. siapa database fb? Kita kita ni lah database fb.. hehe . so why not kita sedut balik database dlm fb ni, jadikan database kita pula.. blh jimat kos lagi lepas ni hanya tembak pada database yg kita dah kumpul je.

    1. Umar says:

      Bole kh buat pencerahan tentang databest tu tuan …….tak tau ni

      1. SYED AZHAR says:

        database ni maklumat prospek tuan.. spt nama, emel, no telefon.

  8. Siti Zanira says:

    Tq sifu sgt membantu

  9. Azlan says:

    Wowww..mcm tu ker sifu. Baru sy tahu. Patutlah ngelabah x sudah. Buat tu x kene..buat ni x kene. Sampai jd bosan dh. Cari ilmu tp x tahu nl guna.
    Bisnes ada..tp x pandai nk mulakan. Yg sy lakukan secara manual..jumpa..citer.
    Bila sale menurun..baru tergerak hati nk cari custoner melalui online . Dh berminggu2..rasanya dh lebih sebulsn. Sy x renggang dari fb..google..enail. clik2 masuk cari idea. Yg berbayar pn ada. Bayar..jumpa lg yg dpt mmbntu sale sy..bayar lagi. Tp..tiafa sebatabg hasil. Mmg resah gelisah lh. Masa habis duit on habis..eemm. sale talakkk oo.. thanks sifu ken bagi kesedaran ini..

  10. Yana says:

    Assalam sifu sya masih blm mahir dlm copywriting huhuhuhu

  11. Rozi says:

    T.kasih Sifu
    Info yang berguna

  12. sharifah says:

    terima kaih sifu bads

  13. Wan says:

    terima kasih atas semua perkongsiaan yang amat bermanafaat. semoga anda dikurniakan rezeki yang melimpah ruah oleh allah swt.

  14. Betul tu sifu. Kalau ada database customer memang sangat berguna bila buat online ni. Terima kasih atas perkongsian yang sangat berguna.

  15. Normilah bt Sari says:

    Terima kasih Sifu. Perkongsian maklumat yang yang terbaik.

Program @ Sifufbads

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

27/01/2018
Seminar Online Marketing Branding Kickstart (OMBK) 2018
IDCC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • SPEED Taip saya laju jika anda seorang bisnesmanbisneswoman yg laju
  • Kita tak boleh lari dari dikritik lagi2 dalam bisnes Tapi
  • FOUNDER SAJA APA NAK TAU DARI FOUNDER DEXANDRA NI?
  • Dtg teman org ke Anugerah Personaliti Industri Usahawan Malaysia
  • Kasi start action kasi stop itu sembang2 aahh
  • SIFUFBADS NAK TERBANG KE BORNEO MEI NNT KAMURANG MAU?
  • Tahniah to jaziraorange atas kejayaan menerima award Inovasi Produk Penjagaan
  • Dari Drebar Bas Ke Jutawan Perfume Live esok SifuTalk bersama
  • Hari ni singgah ke restoran anak murid Sifufbads di Seremban
JOM SERTAI SEMINAR HIIM X-RAYA 28 APRIL 2018
JOM SERTAI SEMINAR HIIM X-RAYA 28 APRIL 2018

Jika Sifufbads buat kelas khas, special EDITION RAYA yang dinamakan High Impact Integrated Marketing (HIIM), untuk boostkan lagi sales anda utk Ramadhan ni walaupun produk korang “bukan produk trend raya”, adakah anda sanggup invest? Jika ya -> isikan NAMA, EMEL & NO HP anda sekarang untuk dapatkan info lanjut..