Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

5 Teknik Mudah Sedut Database Prospek

Diterbitkan pada Aug 14, 2017 oleh

JGN BERBISNES KALO XDA DATABASE!

YUP!!! Betul..Database prospek atau customer sgt PENTING utk anda simpan. Kalo taukey2 besar, mmg database ni dh jadi “MASTERMIND” dlm bisnes org…

“APA GUNA DATABASE NI..?”

Ofkos ler, bila database dh banyak, anda boleh guna utk buat iklan dan RETARGETING balik pd prospek atau customer..Dan kos iklan anda akan lebih RENDAH sbb iklan dh tuju pd audience yg TEPAT…

So, hari ni, Sifufbads nk SHARE 5 cara utk anda COLLECT database dgn cara yg MUDAH.

#1: BERI FREE SAMPLE/TESTER

Utk anda yg buat produk kosmetik atau kecantikan, anda boleh bagi SAMPLE atau TESTER produk anda secara PERCUMA.

Dan sebagai “balasan”, anda mintak detail diri prospek anda tu.

Dari kajian dan pemerhatian Sifufbads, mereka yg buat cara ni, peratus yg akan repeat order sgt TINGGI jika produk anda bebetul BERKUALITI.

#2: BUAT CONTEST

Anda jugak boleh buat CONTEST di page..Dlm contest tu, anda boleh OFFER something yg prospek anda mahu..

Cthnya, kalo anda buat contest, mintak prospek anda tinggalkan detail…Kemudian baru la anda pilih pemenang..Bab hadiah, anda boleh bagi wang tunai atau pn barang kemas..

Faham ke?

#3: ISI FORM/JAWAB SURVEY

Anda boleh buat survey kt page..Mintak fans atau prospek anda jawab soklan..Kalo boleh, soklan anda tu biar related dgn bisnes anda..

Nnt dari data survey, anda boleh tahu APA YG FANS/PROSPEK ANDA INGINKAN ttg produk anda..

Dan data survey td, anda boleh “BLEND” utk jadi HEADLINE copywriting anda..

#4: SQUEEZE PAGE

Anda jugak boleh collect database melalui SQUEEZE PAGE dan OFFER something yg relevan dgn bisnes..

Cthnya, anda boleh offer e-book jika dari niche servis..Something yg boleh bg manfaat pd prospek / fans anda..

#5: KOMEN/PM

Anda blh gak mintak dorg tinggalkan detail kt komen atau PM. Ini boleh buatkan post anda jadi viral. Hasilnya, lebih banyak database yang bakal anda dapat. Lagi tinggi engagement post tu, lagi cepat anda dapat kumpul database.

Ok settle! Cukup dulu utk hari ni.

Anda rasa nk tahu ape lg?

InsyaAllah, Sifufbads akan cuba jawab soklan melalui posting nnt..

Komentar (16)

  1. Natasya

    Terima kasih sifu . Sy ada juga collect database . Tapi bila upload pada page tak ramai yang response . Sy tak pernah buat fbads lagi sebb stuck nk set account untuk bayaran adverts ?

  2. SYED AZHAR

    betul sifu.. kita bayar fb ads pun bertujuan nak tembak iklan pada database fb .. siapa database fb? Kita kita ni lah database fb.. hehe . so why not kita sedut balik database dlm fb ni, jadikan database kita pula.. blh jimat kos lagi lepas ni hanya tembak pada database yg kita dah kumpul je.

  3. Wowww..mcm tu ker sifu. Baru sy tahu. Patutlah ngelabah x sudah. Buat tu x kene..buat ni x kene. Sampai jd bosan dh. Cari ilmu tp x tahu nl guna.
    Bisnes ada..tp x pandai nk mulakan. Yg sy lakukan secara manual..jumpa..citer.
    Bila sale menurun..baru tergerak hati nk cari custoner melalui online . Dh berminggu2..rasanya dh lebih sebulsn. Sy x renggang dari fb..google..enail. clik2 masuk cari idea. Yg berbayar pn ada. Bayar..jumpa lg yg dpt mmbntu sale sy..bayar lagi. Tp..tiafa sebatabg hasil. Mmg resah gelisah lh. Masa habis duit on habis..eemm. sale talakkk oo.. thanks sifu ken bagi kesedaran ini..

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!