Perkongsian

Pelajari asas kepada pemasaran berpadu Facebook, bagaimana menguruskan channel pemasaran ini secara optimum dan efektif.

Training

Kami menawarkan tips dan panduan yang bermutu seiring dengan pengalaman kami dalam pengurusan pemasaran Facebook untuk perniagaan anda.

Buku

Koleksi buku-buku menarik yang diterbitkan sendiri oleh kami. Sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari panduan berkaitan pemasaran facebook.

Kategori: Uncategorized

5 Fakta Unik Yang Anda Tak Tahu Tentang Tony Fernandes Dalam Bina AirAsia..

Diterbitkan pada Jan 17, 2018 oleh

Bila sebut nama Tony Fernandes, satu Malaysia akan kenal nama tersebut dan dah boleh bayangkan susuk tubuh beliau.. Sampaikan bila sebut AirAsia, mesti ingat beliau..Hebatnya beliau bina brand AirAsia..Tapi mungkin ramai yang tak tahu 5 perkara unik tentang beliau.. Kat sini, Sifufbads nak kongsikan 5 perkara unik tentang beliau yang Sifufbads kumpulkan dari pelbagai sumber……

3 Cara Buat FB Live Ini Mampu Buatkan Bisnes Anda Huru-Hara

Diterbitkan pada May 3, 2017 oleh

Rasanya ramai yg dh sedar akan ‘kehadiran’ satu feature ni yg mampu meningkat level bisnes anda secara tidak sedar.. . Yaaa..FB Live 360 Video la jawapan nye.. . Sblm Sifufbads cite dgn lebih detail macam ne feature ni mampu tolong anda dlm marketing utk bisnes anda, Sifufbads nak cite sikit ler ttg ‘asal usulnya’ dulu…..

Kategori: Uncategorized

7 Kesilapan Yang Owner Bisnes Selalu Terlepas Pandang Apabila Bersaing Dalam Dunia Bisnes

Diterbitkan pada Apr 20, 2017 oleh

Bulan ramadhan dh mkin dekat..Kebykkan owner bisnes dh siap buat preparation dari segi marketing dan jugak sales. Boleh dikatakan masa dh makin suntuk utk buat persediaan.. Time2 lunch ni, sambil2 anda makan2 dgn staff or kekawan anda..Sifufbads nak SHARE sikit 7 kesilapan yg org tak buat bila nk menghadapi persaingan tinggi lebih2 lg time ramadhan…

Kategori: Uncategorized

Akaun FB Ads Flagged? Fanpage Unpublished?

Diterbitkan pada Aug 26, 2014 oleh

AKAUN FB ADS KENA FLAGGED? PAGE KENA UNPUBLISHED? Apa punca berlakunya masalah-masalah macam ni?Ramai yang PM fanpage Sifufbads dan bertanyakan tentang hal ini, jadi kami akan cuba rungkaikan puncanya. Berikut adalah beberapa pandangan peribadi daripada SIFUFBADS tentang masalah Akaun FB ADS FLAGGED & PAGE UNPUBLISHED :- 1 – 1 Akaun FB Ads ada banyak credit…

7 SEBAB KOS FB ADS BOLEH NAMPAK MURAH

Diterbitkan pada Aug 21, 2014 oleh

7 SEBAB KOS FB ADS BOLEH NAMPAK MURAH CONVERSION TINGGI  Katakan anda perolehi klik sebanyak 100 klik, kemudian dari 100 klik tersebut anda berjaya  close 10 buyer . Katakan kos per klik  mencecah RM0.30, jadi jika anda dapat 100 klik maka kosnya sudah RM30. Tetapi, jika untung  dari sorang buyers adalah RM30, maka untuk 10 buyer anda sudah…

FB Ads Scheduling Time and Date

Diterbitkan pada Aug 11, 2014 oleh

FB Ads Scheduling Time and Date Fungsi yang  dinanti-nantikan oleh pengguna FB Ads! Kini, pengguna FB Ads boleh memilih hari dan masa yang diinginkan dengan lebih specific untuk run  iklan, boleh jimatkan kos iklan. Tidak perlu lagi nak run iklan pada waktu yang tidak sesuai selepas ini. Sebelum itu, buat masa ini fungsi ini hanya boleh digunakan di Power Editor sahaja. Nampaknya ramai orang…

KOS FB ADS SERENDAH 0.01MYR ?

Diterbitkan pada Jul 20, 2014 oleh

KOS FB ADS SERENDAH 0.01MYR ? Bukan kos serendah 0.01MYR sebagai objektif utamanya, tapi pemahaman tentang kos bagi iklan yang dibuat. TERUSKAN BACAAN.. Bagaimana kita nak tahu kos iklan fb ads yang kita jalankan murah atau mahal ? Lihat berapa sales dapat ? Lihat pada belanja harian ? Lihat pada average price ? Lihat pada…

Buying Motivator Influence

Diterbitkan pada Jul 15, 2014 oleh

Dalam pada kita melakukan pemasaran di facebook, di antara perkara yang perlu kita fikirkan ialah apakah faktor yang membuatkan orang terpengaruh untuk membeli dari kita? Dengan kata lain faktor apakah yang membuatkan orang ingin membeli dengan kita. Mesti ada sebab yang membuatkan orang perlu membeli produk kita dan dalam masa yang sama apa yang perlu…

7 Tips Tingkatkan Conversion Rate

Diterbitkan pada Jul 7, 2014 oleh

7 TIPS TINGKATKAN CONVERSION RATE (CR) Mungkin tiada masalah bagi mereka yang sudah biasa dan mahir dengan fb ads, namun mungkin ada di kalangan kita yang masih buntu dan hampir berputus asa disebabkan sudah banyak iklan yang dibina dan dihasilkan, tapi masih tak dapat tingkatkan Conversion Rate (CR). Di sini ada beberapa ‘Hot Tips’ yang boleh…

Adakah Anda Sudah Bersedia?

Sudah bersedia untuk memulakan kempen Facebook untuk bisnes anda? Ayuh dapatkan bimbingan & konsultasi kempen pemasaran Facebook untuk bisnes anda. Sifu FB Ads bersedia memberikan pengalaman terbaik kami kepada peningkatan jualan bisnes anda — sehingga 300%!