Realiti Sebenar Hidup Seorang Usahawan…

realiti-hidup-usahawan

Kebanyakan org hanya tengok kejayaan seseorang usahawan bertaraf jutawan yang berjaya dgn berkata, “saya sukar utk dpt kejayaan sepertinya, dia dapat pun sebab nasibnya lbh baik dari sy jer, entah2 berjaya pn tipu org kot… “

tapi….

hakikat yg org tue tak tahu ialah mengenai cabaran yg mereka2 ni terpaksa hadap sblm mencapai sesuatu tahap kejayaan tersebut…seperti kata2 seorang syeikh….

“Orang yg mendapat (kurniaan) dunia yg hebat, pasti disebabkan ada kesungguhan luar biasa daripadanya. Begitu juga orang yg mendapat (kurniaan) akhirat yg hebat, pasti disebabkan ada kesungguhan luar biasa daripadanya..” – Syeikh Ahmad Fahmi ZamZam Al-Banjari.

Antara kesungguhan luarbiasa yg dihadapi adalah seperti dipertontonkan dalam video khas ini…buat mereka yg benar2 nak tahu…boleh tgk video ni….anda akan lbh faham dan menghayatinya….jom saksikan bersama2 !

.

Dalam video ini, boleh diambil beberapa point dan kata2 penting yg boleh dipegang utk kita benar2 capai kejayaan, antaranya….

  • Beza bagi org yg berputus asa dgn org yg berjaya ialah mereka terus buat dan buat setiap hari, terus bekerja keras setiap hari walau apa pn cabaran yg terpaksa dihadapi.
  • Mereka terus belajar dan belajar dgn mentor dan guru yg telah terbukti berjaya.
  • Mereka terus upgrade diri menjadi lbh baik setiap hari, tingkatkan prestasi setiap hari.
  • Walaupun hampir setiap hari mereka rasa spt nk berputus asa dan sgt penat, tp mereka terus tetap jalan dan berusaha walaupun kadang kala terpaksa merangkak2.

Sehingga akhirnya…mrk berjaya menjadi spt mana yg sungguh2 mereka mahukan…dan pada masa itu, kejayaan itu sendiri akan menjawab segala2nya !

Dan yg pasti, kejayaan itu kita perolehi utk Kaya di Dunia sbg pemberi manfaat kpd ramai org dan moga2 dgn itu, Allah redha dan buka rahmatNya utk kita masuk Syurga kelak, Amin…

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Ramai usahawan diuji teruk dlm bisnes Buat apapun tak menjadi
  • Untuk kuatkan TRUST orang pada brand anda di onlineAnda sebagai
  • Untuk WIN dlm bisnesLagi2 yg ramai pesaingContent marketing adalah penyelamat
  • Pernah tak korg tgok satu2 produk atau tgok mana2 kedai
  • Wanita ni pernah masuk lokap gara2 gagal bayar KWSP pekerjaTapi
  • Siapa cakap student tak boleh buat sales 6 angka sebulan?
  • Urang lain mau jd founder kamu jadi founder jugak! Tapi
  • MILLIONAIRE FOUNDER DARI UIA   Penat2 bljr UIA 6
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018
Ebook BOS’18 Branding Online Strategy 2018

DOWNLOAD PERCUMA! Dah tiba masanya untuk upgrade brand anda ke NEW LEVEL! Ketahui bagaimana 7 strategi branding ini bakal membantu bisnes anda. Jangan isi form dibawah jika tak berani nak upgrade bisnes anda SEKARANG!