“ANAK JATI KELATE INI BUKTIKAN, DARI MENIAGA PASAR MALAM.. KINI MAMPU BALUT LORI BRAND SENDIRI!”!

Kenal tak ni founder Demica? Pernah dengar tak dalam radio lagu dia macam ni “Demi cantik, guna demica ararrrr demica…demicaa…” Ha korang menyanyi sekali ke tu? Uishh melekat dalam kepala lagu Demica ni! Hehe.. Ni nak cerita sikit anak kelahiran negeri Kelantan ni yang mana leadership memang power dan strong gila lah! Namanya Amirah Syamimi dan suaminya Shah. Orang kelate mesti kenal dengan pasangan famous ni.

   

Nak tahu macam mana pasangan ni boleh terjebak nak belajar dengan sifuBad? Dulu mula2 kenal sifuBad tahun 2013. Kenal dari FB je masa tu! Tapi time ni diorang belum serius lagi. Awal tahun 2019, pasangan ni datang semula and join kelas sifuBad. Kebetulan pulak waktu tu diorang tengah nak lauching new produk. Jadi diorang join kelas sifuBad ni sebab nak topup ilmu2 dalam bisnes.

Sebelum betul2 belajar dengan sifuBad, pernah jugak launching produk. Tapi sebab masa tu takde orang yang guide jadi bisnes diorang tak teratur sebab banyak perkara yang diorang tak tahu! Tak tahu macam mana bisnes online, tak tahu element marketing yang betul! Posting dekat ig pun buat ikut suka je masa tu. Lepas diorang join kelas sifuBad ni jugak, baru diorang sedar sebenarnya banyak perkara kena improve lagi dalam dunia bisnes ni.

Bayangkan walaupun diorang ni instafamous, dah ada nama, dah banyak follower tapi still merendah diri untuk gali lagi ilmu demi nak naikkan bisnes diorang! Bagi diorang ilmu ni sangat penting. So lepas dah belajar banyak knowledge yang diorang dapat. Diorang plan nak kukuhkan lagi bisnes! Applied semua strategy yang diorang belajar, strategy marketing. Dari situ menjadi dan bisnes diorang lebih grow! Agent mula2 dapat seratus dua je,bila dah berkembang naik jadi seribu, dan sekarang naik lagi sehingga lebih lapan ribu agent di bawahnya!

Sales pulak, dari 100k je naik sampai 709k sebulan dan sekarang dah capai million pun! Bukan tu saja, diorang jugak dah ada ofis sendiri, lori sndiri! Masuk pulak radio pacak pulak billboard! Hebat ke hebat sgt? Ni nak bagitahu kenapa diorang ni tekad nak bisnes diorang lebih grow? sebab diorang ni sendiri pun banyak terbako dengan alumni2 CEO yang dah berjaya sebelum ni!

Dan kalau kalau korang nak tahu, diorang ni jugak skrg adalah dalam circle CEO sifuBad yang mana kenaikan salesnya skrg sangat laju dan ‘luar biasa’! Siapa sangka kan, Dulu datang nak topup ilmu jer, tapi lama2 ‘sangkut’ terus…!

Meh saya nak  share 3 perkara yang korang boleh ciduk dari kisah founder Demica ni.

1)RAJIN UPGRADE KNOWLEDGE

Yes sangat berdikari! Apa yang diorang nak diorang akan usaha sampai dapat. Bekerja keras dari pagi ke malam. Macam Amirah ni, mula2 join sifuBad dulu tgh sarat mengandung pun gigih nak korek ilmu. Nampak tak pergorbanan ibu mengadung? Tak kenal erti penat!

2) STRONG BIG WHY

Yes diorang ni ada big why dan reason yang kuat! Diorang berbisnes ni jugak sebab nak bantu keluarga. Nak ubah nasib. Tak suka berharap dan bergantung pada orang lain!

 3) STRONG LEADERSHIP

Last sekali leardership dia sangat bagus. Dia sangat menjaga agent, stokis dan semua team di bawahnya. Dia ni jugak banyak kongsi ilmu dan bagi inspirasi pada semua agent2 dan team dia untuk bangkit dalam bisnes.

So far korang terinspirasi tak dari kisah founder Demica ni? Saja nak share supaya korang lebih bersemangat untuk tunaikan impian korang tu!  Bukan apa, banyak founder/usahawan yang saya perhatikan sekarang ni, takut nak keluar dari realiti sebenar! Kata je nak buat, nak belajar nak improve tapi tak bergerak! Banyak bagi alasan! Yeee betul lahtu! Ramai je org mcm ni sebab diorang masih belum sedar lagi.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. ZURAIDA BT HASSAN says:

    Ingin mempelajari ilmu perniagaan

    1. JUWIDA / SRINISHAH says:

      ASSALAMMUALIKU.
      YA
      SAYA 56TAHUN
      ANAK 17TAHUN SPM SANGKUT2 SEBAB PKP INI
      KAMI HANYA BUAT SABUN DARI RUMAH
      BOLEH KE

  2. JUWIDA / SRINISHAH says:

    Saya sangat terinsparasi dengan pasangan Muda ini..mengkajumkan
    saya berhasrat membawa anak saya untuk melihat kejayaan anak anak Muda yang membina kejaya di usia muda,
    apa yang perlu saya buat Sifu…..

    terimakasih.

Program @ Sifubad

28/11/2020
Marketing From Zero 2.0
Virtual Online

31/05/2020
Marketing from Zero
Online Webinar

25/04/2020
The Foundr 5.0
Online Webinar

Follow Instagram @sifubad

Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings
NAK LAJU BISNES 2021
NAK LAJU BISNES 2021
Adakah anda usahawan yang nak laju, maju & nak buat comeback 2021 ini? Dapatkan new formula untuk bisnes anda disini!

SAYA NAK, SIFU!