SIAPA SANGKA WANITA 12 BERADIK NI YANG DULU TERPAKSA ‘BERKIRA²’ NAK BAGI DUIT BULANAN UNTUK IBU BAPANYA TAPI KINI DAH…..

Jika dulu, beliau nak bagi duit kat mak ayah RM50 sebulan pun terpaksa pikir 4 5 kali nak bagi…Mana tak nya, sebelum ni, gaji beliau hanya RM600 je sebulan.. Dengan nak support belanja untuk adik beradik yang ramai tu memang memeritkan. Tapi keperitan itulah yang menjadi titik permulaan bagi Pn Fatimah Janna, pengasas kpd produk Win Essence ini untuk berjaya dalam bisnes..Kini, keperitan beliau dulu, kini dah berbaloi.

Bila bercerita bagaimana beliau bermula..Katanya, asal2 beliau  mula berbisnes dgn pertolongan abang beliau sendiri.. Beliau buat je apa yang abang beliau buat. Ingat lagi beliau cakap mcmni..

“ABG SAYA BUAT BLOG, SAYA COPY PASTE JE.. PASTU TUKAR NO TELEFON. ADA LA DAPAT CUSTOMER SIKIT-SIKIT”

Dari situ lah, wujudlah produk beliau sendiri. Produk beliau tak sama dgn produk2 kecantikan diluar sana. Produk yg dikatakan ‘air magic’ ini, menjadikan produk beliau lain dari yg lain serta kurang persaingan.Itulah kekuatan atau USP pada produk beliau.

BELIAU MULA BUNTU..

Setelah hampir setahun bisnes tanpa ilmu yg betul, beliau buntu sebab sales tak naik2.. Statik takat tuu je.. Mula lah beliau ‘goyang’ dan tak tahu apa nak buat.. Dalam dunia bisnes ni, ilmu adalah perkara paling penting ..Bila dah ada ilmu, anda mudah untuk plan dalam bisnes dan kurangkan risiko untuk langgar dinding.

Beliau memang dah follow Sifubads lama dah, cuma tak kesempatan untuk bertemu.. Mula mencari Sifubads apabila beliau ter’sentap’ dgn sales kawan beliau yang ada perubahan.. Bila ditanya kat mana belajar, Sifubads jawabnya..

BERTEMU “JODOH” DENGAN SIFUFBADS DI TAWAU, SABAH

Beliau tak tunggu lama, beliau mula ‘berguru’ dgn Sifubads.. Kalau sebelum ni main ‘hentam’ je, kali ni beliau mengganas.. Beliau ingat.. dgn sekadar tahu tentang fesbuk ads sahaja dah cukup, tapi sebenarnya tak! Banyak lagi yang beliau tak tahu, that’s why beliau terus belajar.. Anda nak tahu apa yang beliau belajar dan praktikkan? Teruskan bacaan dibawah..

HEADLINE YG ‘PADU’ LAGI ‘MENGUSIK JIWA’

Okay ni nak share sikit rahsia beliau. First sekali, headline beliau mmg power.. Kalau sebelum ni, nak buat 1 headline pun amik masa berjam2.. Lps kena paksa buat berpuluh2 headline, baru la beliau power.. Siap cerita lg balik kelas dlm flight pun buat headline lg.. Gigih betul.

ILMU MEMBACA DATA-DATA DI FESBUK

Selain itu, kelebihan beliau adalah membaca data2 di fesbuk ads yg selalu diabaikan usahawan fesbuk. Beliau sedar ilmu membaca data ni sgt penting kerana ia dpt menjimatkan kos marketing beliau lebih 50%, takde la membazir menkhinzir buta.. Hasilnya, beliau dpt control kos marketing yg sedang berjalan. Beliau spent hampir 2k jer utk dptkan pulangan sales sbyk 6 angka.. Anda nak mcmni?

 

Sebenarnya byk lagi yg beliau improve, bukan setakat marketing je.. Kini company beliau lebih bersistem.. Nak tinggalkan opis kejap pun tak risau.. Beliau cerita yang kalau sebelum ni, jawab call pun beliau kena jawab.. Bayangkan bila kita buat kerja sorang diri, semua benda buat sendiri, seperti ‘hamster’..

Sifufbads rasa nak ‘bongkarkan’ lagi rahsia strategi2 yang beliau gunakan untuk naikkan brand beliau..  Diantaranya adalah;

1# SOCIAL INFLUENCER

Dalam bisnes, beliau banyak gunakan social influence tempatan seperti Lia Natalia sebagai ‘agent’ penyebar brand bisnes beliau. Jika masuk ke page dan instagram, anda akan nampak ramai social influencer yang mereka gunakan..Social influencer antara strategi untuk boost-kan sales yang pantas.

2# LIVE

Beliau juga banyak gunakan livefeed untuk tingkatkan sales, engagement dan relationship dengan follower di page dan instagram..Dengan live, anda boleh tingkatkan reach dengan cepat dan ofkos live 3 kali lebih effective berbanding video biasa.

3# AGENT

Selain tu, rahsia beliau buat sales besar adalah dengan pasang ‘tentera’ sales yang ramai..Selain bantu generate sales, agent ni bertindak sebagai tentera yang menyebarkan brand dengan lebih pantas..

Anda ada masalah seperti beliau? Tak tahu bagaimana nk bermula? Sales statik? Tiada mentor?

Anda nak dibantu step-by-step daripada mula? KLIK link bawah ni utk kami bantu tunjukkan step by step bagaimana nak mula & jadi seperti Fatimah Janna..

>> SAYA NAK JADI MACAM FATIMAH JANNA

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. Noorhaliza Ghazali says:

    Saya dan rakan dah siapkan hijab tapi masih tak tahu bagaimana nak pasarkan dgn modal yg sikit.

  2. Faris says:

    Kisah yang sangat berinspirasi. Jadi yang paling penting untuk tingkatkan sales kita adalah ilmu kan 😉

Program @ Sifufbads

01/06/2018
Karnival Karangkraf X Sifufbads 2018
Perkarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15 Shah Alam

28/04/2018
Seminar HIIM X Raya 2018
SACC, Shah Alam

31/01/2018
Seminar Chapter C 2018
SACC, Shah Alam

Follow Instagram @sifufbads

  • Dalam bisnes ada masanya untungada masanya rugiTu dah jadi adat
  • Untuk buatkan produk lebih diterima ramaiAnda jual produk melalui MANFAAT
  • Jangan jual produk yg anda minat dan perlukan TAPI jual
  • Mula2 dulu Sifufbads ingatkan founder pada syarikat Faiza ni anak
  • EHHH COMELNYA AIR KOTAK NI!  Ni Kisah hari raya
  • Bila cerita sacrifice niMungkin tajuk ni sesuai founder pada supremeberries
  • Dalam hidup ni kita sentiasa belajarHari2 kita belajarCuma tinggal kita
  • Hari ni Sifufbads jelajah bumi Kota Kinabalu dlm seminar TDM
JOM SERTAI PROGRAM THE FOUNDR CHAPTER
JOM SERTAI PROGRAM THE FOUNDR CHAPTER

7 Sebab Kenapa Anda Perlu Ketahui Rahsia² Dalam THE FOUNDR CHAPTER ini, atau anda terus biarkan bisnes anda nyawa² iklan dan terus TERKUBUR..