TRY 3 CARA PAK USTAZ NI SEDUT SALES MACAM VACUUM!

Nak citer sikit psl sorang student sifu ni, @ruqaimirabbani founder Balm Bidara Life & co-founder Ishlah Malaysia. .

Dulu, ex-gineer (2thn) dan ex-lecturer (8 thn)

Sjak dari mengajar lagi, mmg dah start wat bisnes, tapi besela.. buat mcm2 bisnes (jual kepek, tudung la, buku la) susah nak go. Dah jual, tapi profit takde! Yela..Bayar hutang org, kos overhead sana sini, lagi2 bila transport buat hal! Sakit kepala dibuatnya..

“Masa buat bisnes dulu, sy tak pandai buat duit tapi pandai pinjam duit jer. Dapat sales pun utk bayar utang, kos overhead lagi, takdan simpan pun..”

Kisah bermula bila dia start uruskan program yg melibatkan ustaz2 utk mengaja psl ilmu perubatan islam @ruqyah syariyyah. Tujuan utama untuk membantu masyarakat faham ruqyah syariyyah yang sebenar. .

Dari situ, dia start jual produknya sendiri yg sesuai dgn peserta yg join. Sikit demi sikit naik hinggala bole capai 6 angka tak smpai 4 bulan apply ilmu yg dia blajar… .

Haa.. see, takde apa yg mudah dlm bisnes, tpi bila kita usaha n try another strategi n tknik InshaAllah ada jalannya

3 ‘Benda’ yg dibuat brader ni.. .

#FREE BALM – Dia buat permission mketing, yg mana beri sample balm utk peserta yg dtang ke program tersebut. Dan dari situ saje dia collect dpt sales bnyak dari customer yg sedia ada. .

#ADJUST CW – Bila kita tak mahir sesuatu bidang ni, ofkos kena g menuntut ilmu dgn org yg mahir kan? Dia pun tak berkecuali, usaha jugak turun kelas & balik terus buat n repeatly buat sehingga dapat cw n headline yg power. .

#ADA AGENT – Mostly yg pernah guna produk ni, mmg 50% berminat utk jadi agent produk ni. Kerana kualiti yg dijaga dan experience dari pengguna sendiri. Dgn kaedah ni saje, dia dapat jimat cost marketing atas sebab customer yg convert jadi agent. .

Ada lagi pointnya tpi sbb xckup space tpaksa letak 3 jer. Nk bgitaunya, awl berniaga mmg susah la nak naik, tp bila kita usaha lbih lg. InshaAllah ada jalannya

Hope korang dapat sesuatu dlm post kali ni..

Yang dpt sesuatu tu, cer komen “dongibab!!”

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

13/02/2020
Foundr Chapter 4.0
Residensi UTM KL

18/01/2020
2Comma Secret
Holiday Villa, Subang Jaya

26/10/2019
Missing Chapter IG Ads 2.0
Wisma Mca, 163, Jalan Ampang, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Follow Instagram @sifufbads

No images found!
Try some other hashtag or username
MISSING CHAPTER SALES
MISSING CHAPTER SALES

Akhirnya Didedahkan! Secret Weapon Ini Dah ‘Banjirkan’ Jualan Student SifufBads Sehingga 7 Kali Ganda Dengan Kos Paling Minimum. Anda Minat Nak Tahu? Isi Form Ini Sekarang!