WANITA INI SHARE SECRET, KAUT SALES 6 ANGKA MENJELANG RAYA

Ramai founder2 yg terlalu yakin, dah cukup ‘senjata’ utk projek raya ni. Dan merasakan tak perlu susah2 payah nak buat planning & strategi marketing ni..sebab orang akn membeli jgk. Tapi berani jamin ke?

Bukan apa.. Inilah yg terjadi pd sis @naimeyjalil founder @caryazaraofficialbberapa thun dulu. Bila dia terpaksa berdepan dgn masalah operation, sales, marketing, & management kerana tiada plan yg proper. .

Tapi utk projek raya thun lepas… selepas ‘dibasuh’ oleh SifufBads, dia mulakan planning awal! Dan sejak itu brandnya juga makin naik. Now, dah ada 3 branch tau!! ?

“Sebelum ni, saya tak percaya dgn mana2 seminar pasal bisnes online ni, tp lepas ‘dipaksa’ oleh partner saya… barulah saya nampak rasionalnya ‘strategi’ ni boleh bantu bisnes sy..”

Katanya… Wajib ada bnyk plannning, kalau plan A tak jadi , apa plan seterusnya.. dari segi marketing, production, team & lain2…

Orang yg betul2 nak capai apa yg dia targetkan.. ofkos akn BERUBAH & BERTINDAK pantas, same goes to sis ni…dan Alhamdulillah! Sales tahun lepas, dia dapat kaut sehingga 6 angka. .
Inilah dia antara “Secret Weapon” nya:

#1 KONSISTEN DALAM MARKETING

Dia bukan start plan 2 mggu sebelum raya, tapi bfore puasa lagi dia dah start. Sentiasa update post & bg hint pd audience2 ttg jenis kain, jenis design.. supaya org lebih pantas bertindak utk mbeli. .

#2 ONLINE TO OFFLINE

Haa.. Utk orang yg ada kedai, korang boleh tarik audience dari online terus ke Butik/kedai. Taktik inilah yg digunakn oleh Caryazara, ‘umpan’ audience dgn macam2 promosi tapi dgn syarat perlu ke butik Caryazara utk dapatkan diskaun tersebut. .

#3 JAGA RELATIONSHIP DENGAN CUSTOMER

Apa yg membuatkan caryazara naik adalah kerana repeat customer. Walaupun, ada byk pesaing. Dia ada regular customer sndiri yg setia!. Dia jaga produkny dari segi kualiti, produk yg lain dri yg lain (USP) dan persembahan posting.

So, masih belum terlambat untuk korang BERTINDAK & planning kaw2 untuk projek raya kali ini! Now or lose forever. Korang yg tentukan~

?komen “NOW” (yang betul2 nak bertindak pantas utk projek raya kali ni je akan komen)?

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

Program @ Sifufbads

31/05/2020
Marketing from Zero
Online Webinar

25/04/2020
The Foundr 5.0
Online Webinar

13/02/2020
Foundr Chapter 4.0
Residensi UTM KL

Follow Instagram @sifufbads

No images found!
Try some other hashtag or username
INSTAGERAM
INSTAGERAM

Jika Buku “INSTAGERAM” Ini Bakal Bantu Jimatkan Kos Marketing, Naikkan Conversion & ROI Bisnes… Anda Minat Nak Tahu? Isi Form Ini Sekarang!